Ko je gde ugradio TNG, za koliko para i kako je zadovoljan?

prethodna tema - sledeća tema

Aleks

Ali ja sam sistem ugradio 31.03.2008., tada je to bila prihvatljiva cena, bar po meni.

Keka

Valjda mogu i ja jednom u zivotu da budem svaki dan pijan!

dzony4

Znamo svi šta je BRC i šta je Landirenzo, ali mogu Vam reći da za  :hall: Poljski AC uređaj imam samo reči hvale :to:. Jeftin uređaj i dosta jeftinije održavanje od ovih poznatijih. Pre par meseci mi je ugrađen u Logana za cenu od 500eur - ključ u ruke, i mogu Vam reći da sam prezadovoljan. Kola se ponašaju apsolutno isto kao i na benzin, isto startuje, isto vuče, nisam ni sam mogao da verujem :too:. A neke detalje o delovima uređaja ne bih sad mogao da Vam kažem jer se nisam mnogo interesovao za pojedinačne delove, znam samo da mu je ubačena boca od 53 litre umesto rezervnog točka.

Loganovac

U kom servisu si ugradio i kolika je garancija? Možda neke fotke...
Okolnost - kipuća voda, koja krompir omekša ali u kojoj jaje otvrdne.
Dakle, ne žalite se na okolnosti već razmislite od čega ste napravljeni.

dzony4

Ugradio sam po preporuci kod jednog ćaletovog prijatelja koji nema zvaničan servis nego radi po preporuci, skroz profesionalno. Dao sam mu kaparu, čovek je kupio uređaj, oterao sam mu kola, sutradan me pozvao kad je završio. Predamnom je izvršio svo štelovanje preko lap topa, platio mu 500eur i skroz sam zadovoljan. Dao mi je sve prateće papire od uređaja, garancije, račune. Pošto čovek nema svoj zvaničan servis uvoznik mu na uređaj daje godinu dana, a on je meni rekao da mu se javim na 10.000km da odradi prvi servis, pa će mi opet reći kada da mu se javim. Kako god to zvučalo ja se ne bunim što je tako, jer su mi inače u salonu tražili 960eur za ugradnju plina, zato što je Logan pod garancijom, i hvala im, našao sam jeftinije.

A ovih dana ću uraditi fotke uređaja u kolima pa ću okačiti, i videću ponaosob koji su delovi uređaja.

Pozzzz :cool:

Loganovac

Sne je to OK i želim ti puno bezbrižnih kilometara vožnje na plin, međutim nije na mestu porediti babe i žabe, jer kao prvo, nije i ne može biti ista cena ugradnje sa ili bez zadržavanja garancije, a kao drugo ni cene navedenih uređaja (BRC i LandiRenzo) nisu poredive sa Stagom. Rekao bih da je 500 EUR neka prosečna, sasvim razumna cena za uređaj koji si ugradio. Međutim, više puta pominjana izreka u vezi TNG uređaja govori da je važnije ko ugrađuje nego šta ugrađuje.

dzony4

Znam, čovek mi je u salonu rekao da je inače za moja kola ugradnja 600eur, ali me ucenjuju zbog garancije da platim 960eur. Ali zašto bih to uradio. Ja ustvari sa tih 360eur što bih više dao ustvari plaćam sve eventualne kvarove na uređaju, čemu onda garancija za plinski uređaj koju mi daju ako sam ja sve to već platio sa tih dodatnih 360eur. Ćaletov kolega je prešao 100.000km sa poljskim AC i nikakvih problema nije imao do sada. Znam da babe i žabe nisu isto, ali kao što su mnogi bili skeptični oko Dacia vozila do pre nekoliko godina pa se sad oduševljavaju tako će biti i sa "poljakom".
A da li je ovaj "dunđer" ili nije neću u to da ulazim, čovek radi po preporuci, a nisam prvi koji je kod njega bio, i dobro sam se raspitao o njemu pre nego što sam otišao. Auto mi super ide na gas već par meseci, sve garancije i račun od uređaja imam tako da se za sada ne žalim. I poljak je skroz OK.

