Cene polovnih Dacia vozila

prethodna tema - sledeća tema

gomilos

oliver83

Drage kolege, molim za procenu mog automobila  :(
Naime, vec godinu dana radim u Austriji i zbog nemogucnosti da vozim auto na nase table u Austriji  prinudjen sam teska, ponavljam teska srca da prodam svog ljubimca  :place: . Da stoji u garazi u Srbiji i propada, nema smisla. Kome budem prodao bice mi veoma zahvalan, jer je to moj prvi nov (uopste) auto, pa sam ga veoma cuvao i 90 % je magistralni ili auto put.
Auto je Dacia Logan 1.4 preference (bez klime) 11/2006 god proizveden, kupljen (nov u Hit auto) i registrovan prvi put 8/2007.
Presao oko 56 000 km. Prve tri godine radjeni servisi kod ovlascenog Vukovic (Sabac). Ostala dva sam radio kod neovlascenog, mali servisi).
Uvek sve na vreme, cak i pre vremena menjani delovi. Na pr. filter vazduha na svakom servisu menjan, svecice vec dva puta menjao itd.
Auto ima i originalne presvlake od Dacie, kupljen u servis Vukovic (Sabac) kostali 45 e i perfektno odgovaraju.
Iako ne pisem mnogo na ovom forumu, citam svaki dan novosti, tako da kolege se mozda secaju da sam do sada imao dve vanredne popravke: rikverc svetlo (kai i vecina), to je u garantnom roku zamenjeno besplatno, pa mi se taj problem nije pojavljivao vise i rucica svetla koju sam verovatno mogao da popravim kao mnogi na ovom forumu, ali eto ja sam kupio kod Zeljka.
Auto je neudaran, u izuzetnom stanju, nikada mi se nije desilo da ne upali iz prve bilo leti ili zimi. Nije radjen veliki servis, to me ceka za 2-3 meseca. Potrosnja mu je 6-6,5 l.  Interesuje me koliko mogu traziti sa ili bez odradjenog velikog servisa???
Znam da ne mogu dobiti koliko vredi, ali kako ovde ima dosta strucnih po tom pitanju, neka se jave  :ziveli:
Pozzz svima na forumu

ivan-bgd

Šteta što nema klimu inače bi se dogovorili ti i ja :ne:..oću za ćaleta nešto mlađe a da nije skupo.

Zoran

Možda zvuči surovo ali oko 13% je gubitak na datu vrijednost za svaku godinu ili preračunato to dođe 50% za 5 godina okvirno. Ti sebe traži u toj priči negdje.
Sam svoj gazda - vazda.

oliver83

Tako sam nesto i cenio od 4000 do 4300 eura Zorane  :ziveli:

VaskezNS

Ljudi, budite realni. S obzirom da je tržište automobila u Srbiji skoro pa potpuno "otvoreno", došlo je vreme gde auto već po izlasku iz salona gubi i do 30% vrednosti. Dosta njih to ne želi da prizna ali će ih tržište naterati na to. Što se Oliverovog pitanja tiče, možda će nešto za poređenje dati jasniju sliku: Laureat 2005. godište, 72.000 Km, krajem prošle godine "otišao" za 3.800e. Cena je mogla još 100-200e dole ali nije bilo vremena za cenjkanje. Tako da...4-4.300 možda i može naći kupca ali mislim da bi ga čekao duže vreme  :ces:
Ovo je mesto za sLogan ;-)

Jovunalola

Ne bih da budem kvariša, ali moja sestra je prodala tati logana 1.5 dizel sa klimom (ne znam koji tačno nivo opreme), 2006. sa pređenih 75.000 km za 3.500 pre  dva meseca jer je bila slaba vajda da će naći nekoga ko bi platio 4.000. Što mu dođe isto što i kolega VaskezNS reče. 
There is always an exception to the rule: I before E except after C... so we come to the "seize", like in SEIZE THE DAY!  :)

speedo

Cijene polovnih Logana u BiH idu već od 2500 € pa do 4000€. Ako je auto zaista dobar i očuvan onda očekuj oko 3500€...3300...3400 € recimo. Pusti glas među prijatelje i poznanike da prodaješ auto, tako nekad zna biti najlakše i neka te sitni šverceri i preprodavači ne brinu, oni obično prvi zovu i nude tu socijalnu priču ne bi li što jeftinije kupili dobar auto...pravi kupac će platiti i pravu cijenu :dobro:

kiconix

Mislim da bez klime ne mozes ocekivati blizu 4000e.
Znam da je tvoj i da je mazen i pazen ali bez klime se kola tesko prodaju.

oliver83

:ne:  Pratio sam malo oglase i rekao bih da su zadnji komentari uglavnom tacni. Vecina prodaje zaista jeftino, manji broj jedno 30 % drzi realnu cenu. Ali kako narod nema para, cene su zaista niske. Mozda je bolje da prodam nekom koga znam ili preko nekog, bar ce taj neko imati koristi, a ne da ga dam posto zasto nekom svrceru  :banghead: 

ivan-bgd

Upravo tako.To je najbolja solucija.Ako daješ ispod cene makar da daš nekome svome.

