Da li se kajete?

prethodna tema - sledeća tema

krle

Komšija je pre mesec dana prodao Laureate 1.6 (model bez ABS,alu felni, zadnjih el.podizača) kupljenog  početkom 2005.g. za 4400e. Cena novog vozila je bila 8950e.  Mislim da je postigao pristojnu cenu. Što se tiče servisa, treba pogledati servise drugih proizvođača   pa onda dati ocenu.

miroleca

Uvek je održavanje automobila kod ovlašćenih servisa skuplje nego u kućnoj radinosti / kod prijatelja. Nije RNS ništa preterao sa cenama...
Poslednje dve godine sam vozio Ford Mondeo, nisam mogao da verujem koliko su naplatili prvi servis u Grand Motorsu.. samo je filter goriva (dizel) koštao 100€  :badmood:. Da čovek ne poveruje... Na moj zahtev da sipaju neko bolje ulje, nisu hteli da pristanu. Ford je propisao neku njihovu polusintetiku, i nisu hteli ni da čuju da sipaju nešto bolje.  :cekicem: :cekicem: :cekicem: Kompletan servis koštao oko 300€. Uteha; kod njih su servisi na 20.000km.

Druga stvar, svaki auto za 4 do 5 godina izgubi polovinu vrednosti. Šta da kaže onaj ko uzme auto za 40.000 i proda ga za 20.000 za 5 godina ?

A kako se dobar glas o Dačiji bude širio, sve će biti lakše prodati polovnog Logana / Sandero, a i cene neće toliko padati. Ko reče Golf dizel?  :njanja:

Pozdrav !

Veterinar

Dovoljno je da napisem da je veliki servis (racunam i ono sto ja nisam radio npr. vodena pumpa), sa zamenom antifriza, ulja za kocnice, uz privatnu nabavku delova i rad neovlascenog majstora, na dci motoru (dakle, skuplji servis) oko 250 evra, sto je mnogo, ali jos uvek daleko ispod cena u ovlascenim servisima. Ne zelim da ovde skrenemo sa teme, ako bude trebalo da se polemise o velikom servisu, postoji tema na forumu. Ovo sam samo naveo zbog svih ciji su auti i dalje pod garancijom i koji nemaju uvid u to kako stvari stoje ako se servis uradi kod neovlascenog majstora. Kakvo kajanje?

DrJekyll

Ljudi, gledam ove napacene dushe shto daju iste pare za novi Punto, a mogu da kupe Sandera koji je mnoooooogo bolji auto. Ja ga sada ne bih menjao ni za ford fokusa....za mondea mozda  :Smiley:

Jedino imam zelju da provozam logana posle svih ovih pohvala i prepirki koji je bolji :)
Horse Power is how fast you will hit the wall but TORQUE is how far will wall move after you hit it...

Loganovac

Okolnost - kipuća voda, koja krompir omekša ali u kojoj jaje otvrdne.
Dakle, ne žalite se na okolnosti već razmislite od čega ste napravljeni.

Veterinar

... da ne bude kajanja. :c0:

DrJekyll

Horse Power is how fast you will hit the wall but TORQUE is how far will wall move after you hit it...

dzaga

Dobro je pošto je tako! Za cenu, ako prodajem kola, nisam siguran da je mana nemati klimu jer će i ona biti stara koliko i kola, pre će biti obrnuto. Šta misliš o ostali razlozima koje sam napomenuo?

Vihor

može biti nebi reko
Sve što radi na struju ima beli dim u sebi. Kada taj beli dim jednom izađe, to više nikada neće ponovo da radi.

silent

Da li je neko radio zamenu staro za novo kod Dacia dilera? Da li je razlika u dobijenoj ceni mnogo veca nego da auto prodajemo sami?

david

Pravo pitanje. Verujem da i oni moraju da se ugrade u cenu a tko ima novca to je dobra kombinacija i mislim da gledaju kola do 6 godina starosti...

Zoran

Trebamo biti svjesni da je došlo tako vrijeme da se lako kupi nov auto a stari se teško prodaje.

Zoran
Sam svoj gazda - vazda.

dzaga

Kajem se, kajem - što ne uzeh Logana 1.6 16v

Veterinar

Juce sustigoh taksistu sa dci-jem da mu kazem da mu je guma suvise izduvana. Posto smo se kasnije nasli jedan kraj drugog na semaforu, razmenili smo par reci kroz prozore.
Ja :"Koliko je presao?"
Taksista :"Sada ce 300.000. Cetiri i po godine..."
Ja : "Bilo kvarova?"
Taksista :"Sitno nesto. Spone..."
Ja - osmeh.

dzaga

Ne kajem se, ne kajem što nisam platio veću cenu, što mi je održavanje jeftinije, što mi je vožnja mnogo jeftinija - sve ovo u odnosu na dci. A i ne "smrdlja" kada radi!!   :Smiley:

Pozdrav poštovanom Veterinaru :write: