All-season gume

prethodna tema - sledeća tema

saša61beograd

:to: Zanimljivo.
Probaj da prodaš makar 2.Kupiće ih neko ko sad vozi na 10 godina starim gumama.Takvih ima puno.

ekolog

Citat: MitarMrgulic poslato 19.03.2025. - 10:27Super je cijena a i gume su ok, znači cijeli set za manje od 300 eura i miran si barem 4-5 godina ili 40-ak hiljada km...
Upravo tako i ja sam se vodio logikom koju je ovde vise clanova vec pominjalo - zamena guma letnje/zimske 2 puta godisnje je sve skuplja (pogotovo ko to radi u Kemoimpexu recimo) i po mojoj racunici je jos pre 4-5 godina kada sam prvi put presao na AS gume cena dvostruke godisnje zamene seta guma bila gotovo jednaka ceni jedne nove AS gume solidnog kvaliteta. Zato sam tada i pazario Hankook Kinergy 4S2 AS koja je u to vreme imala i odlicne recenzije i probijala se na nase trziste, a Kemoipmex ih reklamirao kao "ulaznu visu klasu" i tada dao 4 godine redovne + godinu dana dodatne garancije koju sam vec pominjao i koja se ostvarivala iskljucivo registracijom na sajtu nedelju dana nakon kupovine.

Dodatno, ko planira da proda na primer tekuce zimske/letnje gume ostvaruje jos opravdaniju kupovinu novih AS guma sa kojma bi trebalo da je pokriven najmanje 3, a verovatno 4-5 godina. U oba slucaja kada sam kupovao i Hankook AS ranije i Continental AS krajem prosle godine sam trenutne zimske gume prodavao i u oba slucaja sam uspeo da ih prodam za 10.000 RSD - u obe situacije zimske gume u trenutku prodaje bile stare oko 3-4 godine, ali "držeće" sto se kaze i kupci se javljali nakon montaze kako su zadovoljni kupovinama koriscenih zimskih guma. Na ovaj nacin se ukupna cena novih guma spusta dodatno i investicija u nove skroz isplati.

@astmario Za dimenziju 185/65/15 je Ananas Continental-ke prodavao u varijanti 88T obicne i 92T XL, ali su se ocigledno 88T vec prodale ili se brze prodaju od XL. U svakom slucaju, XL varijanta moze biti samo cvrsca i trajnija, tako da ne verujem da ces imati problema sa bukom iako je to vise subjektivni osecaj. Daleko bitniji je kvalitet gume koje ces montirati i tu ne bi trebalo da bude problema na duze staze posto kao sto si vec pominjao vozis ispod 10k km godisnje... Posto sam imao prilike da detaljno analiziram izgled Continental-ki u obe pomenute varijante (obicne i XL), XL varijanta definitivno deluje crvsce i pouzdanije u svakom pogledu, naravno i teza je ali u voznji mislim da neces osecati nikakvu drasticnu razliku u odnosu na "obicnu" varijantu.
Svako od nas ima dva života. Drugi kreće onog trenutka kada ukapiramo da postoji samo jedan...

MitarMrgulic

Citat: saša61beograd poslato 19.03.2025. - 11:46:to: Zanimljivo.
Probaj da prodaš makar 2.Kupiće ih neko ko sad vozi na 10 godina starim gumama.Takvih ima puno.
I ja sam se ovome iznenadio, kupuju ljudi, bilo za sebe, za neki auto koji se vozi na selu pa se ne registruje, ili preprodaju nekog krša pa trebaju bilo kakve gume... bazen kupaca je ogroman  :trk: :yes:

MitarMrgulic

Citat: dekiv68 poslato 19.03.2025. - 11:01Čini mi se da je cena guma (u odnosu, recimo na hranu) nikad povoljnija, u novijoj istoriji
Da, interesantno, neki artikli nisu pratili opšta poskupljena i inflaciju.

Pisao sam i da su cijene nekih auto-dijelova, npr. akumulatori, ostale iste kao i prije par godina...

fudo

Gde su proizvedene te Continental 185765/15 XL, cena sa vaučerom je odlična a i DOT je baš svež, čestitam na dobroj kupovini, pozdrav 

astmario

Made in Slovakia.
Stari Hankook je recimo bio iz Mađarske.

astmario

Gume namontirane, urađena i reglaža trapa usput, zadovoljan na prvu loptu, videćemo kada upeče zvezda.

