GPS

prethodna tema - sledeća tema

Aleks

Kiborggg, sve je to ok, ali sta da uradim sam svim tim uređajima koje imam i koji me dobro služe? Da ih prodam za dzabe i puknem gomilu para za taj multi-praktik?! Meni lično se to ne isplati. Zamisli situaciju: meni treba gps, ženi foto aparat ili kamera a detetu kompjuter a imam "sve u jednom". Kome dati prednost?

nik

staracstol

@ziki the: Pa i auto punjač ima neku snagu koju isporučuje i verujem da je skrojen spram telefona. Čisto sumnjam da mrežni punjač od 550mA ima 2550mA u auto izvedbi.
@Kiborggg: Video sam "auto radio koji ima samo pojačalo a sav "mozak" mu je iPhone te se deklariše kao auto fm/mp3/gps/video uređaj, naravno iPhone se ne isporučuje u paketu. Moram da napomenem da sama sprava nema nikakav ekran ni dugmad. iPhone mu stoji ko pločica na standardnom radiu.

mrsp

Ma meni i jeste problem sto ne paše ni od  jednog telefona.Probao sam sve žive punjače koje sam našao i ništa.
Tražio sam posebne jačine Input:9/34V output:5V 2A prvo to nema nigde (barem ja nisam uspeo da nađem)! :ne:
A posle je još veći problem bio da se nađe odgovarajući ulaz.Jer ne odgovara ni od jednog telefona niti bilo kog uređaja.Od nokie je deblji a od drugih je tanji, pa ni tamo ni ovamo. Čak sam predložio majstoru koji mi je prošli put popravljao da mi zameni ulaz na uređaju, da stavi neki standarni, ali je rekao da je to veliki posao i da može da napravi neki karambol,pa da uređaj pregori.tako da se od toga odustalo. :bonk:
A meni u suštini samo treba taj kabl sa ulazom jer je on u prekidu od stalnog savijanja punjač ko punjač on radi ali je kabl problem.
Treba sad da idem na letovanje  :lazy: pa reko da nabavim to pre puta da nebude posle kasno  :banghead:

A evo i sličica kako sve to izgleda

kiconix

Meni nepoznato od cega bi moglo da pase.

ziki_the

ajde samo izmeri koliki je spoljni precnik konektora(fi).
@staracstol pa ima i to vecu snagu od mreznog punjaca, ali ima i previse pa ce to da se redukuje ukoliko je napon napajanja manji. Podatke o mreznom punjacu sam trazio jer tamo pise napon napajanja+struja potrosaca.

kiborggg

Imam i ja instaliranu libelu  :crazy:  i nisam je nikada upotrebio kao i uglomjer.
@Aleks  Sve ide u smijeru kako ti kažeš multipraktika. Evo da uzmem za primjer mene. Imam digitalni foto aparat sony 5mpx, panasonik SD(standard definition) video kameru, Apple ipod mp3/mp4 player i pored toga bilo gdje da krenem ponesem samo telefon(Nokia N97). A recimo da se ispružim 750e i uzmem samsung galaxy S2 sa 4.3" dijagonale displeja, 32Gb prostora za nasnimat filmova, muzike itd. 8 MP, 3264x2448 pixela kamerom i 1080p@30fps video kamerom. Shvatiš posle samo par staviki da sva tehnika koju imaš i kad je sabereš zaostaje za samo jednim aparatom.   :ces:

Aleks

Ne kazem da nisi u pravu, nemoj pogresno da me shvatis :friends:, mislio sam na to da je danas malo teze ispratiti sve trendove vezane za te zezalice!  :ziveli:

Zoran

Šta li ovo znači 9/34 V, jel to može 9 V a može i 34V ili može samo 0,265 V?
Sam svoj gazda - vazda.

ziki_the

Sve u rasponu od 9 do 34 V ulaznog napona, pa spusta i stabilise na 5 V

mrsp

To znači da može da radi na 9V i na 34 V.
Može da se koristi u kolima i u kamionu koji ima duple akumulatore! :too:
Zato mi i treba takav jer ga koristim i u kamionu a ne samo u kolima!

Zoran

U kakvom kamionu koristiš GPS? Dolaziš li u BiH?
Sam svoj gazda - vazda.

mrsp

Ma ne ovde samo po Srbiji, doduše išlose jednom i za Sloveniju E tu je baš bio od pomoći!
A inače ga koristim u Rivalu!

Keka

Rival koji sam vozio ima 12V instalaciju
Valjda mogu i ja jednom u zivotu da budem svaki dan pijan!

mrsp

Ima i sa 24V pa zbog toga i tražim punjač koji podržava i tu soluciju.Jer povremeno se ide i sa FAP-om, pa zato nije baš pametno lutati sa njim po nepoznatim uličicama.