Da li se kajete?

prethodna tema - sledeća tema

Zoran960

Nekajem se niti cu se kajati nisam pipnuo nista sem redovnih servisa za 5,5god.

Raja

Isto tako, 5.5 godina samo sipam gorivo i redovno servisiram lemozinu.

dzony4

Da li se kajem??? Nikako. Da imam love kupio bih još jedan.  :lux:

Zoran

Planiram kad budem imao love kupiti još jedan  :wave:.
Sam svoj gazda - vazda.

hemicar

Citat: Zoran poslato 17.04.2011. - 17:26
Planiram kad budem imao love kupiti još jedan  :wave:.

Ista stvar, samo, sacekacu dok ne izadje neka makina  :woo-hoo:

crevce

Evo da se i ja oglasim posle predjenih 550km i nekih 18 dana... Nisam blesav pa da se kajem... Svestan sam da ima boljih automobila od mog stepway-a ali su svakako i skuplji. Kad uzmem u obzir gde zivim, sta radim i za koje pare. Stepway je i vise nego sto mogu da platim i svakako ispunjava sve moje potrebe pa cak i vise od toga. Otplacivacu ga 5 godina, kostace me 1800 eur vise nego da sam ga uzeo za kes. Mogu samo da zazalim sto nisam imao 8999 eur da iskesiram. Kako stoje stvari cini mi se da cu ga voziti bar jos 5 godina nakon sto ga otplatim. Za to sto meni treba ovaj auto za te pare je izmisljen. Komentar mog druga koji je limar i farbar po profesiji je bio: "Pojeo nas Rumun bez leba". Misleci na FAS i subvencinisanog punta. Daleko od toga da je auto savrsen... savrsenstvo ne postoji... Jes da je malo kilav, jes da ne lezi najbolje kad uleti u vagase, jes da su pocela da mi skripe zadnja vrata pri otvaranju i zatvaranju, jes da nemam gomilu nekih elektronskih dzidza bidza ali me tako boli uvo za sve to da ne mogu da vam opisem.  :) Dacia je  :to:

krle

Krivac za škripanje vrata može biti gumeni čep, odnosno "prorezi" u njemu  koje   dodiruje poluga graničnika. Probaj da eliminišeš ovo tako što ćeš polugu premazati sa glicerinom ( isti onaj koji se koristi zimi za premazivanje gumenih  kedera).

Slavija

Normalno, da se niko ovde ne kaje što je kupio Dačiju, jer nju kupuju racionalni ljudi. Svi smo mi pre kupovine dobro odmerili pluseve i minuse i ustanovili da je to najbolji auto za te pare. A po mom mišljenju je najbolji od svih do 20,000€. Jedino treba uzeti sa maksimalnim paketom opreme i što jačim motorom. Nije neka naročita para, tim pre što se auto ne kupuje često, a mnogo znači.

Keka

Naprotiv, smatram da je ulaganje u najvisi paket opreme i najjaci motor u svetlu sadasnje (i ondasnje) ponude-neisplativo.

Od opreme jedino klima i svetla za maglu.

Ostale zezalice iz ful opreme zaista retko koristim, pocev od elektricnih retrovizora (koje sam namestio kad sam kupio auto), do zadnjih (i prednjih) podizaca od kojih koristim samo vozacev kad placam putarinu. Jedino sto koristim je BC, i to pokazivac trenutne potrosnje, ali je isti izbacen iz ponude odavno.

Sto se motora tice, razlike izmedju 1.4 i 1.6 8V u izvedbi Euro 3 i 4 su u nijansama, ali u registraciji i potrosnji se osete. Jos drasticnija razlika je sa Euro 5 motorima, odnosno izmedju 1.2 16V i 1.6 8V, koji su po performansama skoro identicni, ali je potrosnja 1.6 mnogo veca, a u odrzavanju zahteva redovno stelovanje ventila. Jos uvek pokusavam da shvatim zasto su ga ostavili u ponudi kad ga je vreme definitivno pregazilo.

Ne kajem se sto sam tada uzeo 1.6 sa ful opremom, ali sada, ako bih uopste uzimao Daciu, uzeo bih 1.2 16V+TNG ili dizel u Ambiance pack paketu opreme. Bilo bi lepo da lansiraju Sandero GT sa 1.2 TCE motorom, spustenim vesanjem i malo sminke ala Stepway, mislim da bi isao kao alva.
Valjda mogu i ja jednom u zivotu da budem svaki dan pijan!

LeNgenda

Mislim da je proizvodjaceva preporuka da u 1.2 16v ne ide TNG. To je preovladjujuce misljenje na RFS.
Интелект не може да се глуми. То је ипак наш терен.

Keka

O tome treba da se izjasne i servisi za ugradnju TNG. Isto su pricali i za 1.4 i 1.6 motore, pa eno ljudi presli po pola miliona kilometara.

http://www.cbc.rs/forum/viewtopic.php?f=304&t=49159&start=0

Koliko sam razumeo tekstove, kod 1.2 16V se steluju ventili svakih 30.000 km bez obzira na gorivo.
Valjda mogu i ja jednom u zivotu da budem svaki dan pijan!

saša61beograd

Mislim da u 1,2 16v ne ide plin.U Italiji su se paralelno prodavali 1,4 8v(isključivo LPG) i 1,2 16v(isključivo benzin).
Mada me ne bi čudilo da naši "stručnjaci" kažu da može (Italijani,Francuzi nemaju pojma!).
I da ne budem skroz off,moj odgovor je naravno ne kajem se.
Ipak možda se malo kajem što ga nisam kupio 2009. umesto 2008.-nova,lepša maska i ista oprema +ABS a sve oko 800eur jeftinije.
PS "javlja" mi se jedan novi i obavezno beli Sandero 1,2 16v base (restilizovani),ako u narednih 2-3 god ne bude baš mnogo lošija situacija nego danas.Logan je obećan junioru.Za gospođu i mene Base je "puna kapa".

scepo

jedino se kajem sto bih sada uzeo 1.5dci sa euro 5 motorom i 90 konja masinom  :dobro:

dukati

rookie

Citat: scepo poslato 06.05.2011. - 15:15
jedino se kajem sto bih sada uzeo 1.5dci sa euro 5 motorom i 90 konja masinom  :dobro:

Ja bih uzeo dizela i onda kad sam kupovao, ali mi budžet nije dozvolio.  :to: