Sandero - potrošnja

prethodna tema - sledeća tema

abc123

Citat: neskafa poslato 03.07.2011. - 12:23
~560km do Grcke (Evzoni)  :dance: (sa 2h cekanja na granicama - povremeno sam i gasio motor), auto pretovaren, bez krovnih nosaca/kofera, do sada presao 1990km prosek 6,35   :ha:

Ja sam prepicio 2000 km na odmoru po Grckoj i sa "koktelom" od uglavnom srpskog 95 i grckog 98 goriva imao gotovo istovetnu potrosnju (6.4 l) sa oko 2 sata "lera" na granicama. Prezadovoljan!  :to:

Aleks

I ja sam u slicnim uslovima, dok nisam poceo da vozim na tng, do Grcke i nazad ( oko 1200-1300km) imao prosek oko 6.2-6.4 lit/100km. :dobro:

kiborggg

Kako uspjete da spustite tako potrošju. Nije mi jasno. Ja ispod 6.5 nisam mogao nikako. Kaže mi šef servisa da posle 20.000 km sve nalegne na svoje mjesto i počne da troši manje. Možda je šuplja ko će ga znati.

Aleks

Relativno dugacka relacija 600-650km sa konstantnom brzinom na duzim deonicama puta, nije tezak put nema toliko uzbrdica i nizbrdica....

Zoran

Sve zavisi od konfiguracije terena, dužine etape, opterećenja vozila i načina vožnj. Meni je ovo tek drugi put da sam ispod 5 l/100 km.Moj zet vozi ponekad isti ovaj auto ali potroši skoro desetak procenata više od mene.
Sam svoj gazda - vazda.

zveki66

Zemun-Ivanjica-Zemun, obilaznicom pa na Ibarsku, uz cesta preticanja ali uvek oprezno, 480km sa 29l. Nas 2,5 u autu i dosta malina (bice dobar sok) :lazy:

Luyo

Ovako...presao sam 13 400 km sa Stepway-em 1.5dCi, i prosecna potrosnja je 5,3 l. U proseku, oko 80% je voznja po auto-putu (dnevno po 50ak km, do posla i nazad). Da dodam i to da auto samo gasim kada stignem na odrediste (cesto dok cekam 15-20 min auto ostavim upaljen), a vozim umereno (retko sam agresivan u voznji).
Toliko od mene.

:cool:
Dacia do Tokija!!!

montenegrino

Bar-Tivat (Lepetane)-Bar 136km,potroseno 9l,mjereno metodom internog testa na instrument tabli.Prosjek 6.6...jos nisam uspio da spustim ispod 6.5,a mjerio sam i do 7.5 na otvorenom,doduse sa klimom

lesandra

Da je moj Sandero trosio tako malo kao vasi nikad ne bih ugradjivao plin. :hm:

mrsp

Ja sam do Grčke i nazad prešao 1780 km tu je bilo svakojake vožnje i potroši sam oko 146L. :whistling:
Tako da ja sipam pa kud puklo da puklo ali razmišljam sve više da ugradim plin jer se ovo više u opšte ne isplati.

Maki007

Posto se pridruzujem vlasnicima Stepway-a od juce zvanicno, evo da pocnem sa pitanjima:)
Koliko goriva ostane u rezervoaru kada se potrose sve one crtice tj. kad ostane samo onaj kvadratic sa nacrtanom pumpom?
Znam za onaj test ali nikako da ga probam!
Da li je potrosnja u Stepway-u sa euro 5 motorom stvarno manja ili nije?
Za pocetak toliko...pozdrav svim ljubiteljima Dacie

LeNgenda

Bilo je dosta reci o rezervi i nepreciznosti plovka. Preleti malo forum, generalno je rezerva oko 5 litara, ali taj test je na moje oci posle 7-8 km voznje na rezervi pokazao 7 litara kad sam stigao na pumpu, a nije bilo nagiba, auto nije isao sam u leru ni u jednom pravcu.

Za Euro 5 blage veze nemam, pogotovo ako pricas o benzincu, on je ustinut preko svake mere, pa mozda potrosnja i jeste nesto manja.
Интелект не може да се глуми. То је ипак наш терен.

arhitekt

Evo danas sam potrošio prvi rezervoar na mom Stepwayu. Pređeno je 550 km što znači da je prosječna potrošnja bila oko 9 litara bezolovnog 95 oktana. Od 550 km otprilike 70 % je iznosila gradska vožnja: kuća-posao-kuća, uz četiri žešća čekanja na semaforima, otprilike relacija duga 10 km. U toj relaciji vrlo rijetko sam uspio ubaciti u 5-tu. Od ukupne kilometraže otprilike 50% vremena je radila klima. Mislim da je ovo OK potrošnja uzimajući u obzir da se motor tek razrađuje.

Uskoro idem na malo duži put, otvorena cesta i kraći dio auto-puta, pa se javim sa novim utiscima. Nasuo sam i pun rezervoar bezolovnog 98 oktana pa će mo sagledati utiske i sa te strane.. :cool:

goran79

evo ja upravo presao 600km o tankanja i jos svijetle 2 crtice.pola grad pola otvorena cesta .ja zadovoljan

neskafa

Citat: lesandra poslato 06.07.2011. - 18:33
Da je moj Sandero trosio tako malo kao vasi nikad ne bih ugradjivao plin. :hm:
Fabricki podaci govore da je potrosnja na otvorenom 5,4

Posle predjenih 1720km na odmoru (Grcka) ukupna potrosnja je bila 6,1.
Moram da napomenem da je:
- auto do sada presao 3000km i uglavnom se na autoputu vrteo 3000-3300 obrtaja (105-120km/h)
- prvih 1400km potrosnja (95% gradska, kratke relacije do 7km) je bila 8,1

Da napomenem da je metoda merenja "do cepa" (uzorak 105l)
When we are born, we cry that we are come to this great stage of fools.