Ko je gde ugradio TNG, za koliko para i kako je zadovoljan?

prethodna tema - sledeća tema

ronac

Ja sam u kecu ugradjivao plin kod Radica i on je bas kasapin, izbusio milion rupa po kolima a nijednu nije namazao ni osnivnom farbom da ne rdja lim. Tako da sam posle ugradnje sve ponovo skidao i mazo farbom da ne rdja pa ti vidi da li jeftino jeftino ili je skupo jeftino. Samo kod proverenih majstora, pedantnih i odgovornih.

hemicar

Postovane kolege,

Kao sto mozete vidjeti, vlasnik sam "stepveja". U narednom periodu (mjesec ili manje) planiram ugranju gasnog sistema. Zanimaju me vasa iskustva, savjeti u vezi koju opremu ugraditi, uglavnom sve korisno vezano za temu.

Na netu sam uspio naci ovu firmu u Banja Luci

http://www.gassistem.com/index.php?option=com_firma&firmaid=20

Ugradjuju BRC i LANDIRENZO sisteme. Koji od navedenih je bolji?

I naravno, kom tipu vozila pripada stepvej:

Vozila sa karburatorom
Vozila sa injection ubrizgavanjem bez lambda sonde
Vozila sa injection ubrizgavanjem lambda sondom i metalnom usisnom granom
Vozila sa plastičnom usisnom granom i sekvencionalnim ubrizgavanjem benzina

Izvinite ako je ovo zadnje suvise banalna stvar za vas. Jbg. ne znam  :c:

Lijep pozdrav iz Banja Luke  :to:

bmiillan

plasticna usisna grana i sekvencijalno ubrizgavanje.

brc je preskup (narocito cena rezervnih delova kada izadjes iz garnacije) i ne narocito pouzdan

landirenzo onako (ima i boljih)

trenutno (bar u srbiji) najbolji odnos cena kvaliet je lovato smart i zavoli

iscitaj deo foruma u kome si postavio pitanje. naci ces dosta korisnih saveta kao i
pozitivna i negativna iskustva (najskuplje je uciti se na svojim greskama)
nemoj na silu uzmi veci cekic

Keka

Naravno mozes da se obratis i ovlascenom servisu da bi posle ugradnje zadrzao garanciju. Ukoliko u BiH takva mogucnost ne postoji, raspitaj se u servisima u Srbiji.
Valjda mogu i ja jednom u zivotu da budem svaki dan pijan!

hemicar

Citat: bmiillan poslato 10.01.2012. - 17:02
brc je preskup (narocito cena rezervnih delova kada izadjes iz garnacije) i ne narocito pouzdan

Kaze lik iz servisa da imaju samo BRC, ne ugradjuju landirenzo vec neko vrijeme  :ces:

Cijena ugradnje oko 750 eur.

:ne:

speedo

Računaj da će atest poskupjeti na preko 400KM, ako već nije...

kiconix

Iz svog iskustva, ne preporucujem BRC.
Jako je skup u kasnijoj eksplataciji.

hemicar

Kakvog ste misljenja kada je u pitanju Tomaseto (cini mi se da tako rece serviser)..

kiborggg

Ako ugradis plin u servisu dacija/reno/nisan ostaje ti garancija. U svakom drugom slucaju gubis garanciju. Tako je barem u BiH. Cini mi se da pise da si iz Banja Luke pa to provjeri u union autu. Ja sam plin ugradio u Guma M - Mostar jer je to bio jedini koncesionar/servis u kom si mogao ugraditi plin sa zadrzavanjem garancije na auto. Uređaj koji oni ugrađuju je landi renzo(cini mi se da se tako zove). Moje iskustvo :  http://www.daciaforum.in.rs/index.php?topic=212.msg63325#msg63325   Uz mali dodatak da sam radio veci servis jer nisam radio nista na plinu od kako je igrađen, pa su ocistili sistem, zamjenili filtere itd. Sve uredno upisano u servisnu knjižicu plina.

