All-season gume

prethodna tema - sledeća tema

Andrix

Nista bez iskustva iz prve ruke. Meni je to najbolji pokazatelj, samo da se bude objektivan i realan u opisu sa sto manje dobrog i loseg.
Nisam toliko bogat da bih kupovao jeftine stvari

LeNgenda

Oznake od A do F za prijanjanje po mokrom i buku proizvođači stavljaju sami nakon što izvedu standardizovane testove prilikom kontrole kvaliteta.
Интелект не може да се глуми. То је ипак наш терен.

MitarMrgulic

Pozdrav drugari!

Evo sam se naručio danas za montažu, da stavim na Logan MCV-a, ove cjelogodišnje gume, Goodyear, 92T Vector 4seasons G3 XL MS TL, u mojoj dimenziji 185 65 15. 

Cijenom će me izaći cca 320 eura, za sve četiri gume.

Ova dva seta što imam, ljetne i zimske, stare su 7 godina i prešle oko 25 hiljada km, probat ću prodati, pa neka dobijem 50 eura po setu, dosta je. 

Ovako me zamjena i čuvanje, koštaju cca 80 eura godišnje, tako da sam skontao da mi je bolje uzeti cjelogodišnje, pa mijenjati svake 3-4 godine. 

https://gume.unitrade.ba/home/detalji/5634?vrsta=Osobno%20(putni%C4%8Dko)&sirina=185&visina=65&promjer=15&sezona=CJELOGODI%C5%A0NJA&opterecenje=&brzina=&cijena_od=-1&cijena_do=-1&proizvodjac=&prijanjanje=&potrosnja=&page=1 

ekolog

@ MitarMrgulic U zdravlju da te sluze i da ih valjano istrosis 🙂! Guma vise klase sa odlicnim karakteristikama, ne bi trebalo da imas problema nekoliko godina. A, stari setovi za koliko god prodao, vracaju deo investicije u nove gume svakako.

Loganovac

Ma nema greške sa GY, još su G3! Jesu G2 bile malo lošije po snegu, ali za sve ostalo majka!
Okolnost - kipuća voda, koja krompir omekša ali u kojoj jaje otvrdne.
Dakle, ne žalite se na okolnosti već razmislite od čega ste napravljeni.

MitarMrgulic

Evo upravo ih namontirali u servisu, auto djeluje malo čvršće, stabilnije, kad provozam kroz sve režime, javim utiske :)

Keka

Proveri pritisak u gumama, obicno vulkanizeri preteraju.
Valjda mogu i ja jednom u zivotu da budem svaki dan pijan!

astmario

Uf, ne da preteruju, nego... Evo sad bio da na "novog" Sandera namontiram gume za sve sezone, ovaj put Pirelli SF3, svratim do pumpe, 2,7 bara!

Loganovac

Bruka! Za batine su, definitivno. Da li tako ostave i na svojim kolima?  :ranting:

Nego, javni utiske sa SF3.  :to:
Okolnost - kipuća voda, koja krompir omekša ali u kojoj jaje otvrdne.
Dakle, ne žalite se na okolnosti već razmislite od čega ste napravljeni.

Raja

Ne mora da znači da su vulkanizeri uneredili motku. Možda je manometar na pumpi neprecizan?

astmario

Možda, testiraću na drugoj, ali sumljam. Dodatno sad auto vuče u desno :badmood: