Cene polovnih Dacia vozila

prethodna tema - sledeća tema

ivan-bgd

Po meni je plavi ok makar ovako iz daljine.Samo da li je vlasnik ili je neki šverc komerc.Od njih mi se diže kosa na glavi....kad se auto vodi na brata po ,,babine linije,,. Treba otići i ošacovati,oterati na proveru i iskeširati čoveka ako je sve ok.Po meni bolji auto i mlađi za te pare ne može se naći :ne:

zac

A po meni je ovaj plavi udaran od pozadi.... pogledajte kako je branik upasovan a i stopaljke su sa belim migavcima... a 2006 godine su zadnji migavci bili zuti. Od 2007 uvode bele migavce i drugaciju bravicu gepeka.
Jos bi bolje video kada bi uzivo pogledao auto.   :kava:

ivan-bgd

Kao što rekoh treba pogledati pa onda ugovarati pazar :ces:

gomilos

videcemo sutra, sto se tice plavog necu ni da razmisljam o njemu, a nisam primetio da se ovaj drzao mesecima u oglasu, ako si @Veterinar na njega mislio.
Zvao sam popodne "posrednika", neki rodzak od vlasnika i ok zvuci (nenametljivo) a sutra stize vlasnika, tako da cu verovatno i da se vidim i sa vlasnikom pa direktno pregovori i da se sto se kaze pogledamo u oci. Poslusacu savet @VEterinara o ceni sobzirom na godiste, pa cu premeriti i naravno tu je i moj iskusni kum samnom. Hvala @Zaku za opazanje za stopaljke za plavog, iako mi nije u mislima, ali za neki sledeci out. Bas ga poredim za ovim zelenim, i jeste bravica gepeka drugacija na plavom i stopaljke za migavce su zuti na zelenom. Bas sam vas nahvalio kod mog kuma da ste ok, jer inace dobije ospice od forumasa, pre svega jer on voli kola i razume se u p. m. i naslusao se filozofisanja kako i sta moze i na kraju takvi dodzu kod njega na lekciju ali kasno. Vi ste skroz ok i govorite iskljucivo o svojim iskustvima sa kvarovima, majstorima.. nist o nekom budzenju i tako
I pitanje za @Ivan-bgd, kad si rekao "Po meni bolji auto i mlađi za te pare ne može se naći ", mislio si na plavog logana dci?

ivan-bgd

Da na plavog ,ali sa zadrškom da nije neki krš koji je nalickan naravno :whistling:
P.S. Evo malo sam mu zagledao ,,pozadinu ,, i mož' da se desi da mu je lomljen branik i to oko obe štopaljke pošto ima neke tragove krpljenja na neofarbanom delu.Ako nije ništa pomereno i farbano mislim da to što su menjane štopaljke nema nikakve veze.Pa i ovi što tjuniraju kola stavljaju raznorazne kombinacije štopaljki,ali kažem opet ne budi lenj kuma za uvo i pogledajte auto. :ne:

gomilos

A perke ne zeleni, jerbo mi bas zapao za oko sa km i ocuvanoscu iako je 2006, ili je ok ako je i vlasnik realan sa stanjem na trzistu a ne sa emotivnom vezanoscu i zeljama, mada njegov "posrednik" rodzak kaze da je dovezao auto za ovde (mercedes mini van, videcu i njega sutra jer je tu) kad se vratia da loagana prodaje kao visak (jer mu mecka pije vodu zbog nekih privatnih razloga i bolesti roditelja) , mada mu je zao jer je malo presao i ok je. Ali to me bas briga, ako hoce po nekoj realnoj ceni za to godiste hoce ako ne, nista potrosio sam par litara plina
I sada gledano, posto trazim auto ni celih mesec dana, neidemi mi taj plavi i godiste i km i boja, mozda sam ko neka zena ali mi je za sad takvo razmisljanje. Jer kad sam kupio opela pre 11 godina, na njemu sam sve radio, limariju sa zastitom 3M, body, vosak, pa generalka, pa osvezavajhe, pa plin. Znaci ja se za kola bas vezm, to je bezveze u danasnje vreme konfekcije od kola, ali ebga trenutno tako gledam.
Sad videh ovaj http://www.polovniautomobili.com/oglas1936004/dacia_logan_laureat_pack_14_mpi/, vrlo interesantno, tu je pred veliki servis, oprema full, ali "ima jedno ali sto devojci srecu kvari" i to je 1.4. Ovih 1.6 i ima ali tek od 100.000 pa dalje.
A ovaj pregazen za 1,5 godinu http://www.polovniautomobili.com/oglas2233747/dacia_sandero_14_mpi_ambiance/, i da li je po vama iskusnim vozacima logana ovo ok km za neko ocekivanje da se covek vozi a da ne misli da ce ga za 10-20k nesto sacekati iza ugla
Mozda sam i ja nerealan, ali cekamo..