Loganovac

Opet nesporazum - nije u pitanju garancija na plinski uređaj nego na vozilo. Neovlašćenom ugradnjom gubiš garanciju na vozilo, a svako ko ti ugradi uređaj je ionako dužan da ti da garanciju na sam uređaj.

dzony4

Znam ja odlično da sve što se kupi kod ovlašćenog prodavca ima svoju fabričku garanciju, ali me nervira to što ovlašćeni prodavac mene ucenjuje sa tom garancijom kako bih sve dodatno ugradio kod njih po znatno većim cenama.
Šta bi ti uradio da si dobio džabe Zeder a salon ti neda da ga ugradiš? Razume se da sam ugradio Zeder, eto im moja fabrička garancija za kola.
Šta bi ti uradio da ti u salonu za ugradnju muzike traže 190eur, a pritom znaš da taj isti cd radio u radnji košta 30eur? I da se "ugradnja" tog radija sastoji samo u tome što treba ubosti džek od radija i gurnuti ga u ležište, i isto to uraditi i sa zvučnicima?! Razume se da sam i muziku sam ugradio, i ubacio Pioneer mp3 radio sa kojim ne može da se poredi taj što ugrađuju u salonu, i Magnatove zvučnike koji su neuporedivo bolji od tih fabričkih.
Tako da, kome je stalo do fabričke garancije neka izvoli i neka sve radi preko njih, ja na te ucene ne padam. Za tih 460eur više što im nisam dao za ugradnju plina i + tih 190eur za muziku što im nisam dao sad mogu da odem do Barselone i da se provedem kao čovek par dana. Eto im moja garancija. :rtfm:

sibelius

@dzony4
:offtopic: prijatelju, ima istine u tome sto pricas ,naravno da je poenta u tome da ti za sve izmuzu pare ali garancija u pojedinim slucajevima moze biti zlata vredna.
ne znam gde su to pokusali da te oshasholje za ugradnju muzike ali meni je frajer u reno-sava to odradio za dz.
drpili mi kas, sve na svom mestu,samo da se ubode dzek i ugura u fioku. moj matori otisao,ovaj pogledao,ubo dzek,ubacio ga i rekao hvala dovidjenja.
a zvucnike mozes i sam da promenis,nije to neka mudrost.
a sto se tice plina,veruj da je garancija i vise nego potrebna.zamisli samo da ti ovi pri ugradnji plina nesto sj...bu ili da ti auto poludi kao sto inace moze,zar bi bio u stanju da ti placas tudje greske. ovako ti ostane garancija da mozes da im skaces po mozgu. razumem da 400e nije mala para i da nije za bacanje ali pitanje je da li su svi spremni da se zbog 400e odreknu garancije pogotovo ako je vozilo tek kupljeno

kiconix

Stvarno je nepotrebno voditi politiku o garanciji.
Da sada uzimam novi auto, nikada ne bi ugradio plin kod njih i odrekao bih se garancije istog momenta.
Racunica postoji i tu je kraj.
E sad da li ce to neko uraditi ili ne, to je individualna odluka, postujem i jednu i drugu.

Loganovac

He, he... posle bitke su svi generali pametni! Sad kad je već istekla, i ja mislim da ne bih brinuo o garanciji, ali onog trenutka kad se izuješ za nov auto, sve ti to izgleda drugačije. Uostalom, sad ne bih ni kasko uplatio, a do sad sam puko oko 2000EUR! To je definitivno skuplje od garancije, ali je cena za miran san.

dzony4

Od garancije za kola sam digao ruke, i nije mi žao, ali kasko se isplati svaki dinar, iz iskustva.  :too:

kiconix

Ja sam se odrekao garancije na 30k , menjao dve dizne za gas, pukao 110e (jedna nova 80e i jedna polovna 30e).  :banghead: :banghead: :banghead: :banghead:
Naravno da mi nisu priznali u garanciji kad budjavi BRC (1100e) ima 1 godinu garancije  :fiju: a meni je crkla dizna posle 2. :banghead:.
Iz svog iskustva tvrdim da cena od 1100e za tng uredjaj nije normalna, pisao sam vec da je moj tast ugradio neku kombinaciju srmrghrz za 630e i da je dobio garanciju na 2 god ili 100k, prodao je auto posle 80k, nije uradio ni jedan jedini servis :doh:.

Loganovac

Pogledaj malo bolje svoju BRC servisnu/garantnu knjižicu pa napiši šta si tamo pročitao.

Dve godine, brte!