GPS

prethodna tema - sledeća tema

dzule

za mrsp-a
ne bilo ti tesko, otidji na bilo koju pijacu, i nadji likove koji prodaju baterije, male kasetofone i slicnu, nazovi tehniku...tu se mogu naci razni ispravljaci koji imaju po 4 razlicita dzeka na krajevima, na "krstu". ja sam tako jednom resio problem, kupio to govance za jeftine pare, odsekao kabel, izolovao i sljakalo je kao kupovno. doduse, nisam koristio za gps, nego za neke muzicke stvarcice, ali te ne kosta da probas...znaci, pijaca, kinezi i slicno....poneses spravu, vidis da li paze, kljesta u ruke i seci.....

mrsp

Da pogledam i tako nešto, mada sve što sam gledao nije odgovaralo.Sve je lekše i polje nego da se plati 1300 din. za takvu stvarčicu  :ranting:
Hvala na pedlogu :respect:

MaxPower

@ Loganovac

Koliko je kostao taj tvoj kinez (googlao sam i vidim da ga nema vise u prodaji) i da li stvarno ima sve to sto si nabrojao  (FM transmiter,  BlueTooth handsfreeText, MP3 player, Video Player ..) i zanima me da li mp3 pusta tako sto preko transmitera baci na radio ili ima izlaz za zvucnike pa moze da se koristi UMESTO radia?

mrsp

Posle svih maltertiranja mora sam ipak da kupim originalni auto punjač.Nemogu da verujem da ni jedan priključak nije odgovaro  :bullshit: morao sam da se ispružim 1400 din. :ranting:.
I to sam jedino našao u jednom servisu u Beogradu i nigde više  :bonk:
Ako nekom bude trebalo neka se javi  :c:

MajorSoul

Barem si ga nasao   :nami:
:wind:
..need more buttons..

Boris

Kolege
U Londonu sam relativno jeftino kupio Garminovu navigaciju serije nuvi.Medjutim kad je ukljucim nikako da se povezem sa satelitom tj da uspostavim konekciju,Cak sam se i registrovao on line medjutim navigacija jednostavno ne radi.Dali mozda  neko zna da me posavjetuje sta da radim dok ne odleti u zid i nekupi se nova kod nas.Tehnika se kupuje samo kod nas.

Keka

Za prvo vezivanje je potrebno i do 10 minuta, narocito ako je doslo do velike promene u lokaciji od prethodnog ukljucivanja.

Podrazumeva se da je aparat na livadi ili u kolima na nosacu na sofersajbni.

U sobi ne hvata, eventualno pored prozora.

Na garminu imas negde opciju da vidis kako povezuje satelite, ako to radi onda ce fiksirati polozaj, samo budi strpljiv.

Otvoreno pitanje je koje mape imas, mozda on fiksira ali ne pokazuje nista zato sto nemas mape Srbije.
Valjda mogu i ja jednom u zivotu da budem svaki dan pijan!

mrsp

Jesi li ga uključivao u Londonu?
Ako je tamo radio radiće i ovde a ako nemaš mape idi negde da ti ubace nove mape to ti je oko 1500din. :too:

Boris

Pa pise da ima mape citave evrope,a i ja trebam da ih update,besplatno je trenutno,ali nema memorisku karticu,vjerovatno treba kupiti memo karticu pa da se mape update,zar ne
Ma trebalo je da se skida oko2 gb mapa,a ja nisam mogao cekat.
Probacu ponovo,Hvala 

alexv011

Ja sam koristio Garmin XT na HP614 - odlicne karte. Mislim da su Garminove karte za SCG najdetaljnije i najpreciznije. Po gradu mi je radio odlicno. Medjutim u Nemackoj na autoputu se pokazao spor. Kasnila su obavestenja povremeno.

Sad koristim Becker z102 - klot je uredjaj, bez BT i ostalih dodataka. Ima igrice, pusta mp3 i divx i par korisnih stvarcica tipa raznih konvertera isl. Takodje prima i SDmikro kartice. Radi na WinCE.
Izuzetno je brz. Satelite pronalazi za minut, max. dva (iz stanja potpuno iskljucen).

Jedino sto mi se ne svidja je da su ga nasi strucnjaci zakljucali kada su dodavali nase mape pa sada naplacuju update. Zbog toga ne mozete da instalirate updete koje Becker nudi na svom sajtu.

DejanNS

ja sam kupio prestigio roadscout 4150 na akciji za 7770din, inace je malo preko 10.000.... zadovoljan sam, izvukao me je iz svakog sela u Srbiji, za sada dalje nisam isao... Rovni, Budjanovci, Suljam, Sasinci....  :Smiley:

silent

Koje su dobre mape za Android OS? Kakav je iGO?

John Reynolds

Citat: silent poslato 13.06.2011. - 00:36
Koje su dobre mape za Android OS? Kakav je iGO?

Meni šljaka odlično. Doduše, primetio sam da mape Istočne i Zapadne Evrope nisu povezane, tako da ne možeš planirati rutu od Srbije do Francuske, recimo.

Za Srbiju su sasvim upotrebljive.

mrsp

David vidi dali imaš Srbiju u spisku zemalja i verovatno su ti karte integrisane tako da ti ne teba memoriska kartica ako ti je radilo u Londonu.I sačekaj da te pronađe ako si ga uključivao u Londonu pa tek u Srbiji  :respect:

Boris

Znaci,pokusao sam sve sto ste me savjetovali,ali GPS nije proradio,i danas je zavrsio u Garminovom predstavnistvu(servis)u BG.Sve sam im objasnio,pokazo racun i garanciju,koji normalno kod nas ne vaze(samo sam se izblamirao)pa vidjecemo,valjda ce ga osposobiti