zac

@Ivane: Branik je mozda i menjan, a mozda i ne, ali nije u tome problem, ako su mu stopaljke prilikom eventualnog udarca polomljene onda je sigurno stradao i zadnji vezni lim. Njega majstori najcesce ispravljaju i gituju, pa se to veoma dobro vidi iz gepeka, posebno na udubljenju za rez tocak.

Treba dobro pogledati gepek, pa cak i ako je veoma dobro ispravljeno i izgitovano da se ne vidi peglano mesto, onda recimo treba videti da li na plasticnim elipsastim cepovima na tehnoloskim rupama u gepeku, postoji boja....posto ih farbari ne skidaju pre farbanja.... a fabricki nisu ofarbani vec su crni.  :wave:

oliver83

Sto se tice Logana 2006 god, kod mene su bele boje zmigavci pozadi, tako da su verovatno promenili krajem te godine... zute u bele

zac

A kakva ti je bravica gepeka? Da li se otvara kljucem ili na pritisak prsta?  :ces:

Mislim da su u isto vreme promenili boju i bravice... a moguce je da je to bilo i krajem 2006.

gomilos

Pitanje za @ZAc: gde se nalaze "na plasticnim elipsastim cepovima na tehnoloskim rupama u gepeku", da li su to one rupe za izlaz vode , sto sam negde citao na forumima za Daciu

zac

:-)1  Ne na rupama za izlaz vode, elipsasti cepovi se vide na uzduznim gredama (levoj i desnoj) u gepeku. Greda prolazi tacno uzduz zadnjih koseva prema zadnjem veznom limu. Cepove imas i na vertikalnom delu zadnjeg veznog lima i to oko stopaljki, kao i na poprecnoj gredi na koju se srafi fiksni deo bravice gepeka.
Vide se kada se podigne tepih u gepeku, i dimenzija su oko 6-7 X 2-3 cm. i crne su boje. Ti cepovi sluze za razne fabricke radnje, kao sto je antikorozivna zastita supljina.
Otvori za izlaz vode se nalaze odozdo i to na svakom kutijastom profilu na sasiji (sajtne, poprecne i uzduzne grede...)   

gomilos

ivan-bgd

Citat: žac poslato 02.06.2012. - 22:59
@Ivane: Branik je mozda i menjan, a mozda i ne, ali nije u tome problem, ako su mu stopaljke prilikom eventualnog udarca polomljene onda je sigurno stradao i zadnji vezni lim. Njega majstori najcesce ispravljaju i gituju, pa se to veoma dobro vidi iz gepeka, posebno na udubljenju za rez tocak.

Treba dobro pogledati gepek, pa cak i ako je veoma dobro ispravljeno i izgitovano da se ne vidi peglano mesto, onda recimo treba videti da li na plasticnim elipsastim cepovima na tehnoloskim rupama u gepeku, postoji boja....posto ih farbari ne skidaju pre farbanja.... a fabricki nisu ofarbani vec su crni.  :wave:

Zato treba da ode i vidi auto.Ja imam sreću da mi je kum limar pa sam ponešto od njega naučio.Znam za cake u gepeku,luftovi na vratima,haubi,gepeku...kako stoje štopaljke,farovi..itd itd.Miloše idi vidi auto i javljaj šta si video.

zac

@Ivane, i meni je tast limar.  :to: 

Milose idi pogledaj i sto vise slikaj detalje, pa stavi slicke ovde, napravismo mali konzilijum.  :dobro:

ivan-bgd

Pa kad je već pitao za pomoć da pomognemo čoveku :hihi1: a on treba da se potrudi da mu mi lakše pomognemo :whistling: :hihi1: