Ko je gde ugradio TNG, za koliko para i kako je zadovoljan?

prethodna tema - sledeća tema

sibelius

@ kiborggg
vako ti prijatelju stoje stvari
veliko je sarenilo sta se sve "fabricki" zbog garancije ugradjuje u logana
ono sto sam do sad skontao jeste da je najzastupljeniji landirenzo u garantnom roku
uredjaje landirenzo u beogradu ugradjuju 2 firme, jedna je PANE AG a druga ECO TOP
i jedna i druga firma msm da imaju ugovor sa dilerima u beogradu,a kao sto sam ppre par postova napisao,landirenzo ima ugovor sa renoom o "fabrickoj" ugradnji
e sad ,tu ima joj jedna kvaka koja se zove uzimanje para od strane distributera
nije potrbno da odes npr u HIT AUTo da bi ugradio plin.dovoljno je da odes u bilo koji od ova dva servisa,da kazes da ti je auto u garanziji ..... i oni ce svakako uraditi posao pri tom obavestice RNS da je kod njih u servisu na to i tom vozilu ugradjen taj i taj uredja i garancija ce ostati.
zasto ti ovo pricam? tako sam ja uradio.otisao uservis ljudi mi objasnili u cemu je kvaka.servisi su duzni da plate odredjenu sumu novca za u ugradnju auto kuci kod koje si uzeo auto. ja sam zaobisao taj korak jvljanja auto kuci nego otisao u servis i ostvario ustedu od oko 80evrova.oni su poslali mail RNS i sve je proslo bez problema.
ne znam kako bi stajala stvari sa tobom jer si s one strane reke ali se mozes raspitati
sta god da te zanim amozes poslati PM pa da ti jos malo pojasnim
pozz

kiborggg

Hvala puno. Danas cu da zovem eco top da ispricam moju pricu i vidim sta mi nude. Hvala  :to:

jasho

Rođak mi se raspitivao kod AC Rašić oko ugradnje gasa za mene, pa mi je poslao odgovor, misli da nije loša varijanta, planiram da odem do njih da vidim, e sad ja se nešto ne razumem baš, šta vi mislite o ovom AC Stag - Tomasetto uređaju, jel ima neko iskustva?

Ovo je odgovor od Ivana iz AC Rašić

Poštovani,

Za  vas model automobila  preporucena je ugradnja sekvencijalnog sistema AC Stag - Tomasetto,  jer  jedini  od ponudjenih ima mogućnost komunikacije sa benziskim ECU-om, kako bi ste u svakom trenutku prilikom vožnje na gas imali odgovarajuće performanse motora. Cena takvog uređaja sa ugradnjom je 620€ u dinarskoj protiv vrednosti sa torusnim rezervoarom koji se montira u prostoru za rezervni tocak (ukoliko hocete mi mozemo uraditi i zastitu rezervoara za dodatnih 20E), ili sa cilindricnim rezervoarom  koji se montira   u prtljaznom prostoru. Placanje je moguce izvrsiti preko racuna, u kesu ili kreditnim karticama(jedina mogucnost placanja na rate). Performanse iste kao na benzinu uz povećanu potrošnju od 5-10%.
Ugradnja se zakazuje (telefonskim putem) 1-2 dana unapred i završava u toku jednog dana , garancija je 24 meseca i odnosi se na sve komponente gasnog sistema. Atestiranje je kod nas u servisu svakog drugog cetvrtka sa cenom od 5.300,00 din.

perke21

Na mom prošlom automobilu je ugrađen upravo taj uređaj na istom mestu (AC Rašić). Do sada (dve godine) nema problema. Na sadašnjem automobilu sam ugradio, zbog zadržavanja garancije, u Eco top servisu landirenco. Naravno i on je za sada Ok. Pisao sam o iskustvima ranije. Čitajte, koristite search, nije teško.

jasho

Hvala Perke21, čitao sam temu, ali to može da dovede do totalne zbrkre, naprimer u par postova se  tvrdi da svi treba da znaju raliku izneđu BRC i sekventa, eto ja ne znam, itd. Mislim da bi neka vrsta liste sa +/- ili bodovanjem gasnih uređaja (BRC, Tomasseto, Landi , Lovato itd) malo više pomogla!!!