Keka

Tomaseto kao uredjaj ne postoji. Postoji Tomaseto isparivac i multiventil, kojeg obicno upare sa AC racunarom i Rail ili Valtek dinama. U svakom slucaju dobro radi i ne kosta mnogo, ako ga ugradi dobar majstor.

Garancija na auto ne ostaje ako se ne ugradi u ovlascenom servisu (ugradjuju Landi).

Vladan

Drugari i ja sam resio da stavim plin. Kilometraza mi se povecava a boli po dzepu :) . Dobio sam ponudu od ecotopservisa pa me interesuju Vasa misljenja.

''Ugradnja u vozilo marke Dacia Sandero 1.4, ako je vozilo u garanciji cena je 820E u dinarskoj protivvrednosti, vozilo vam zadrzava garanciju. Trenutno je neka akcija u nasem servisu za 820E inace ugradnja za vozila koja su u garanciji je 950E.Ako vozilo nije u garanciji ugradnja bi bila 550E. U pitanju je Landi - Landirenzo uredjaj, dajemo garanciju 3 godine ili 100.000km.Inace smo ovlasceni servis za Renault, Daciu radimo fabricke ugradnje na 0km''

Inace u pitanju je Dacia Sandero 1.4 base sa 35k 2008.

Hvala unapred na pomoci

:)

Keka

Ako su ovlasceni za ugradnju, onda kvalitet ne bi trebao da bude pod znakom pitanja.

Ono sto jeste pod znakom pitanja je da li ces platiti punu cenu i zadrzati garanciju ako je imas (koja ti za vozilo iz 2008. godine traje maksimalno do 2013. godine) ili ces se odreci garancije i ustedeti par stotina evra.

Vladan

Hvala na brzom odgovoru,

Izasao sam iz garancije oktobra 2011 To sam i cekao. Verujem da je to korektna cena. Samo da dobro nameste :)

Loganovac

Šta će ti to? Zoran tvrdi da je jeftinije na benzin  :banghead:

Citat: Zoran poslato 29.01.2012. - 19:39
Loganovac - moj auto ima ukupne troškove 0,11 e/km do sada. namjeravam ga voziti bar do 400 000 km. Plin i dizel na tu kilometražu bi bili skuplji uz uslov kada bi njihovim troškovima pridodao moje izgubljeno vrijeme za servisiranje, atestiranje kod plinaša ili reparacije turba, napajanja i ubrizgavanja kod dizela...Imajte na umu da moja prijavljena potrošnja je realna i da do sada ne pamtim da je bila preko 6,5 l/100 km sa prikolicom. Čak i sada po zimi kada se vrtim ovuda do Sarajeva nije preko 6,5 (bez prikolice). Ja znam šta je plin (prešao 500 000 km na plin). Znam i šta je dizel (prešao na dizel oko 850 000 km).
Okolnost - kipuća voda, koja krompir omekša ali u kojoj jaje otvrdne.
Dakle, ne žalite se na okolnosti već razmislite od čega ste napravljeni.

Vladan

:) Svako ima svoju matematiku. Ja sam dosao do neke svoje racunice i zakljucio da mi je plin bolje resenje.Kupio sam nov auto i nemam nameru da ga prodajem u skorije vreme. Siguran sam da ce cena goriva nastaviti da skace pa prema tome moja matematika ima smisla posto plin nece sigurno dostici toliko veliku cenu. Ne uzbudjujem se previse da nesto moze lose da krene jer biram (mislim) ko je ovlascen i daje garanciju, a bez obzira sto smo u Srbiji vazi ta garancija vazi samo je stvar od coveka do coveka kako ce to da primi zar ne?

Koga god sam pitao a vozi na plin za iskustva svako mi je rekao da je pogresio sto ga ranije nije stavio. Precesljavam forum da vidim koje su to stvari na koje moram da obratim paznju da li da mesto za punjenje bude pored regularnog mesta za benzin ili na braniku, gde sta treba da stoji itd