Šteta baš šteta što nemaš klimu... :ne:...mlad auto ,malo prešao...jbg :place:

saša61beograd

Citat: oliver83 poslato 30.05.2012. - 17:47
:ne:  Pratio sam malo oglase i rekao bih da su zadnji komentari uglavnom tacni. Vecina prodaje zaista jeftino, manji broj jedno 30 % drzi realnu cenu. Ali kako narod nema para, cene su zaista niske. Mozda je bolje da prodam nekom koga znam ili preko nekog, bar ce taj neko imati koristi, a ne da ga dam posto zasto nekom svrceru  :banghead:
Nije realna cena ona koju neko "drži" mesecima.Realna cena je ona po kojoj se auto proda za nedelju-dve.Švercer ili ne,kupuje onaj koji ima pare i hoće da plati,a u uslovima male tražnje i velike ponude oni (sa parama) određuju cenu.
Zato je zanimljivo videti po kojoj ceni je neka Dačija prodata (realna cena!) a ne po kojoj ceni "vise" u oglasima,često i mesecima.
Bavio sam se nekretninama pa znam kako ljudi mogu biti nerealni kad prodaju nešto vredno za šta su vezani i emotivno.Sve to se na slobodnom tršištu dovede ured.A trend je takav da važi savet:prodaj sad za 3000 jer uskoro nećeš moći ni za 2500.
Baš me zanima da li je prodat Sandero dci za koji se interesovao naš član @gomilos.Cena je bila 6300.

gomilos

Zdravo @saša61beograd
Sutra idemo u "Reno Sava" na kotrolu auta, auto je ok po majstoru sa koim sam gledao samo sto je ima 'zvrcanje' na 1450 obrtaja u predelu kaiseva. Videcemo, u principu si lepo rekao, cenu danas odredzuju kupci jer je kesa u prometu sve manje (iako ja kombinujem kes iz vise izvora). Ako je sve ok, probacu za 6000 pa cemo videti sta kaze prodavac.
Malo sam i iscitao temu D2 i Eurodizel, pa se nadam da vlasnik nije (ne lici mi ali..) tocio D2, i da je sve ok sa turbinom i diznama posto je presao 18k
Inace zvao sam i za ovaj http://www.polovniautomobili.com/oglas2196515/dacia_sandero_16mpi/
COvek kaze da je auto trampio sa vlasnikom za neki pezo, i da je vlasnik isto iz Petrovca na M. Bio je udaren branik i zamenjeno, nista strasno po ostatak, nije registrovan sad (bila jedna reg 2008). Lik je mehanicar i moze i opcija zamene za mecku C klase, za taksiranje. Malko mi je sve sumnjivo, pogotovo sto znam da se moze lako vracati kilometraza, ili je bio bas havarisan. Ali nista sto moj majstor ne moze da provali, i jos bi vodili dijagnosticara
Majstor kaze da su ovi 1.6 motori pun pogodak, ali sandera bas i nema takvih, uglavnom stepway ili logan.

saša61beograd

Ne 6000!Ponudi 5600,i reci:razmislite,ne morate da žurite,ja ionako treba da pogledam još 7-8 sličnih koji se nude ovih dana.Malo foliranja ali sa pokrićem,jer ponuda jeste stvarno velika.
Šta je sipano u auto znaćeš jedino ako kupiš nov auto,pa sam sipaš od prvog dana (a i tad nije sigurno).

gomilos

Videcemo sutra sta i kako, pa smisljamo strategiju u hodu.
Inace majstor zna (baš) ove tamo u servisu, tako da bi trebalo da imamo pravu sliku.
Inace od dci varijanti je ostalo 2010 godiste, uglavnom stepway i svi otprlike do 60k, a cena pocetna 7000 pa na gore,
ima jedan iz Petrovaradina 2008 sa blackline opremom i nece ispod 6600
http://www.polovniautomobili.com/oglas2203222/dacia_sandero_black_line/
, a presao nekih 56k