Aleksandar

Иначе се all season највише исплате ако се улове на Ананасу са ваучером од 5000 динара. Ја сам четири Викингице платио 22.000 динара у априлу прошле године са ДОТ-ом из априла 2024, имао сам ваучер на 2500 динара. Монтирао их у октобру и за сада су ОК, и ја чекам да видим како ће се понашати на плус 40...

Ананас углавном ради продају за друге фирме, моје су стигле из фирме Baki Doo за пар дана, добар ДОТ и за разлику од других Викинг гума (које долазе из Португала) ове моје су из Француске....

Keka

Da podelim iskustva sa Michelin Cross Climate 2 SUV gumama. Potpuno zadovoljan, presao 55.000 km. Sa fabrickih 7,5mm sara spala na oko 5,0-5,5mm. Cenim da bi mogle da guraju do 100.000km ali sam ipak dve zamenio novim, one dve sto su krpljene flekama posle busenja u CG. Prosli vikend mi je iskocila ponuda na IPG koja se ne odbija, 20.000 din komad (inace su 23.500-25.000). Mozda na jesen zamenim i druge dve. Nove su osetno mekse i udobnije.
Valjda mogu i ja jednom u zivotu da budem svaki dan pijan!

Jevta

Namontirane linglong za sve sezone po zanimljivoj ceni od 8000 dinara  po komadu.Zanimljiva garancija i klasa C , B i najamnja buka. Na papiru obećavaju.
https://www.kemoimpex.com/gume/4x4-suv/gume-za-sve-sezone-215-65-r16-102v-xl-grip-master-4s-eu

dekiv68

Neka služe sa srećom, mislim da si uradio pravi potez.
Da li se zna koliko je sada montaža-demontaža i balansiranje u Kemoipexu

ekolog

Citat: Jevta poslato 01.04.2025. - 13:57Namontirane linglong za sve sezone po zanimljivoj ceni od 8000 dinara  po komadu.Zanimljiva garancija i klasa C , B i najamnja buka. Na papiru obećavaju.
https://www.kemoimpex.com/gume/4x4-suv/gume-za-sve-sezone-215-65-r16-102v-xl-grip-master-4s-eu

Da te sluze valjano i da ih lepo izvozis. Podsetnik da ti Kemoimpex na ove gume (u slucaju kupovine celog seta) daje svoju dodatnu garanciju na koju imas pravo registracijom na njihovom sajtu:

https://www.kemoimpex.com/novosti/kemoimpex-garancija

Sto se LingLong-a tice, Kemoimpex navodi:

Sa jedinstvenim programom garancije protiv oštećenja pneumatika, sve četiri nove gume kompanije LingLong, zaštićene su 12 meseci od svih vrsta nepopravljivih oštećenja koje nastaju usled bušenja, posekotina ili udara.

Tako da mozes da popunis tamo formu preko sajta i dobijes potvrdu od njih i time iskoristis svoje pravo na tu dodatnu garanciju prvih godinu dana koja prakticno pokriva sve. Isto sam uradio pri kupovini Hankook AS pre nekoliko godina kod njih, bitno je samo odraditi registraciju guma odmah nakon kupovine jer imaju ta neka ogranicenja da u zavisnosti od proizvodjaca negde mora u roku od 2-7 dana od kupovine.
Svako od nas ima dva života. Drugi kreće onog trenutka kada ukapiramo da postoji samo jedan...

Jevta

Nisam ja uzeo u kemoimpexu nego sam preko košije vulkanizera.On ima sa njima dil i on mi radi garanciju.montaža besplatna plaća se balans i ventil 750 dinara u Kemoimpexu 1250

Loganovac

Ako ide sa onom felnom, to je džaba!

:Smiley:

Šalim se, nek' ti je sa srećom, slažem se da im treba dati šansu.   :to:
Okolnost - kipuća voda, koja krompir omekša ali u kojoj jaje otvrdne.
Dakle, ne žalite se na okolnosti već razmislite od čega ste napravljeni.

saša61beograd

Kako sam ja shvatio,Linglong ima dva modela allseason guma.Greenmax,stariji model,Made in China i noviji model Greepmaster koji je Made in Serbia.Ove novije,"srpske",stavio bih bez dileme.Stariji model,Greenmax,samo ako baš moram,a trenutno ne moram.
Oba modela (u širini 185)  imaju Euro label oznaku C,C.Ako je stvarno C,C onda je to vrlo korektna guma.Pitam se ko dodeljuje te oznake?Da li proizvođač ili neka neutralna evropska institucija.I koliko te oznake realno govore kakva je guma?