Cene polovnih Dacia vozila

prethodna tema - sledeća tema

speedo

Rent-a-car. I Guma M u Sarajevu ima u ponudi tako mladih dačija i renoa sa relativno mnogo kilometara.

Veterinar

Često u rukama jednog komercijaliste.

bugi

Vecina kola koja se jako mlada prodaju su rent-a-car, ili flotna vozila, ali po meni to nije nista lose, svakako bi pre uzeo 2 god star auto iz te price, nego 5 god od prvog vlasnika

gagi82

Koliko po vama realno vrijedi ocuvan logan prve generacije i da li se taj auto sad isplati uzeti?
Našao sam jednog u jako dobrom a moze se reci i odlicnom stanju, auto je od prvog vlasnika, 1.4 mpi, 2005 god, auto ima samo 38 hiljada predjenih i kilometraza je 100% tacna, a svi servisi su radjeni u ovlastenom, takodje auto je garaziran citavo vrijeme. Zadnje 2 godine auto se nije vozio jer je vlasnik preminuo. Isao sam da pogledam auto, izgleda jako dobro, ćerka vlasnika ga sad prodaje jer im ne treba taj auto, niko ga ne vozi, postavljen je nov akumulator jer je stari propao od stajanja. Sto se tice opreme ne znam koji je to paket, branici su u boji auta, gume 14 cola, nema servo ni klimu, ima podizace i centralnu sa daljinskim.  Auto je ovdje u Bosni, trazi za njega 3000 KM (1500e) , ali mislim da cu da dobijem jos nesto nizu cijenu. Sta vi mislite?

Veterinar

Ako ti ne treba klima, spusti malo cenu i pazari, pogotovo ako je registrovan i u voznom stanju. Ne znam sta ce strucni ljudi reci, ali da ja kupujem auto koji je dve godine bio u mestu,  odmah bih uradio veliki servis, jer su remenovi bili u jednom polozaju dve godine, a svakako je pitanje da li je i kada takav servis radjen.  :ne:   

gagi82

Auto je odrzavan citavo vrijeme samo u ovlastenom, ima servisna knjiga ali kako sam bio na kratko nisam je stigao pogledati pa ne mogu reci da li je uradjen veliki servis. Pogledao sam samo onu karticu od zamjene ulja, vidio kilometre i datum, pa sam zvao ovlasteni sto su mi oni potvrdili, kad odem da sve dogovorim, onda cu detaljno da pregledam servisnu. Auto je u voznom stanju, kako kazu samo je paljen redovno ali nije vozen sto se vidi , jer stoji u garazi duze vremena. Nije registrovan, bas ovih dana cekam da ga odjave, a klima mi nije toliko bitna.

speedo

Za te pare teško je naći pristojan automobil, bez obzira na tip i starost. Pogledaj limariju dobro. Kilometri i garaža su plus, a servis nije toliko ni skup. Ja bih promijenio sve tečnosti, uradio veliki servis i nabacio nove gume. Naravno, ne u ovlaštenom servisu. Pod uslovom da ti odgovara to što nema servo i klimu.

Zoran

Često se zna desiti da nakon 100 km pukne zupčasti, nakon dugog stajanja. Obrati pažnju. Moguće da nikad nije promijenjen iako je ovjerena servisna.
Sam svoj gazda - vazda.

gagi82

Citat: speedo poslato 22.07.2020. - 11:19
Za te pare teško je naći pristojan automobil, bez obzira na tip i starost. Pogledaj limariju dobro. Kilometri i garaža su plus, a servis nije toliko ni skup. Ja bih promijenio sve tečnosti, uradio veliki servis i nabacio nove gume. Naravno, ne u ovlaštenom servisu. Pod uslovom da ti odgovara to što nema servo i klimu.

Slazem se potpuno, za te pare se skoro nista ne moze uzeti da valja, uglavnom sve auta koja su pregazena ili su lupana. Tako sam i planirao da zamjenim sve tecnosti, a vjerovatno cu odmah staviti i novi zupcasti, provjericu svakako u servisnoj da li je ikad mjenjan jer kilometraza je stvarno mala ali ipak ima godina.

Loganovac

Na tvom mestu ne bih više ni sekundu razmišljao. Izgleda da si naleteo na ponudu koja se ne odbija. I uradi obavezno veliki servis da te glava ne boli.
Okolnost - kipuća voda, koja krompir omekša ali u kojoj jaje otvrdne.
Dakle, ne žalite se na okolnosti već razmislite od čega ste napravljeni.

gagi82

Čekam samo da odjave auto pa idem po njega. O svemu pišem ovdje.

dzule

Idi I kaparisi, Ali odmah!!!!
Veliki servis pod obavezno

Zoran

Takav auto bez papira ne vrijedi mnogo. Hoću reći, budi oprezan. Moj prijatelj je imao problema po tom pitanju.
Sam svoj gazda - vazda.

MitarMrgulic

Ako je auto ok, svakako vrijedi kupiti, imat ćeš auto sa kojim će sigurno 5-10 god. biti miran.

Probaj sknuti cijenu za vrijednost velikog servisa, kupi još gume i samo naprijed...

Zoki dobro savjetuje, s obzirom da je auto od pokojnika, provjeri je li dokumentacija uredna, da li je provedena ostavina, kako je preveden ako je na umrloj osobi itd. može li se registrovati, da ne dođeš u situaciju da možeš sa njim samo na Kozari šumu izvlačiti   :kava:

gagi82

Raspitivao sam se u svom osiguranju gdje inace registrujem auto, rekli su mi da je potrebno da se odjavi i da vidim kad je preveden auto na ženu, da li prije ili poslije smrti, posto je poslije smrti, treba od ostavine taj papir iskopirati i ovjeriti u opstini. Zena mi je poslala da ima taj papir od notara, rekao sam samo da mi to kopira i ovjeri u opstini.
Mislim da je auto jako ocuvan, ipak taj vlasnik sto ga je vozio i kupio novog je bio covjek penzioner.