All-season gume

prethodna tema - sledeća tema

Veterinar

Ako kupis kineske gume, slobodno napisi ovde. Znaci nam podela iskustava. Tokom života menjaju nam se stavovi, ali i prilike.

Zoran

Trebaš kupiti kineske i objaviti ovde.
Ovi iz Save neka se misle zašto si tako odlučio. Savu vozim godinama i postaje skupa u zadnje vrijeme isto kao i Dacia.
Sam svoj gazda - vazda.

Andrix

Nije bitno i da su Kineske, bitno da neko ima iskustva sa njima i to ovde napise. A te kineske prave kod nas....
Nisam toliko bogat da bih kupovao jeftine stvari

dekiv68

Na sva tri svoja auto uvek menjam po par guma na istoj osovini, a ne sve četiri istovremeno, bez obzira dal su letnje ili zimske, jer se ne troše istovremeno

Andrix

Trosile bi se da se rotiraju. Dovoljno je napred nazad, ako je usmerena sara.

slavko_bgd

Citat: slavko_bgd poslato 15.12.2024. - 11:05Moguće je da ćemo tokom predstojećih praznika imati prilike da prvi put testiramo naše "Orium" AS pneumatike u ekstremnijim zimskim i planinskim uslovima u njihovoj 4-toj sezoni korišćenja. Pa Bože zdravlja kad se vratimo podeliću svoja iskustva.

Vratili smo se sa puta, ali nisam imao prilike da ih testiram ni u približno ekstremnim zimskim uslovima kako je prognozom bilo najavljeno, jer su svi putevi po kojima smo se kretali bili očišćeni i "posoljeni". Osim temperatura od -10C, magle i ponegde blage poledice, nije bilo ničeg posebnog, čak ni jedne da kažem situacije vredne pomena. 

saša61beograd

Citat: saša61beograd poslato 29.12.2024. - 17:57kod Kemoimpeksa vidim u mojoj dimenziji kineske gume Triangle TA01 season X za 4300 dinara!I LingLong greenmax allseason za 5130 dinara!

Ništa mi nije jasno,danas su na istom sajtu još jeftinije.Triangl su 4056,a Linglong su 4925 dinara u dimenziji 185/70 14.
A u najčešćoj dimenziji na forumu,185/65 15,su isto tu negde 4500-5000 dinara.Takođe,u ovoj dimenziji se pojavio i noviji model Linglonga,Greepmaster 4S za oko 5000 dinara,a zemlja porekla Srbija!

Ne znam šta da radim.Prednje su mi iz jeseni 2020,a zadnje iz jeseni 2018. godine.Prednje su prešle oko 35.000 km,a zadnje oko 50.000km.Imaju ubedljivo preko 5 mm šare,ali su matore.Ne kupuje mi se opet Sava Adapto za 7400 dinara jer je to model star blizu 20 godina.Sasvim je moguće da su ove kineske kao noviji modeli u rangu sa njima,ili čak bolje,a mnogo jeftinije.

glavonja3

Sasa, prelomi i uzmi srpskog Kineza  :to:

slavko_bgd

@saša61beograd:
izvini, nisam propratio, koje su ti gume sada na Loganu? I drugo pitanje: ako si vozio auto po ovom poslednjem snegu, kako se ponašao, kako se tebi činilo da auto drži put po onom vodom natopljenom snegu? 

LeNgenda

Koliko god bilo da je easy gloginje to kick, za kineske gume verovatno važi sve što važi i za ostatak njihove autoindustrije, mogu da naprave bukvalno bilo šta i da uvek budu konkurentni.

Ovo sa Ling Longom može da bude dobra fora, malo kockanja sa 20.000 dinara i opreznijom vožnjom, pa posle tri godine da se podvuče crta.

Ne ide carina na njih, domaća fabrika, ako mogu da se izbalansiraju kako treba, gore od Tigra realno nema razloga da budu.
Интелект не може да се глуми. То је ипак наш терен.

Zoran

I ja glasam za Srpskog Kineza.
Sam svoj gazda - vazda.

slavko_bgd

Citat: LeNgenda poslato 05.01.2025. - 22:21gore od Tigra realno nema razloga da budu.
Vidi, preksinoć sam nabo rupčagu na isključenju sa Čarnojevića na O.Brigada,prilično velikom brzinom. Bila je neka vodurina tu i nije bilo šanse da je vidim. Poispadalo mi je svo kamenje iz žuči, ali levoj gumi se ništa nije desilo. "Orium" iz Tigrove šerpe :) .  

Tako da ako "žutać" nije gori od "Tajgera" onda ima smisla kupiti ga. 

Andrix

Moje misljenje je da su nasi kinezi bolji na izgled, od Nasih AS, posebno Linglong Greepmaster 4S u odnosu na Triangle. Ima vise borica i mislim da ce bolje da hvata sneg. Obe imaju dobre bocne blokove sa jednim zarezom, kako se meni i svidja ta opcija. Sara Linglong Greepmaster 4S me podseca na novu Conti AS 2

Loganovac

Ja nekako mislim da je bitnije ono što se ne vidi, materijali i tehnologija izrade. Ne zaboravite da se radi o All Season gumama, ne o zimskim.
Okolnost - kipuća voda, koja krompir omekša ali u kojoj jaje otvrdne.
Dakle, ne žalite se na okolnosti već razmislite od čega ste napravljeni.

saša61beograd

Citat: slavko_bgd poslato 05.01.2025. - 22:19@saša61beograd:
izvini, nisam propratio, koje su ti gume sada na Loganu? I drugo pitanje: ako si vozio auto po ovom poslednjem snegu, kako se ponašao, kako se tebi činilo da auto drži put po onom vodom natopljenom snegu?
Sneg gotovo nisam nagazio ove zime,a u ostalim okolnostima su ok za moj stil vožnje (Sava Adapto).Kako bi se ponašale u nekoj hitnoj situaciji,to ne znam i zato bih da ih zamenim.

Uzeo bih ja najradije novi model Linglonga,"Srpskog Kineza",ali nema u mojoj dimenziji (185/70 14).Ima samo onaj stariji model,"Kineski Kinez".Nema ni Tigra u ovoj dimenziji,a to bih najradije uzeo.Jer smo ih imali na drugim kolima jedno vreme i bile su ok.

Imam još jednu dilemu.Ovaj stariji model Linglonga (i još nekoliko drugih) ima u dimenziji 175/80 14.Dakle,"visoko profilne balonke".Kao stvorene za razne rupe i šahtove i naše ulice koje su sve gore.Jednom sam video nekog Logana sa ovim gumama (iz daleka se vidi razlika) i delovao je kao tenk.A tehnički bih prošao sa njima jer su samo jednu dimenziju iznad onih koje su bile fabričke,165/80 14.Baš sam kontraš,svi vole što niži profil,meni se dopadaju visoke gume.A cena je skoro ista kao za visinu 70.