Pozz

Zoran960

Moj logan sutra slavi drugi rodjendan saTNG. Stag 4 isparivac Tomaseto preso osamnes hiljade ,problemi nula, ja zadovoljan.

perke21

jasho nemoj da me pogrešno shvatiš, ali kad nešto ne znaš moraš i više truda da uložiš. Ne možeš očekivati da neko sažvaće sve i servira ti na tacnu. BRC i sekvent su dve kategorije pojma. BRC je proizvođač i to je ekvivalent Landirencu i sl. Sekvent je odomaćeni naziv za ceo sistem gasnog uređaja. Bez ljutnje, ali ko nema u vuglu ima na guglu.  :hall:

PS. I sam sam tako naučio mnogo o gasnim uređajima, a posle na forumu samo pročitao iskustva.  :ziveli:

jasho

Ma nema frke, gledao sam ja na googlu mnogo toga vezano za gas i ugradnju, al to je ono što zbunjuje, sto ljudi dvesta mišljenja!  :ziveli:

Ono što sam provalio jeste da na više foruma jeste da je bitno ko ti ugrađuje, nego šta ti ugrađuje, ali nije ni to nešto što se zanemaruje, a upravo ta iskustva su bitna, jel svi imamo uglavnom slična auta, pa i iskustva u korištenju gasnih uređaja  :ziveli:

Loganovac

Mislim da bi trebalo da prihvatiš Rašićevu ponudu.
Okolnost - kipuća voda, koja krompir omekša ali u kojoj jaje otvrdne.
Dakle, ne žalite se na okolnosti već razmislite od čega ste napravljeni.

alleksandar

Ja sam zvao tri servisa za ugradnju u dva su mi rekli cenu 550 za ugradnju boce u gepek a u trećem cenu od 350 eur? Pitao sam ko je proizvodjac uredjaja i rekli su mi da je uredjaj stag 4?

Kako je moguće da je ovako velika razlika u ceni? Da li sam propustio nešto?

Keka

Stag4 je jedan od tipova plinskog ECU koji pravi Poljska fabrika AC gaz.

Sta jos montiraju pored toga i od kojih proizvodjaca, sigurno nisi pitao, kao sto ne znas ni kako sve to montiraju i nasteluju.

Idi na proveren servis sa kojim imas licnog iskustva ili na servis sa preporukom, nemoj da gledas cenu.
Valjda mogu i ja jednom u zivotu da budem svaki dan pijan!

alleksandar

Zvao sam ponovo i pitao jel to sekvencijalni, kaže čovek da jeste, od uredjaja stag4 i tomaseto. U pitanju je servis auto gas Radić u Novom Sadu, ovlašćeni su i za izdavanje atesta.

Keka

Radic ne radi atest, kod njih dolazi ekipa sa FTN subotom i rade ateste.

Vec je receno da biras majstora a ne uredjaj. Ti si ocito zapeo za ovaj najjeftiniji.

Konkretan savet neces dobiti, zato procitaj sve teme oko TNG i sve ce ti biti jasno.
Valjda mogu i ja jednom u zivotu da budem svaki dan pijan!

bmiillan

nemoj na silu uzmi veci cekic

mladen895

Prvo da vas sve pozdravim pošto me nije bilo dosta dugo,i mogu vam reći da mi je drago da ste svi na okupu i u dobroj atmosferi.Da ne begam sa teme, ugrađen je uređaj Zavoli na 30 000,na satu je sada 125 000. Do sada je samo jednom očišćen isparivač bez zamene membrana i jednom su promenjeni filteri  tečne i gasne faze.Stari filteri su u gepeku za nedajbože...
Kad se mora,sve  je tesko.