GPS

prethodna tema - sledeća tema

exPall

Moje iskustvo je:  Svaka navigacija kad tad mora da se...pocupa i posadi nova. Na zalost svaka se malo drugacije radi. Treba samo ogoliti do srzi ( najcesce WinCE ) i postaviti novu. Mnogo sam ih probao, na gomili uredjaja, uvek se vracam na Igo8.3 ( NavNgo,GJskin, ), nabudzen,razbudzen, rucnoradjene boje,uvek sveze karte... i radi svuda.

"Svako je lud na svoj nacin!" rece djavo i sede u koprive...

kiborggg

Ja od avgusta koristim  iGO ver. 8.4.2.139242 (na Galaxy S2) i radi odlično. Signal uhvati za max 1 minut. Prije ovog sam imao Garmin (na N97) i na osnovu poređenja mislim da je iGO  vidno bolji. Detaljnije mape i preciznija navigacija bez " zbunjivanja" i konstantnog "preračunavanja" kao što se na Garminu dešavalo. Naravno to što mi  Nevena (v1.0) umiljato govori gdje da idem je samo jos jedan +. Dok Jelena (v1.5) zvuči totalno retardirano!    :cul:

DrJekyll

Citat: kiborggg poslato 08.12.2011. - 11:07
.....koristim  iGO ver. 8.4.2.139242 (na Galaxy S2) i radi odlično. ....

Taođe :wink:

Samo još da napomenem da ja kada izlazim iz kuće upalim GPS i kada dođem do kola imam navigaciju spremnu.
Horse Power is how fast you will hit the wall but TORQUE is how far will wall move after you hit it...

alexv011

Probajte NDrive na telefonu. Postoje verzije za android i simbian.
Vise je nego solidan. Nije nasminkan kao garmin ili becker ali ga svakako vredi probati.

Drejk

Trebala bi mi (tj mom caletu) neka navigacija sa sto vecim ekranom. Nebitno je da li ima mp3, bluetooth itd, samo da je sto veci ekran i da je cena do nekih recimo 150e. Nisam u tim vodama tako da ne znam sta se sve nudi. Sta biste mi vi preporucili?

Aleks

http://www.tehnomanija.rs/katalog/prestigio-navigator-geovision-pgps-5150-full-eu.html
Ja kupio letos, prezadovoljan sam, probao sam ga po Grckoj i naravno kod nas. U poslednjem Auto Bild-u su ga pristojno ishvalili, po njima je navodno jedan od najpopularnijih modela kod nas jer nudi dosta za oko 13.000din.
Ja sam svoju kupio u Handy-ju.  :wave:

ivan-bgd

http://www.hidxenon.rs/default.asp?T=20&N=Navigacije&G=567&Page=1&NIVO=1.  Evo i ove navigacije.Prošle godine bili na sajmu automobila.Probaj kod njih ,mozda moze nesto da se ustine bez pdv.....imaju svašta još osim navigacija uostalom videćeš na sajtu.

Drejk

Ovaj Bear od 6 inca bi se uklopio i po velicini i po ceni. Ima li neko iskustva sa njim?

ivan-bgd

Iskreno nemam iskustva,tj video sam kod jednog taxiste.Ali nema tu šta da budeš iskusan.Odeš kod ljudi i pitaš sve što te zanima.Nema laži nema prevare.Ovlašćena je firma.Sve regulare.Ja sam video ove stvari uživo.Izgledaju moćno,i kao što rekoh imaju još  mnogo toga što se tiče nekog stajlisanja kola :too:

Aleks

Nemoj previse da bacas akcenat na velicinu displeja. I 4.3" ce moci cale da ti koristi bez problema, veruj mi. Veliki displej zna ponekad i da smeta, narocito nocu zbog reflektovanja na staklo. Ja se u voznji vise oslanjam na glasovno navodjenje, a ponekad cisto informativno bacim pogled na displej.
Srecna kupovina!  :wave:

DrJekyll

Takođe smatram da ne treba preveliki displej, on pored ostalog i košta previše, a što se tiče kupovina probaj malo i po oglasima da potražiš. Ja sam ih ranije viđao po limundu za 4-5 hiljada sa garanciom.
Horse Power is how fast you will hit the wall but TORQUE is how far will wall move after you hit it...

black line

Po meni je ubedljivo najbolji softver za navigaciju IGO. Precizan je, pregledan i ima mogućnost postavljanja 3D objekata i reljefa što mnogo ulepšava sliku prilikom navođenja. Mio uređaji imaju dosta dobar hardver ali mi se ne sviđa softver, jer je grafika mnogo loša (izgleda kao klasična karta na papiru). Nove mape koje se skidaju sa njihovog sajta često nisu dobre (loše navode) ili uopšte ne rade. Za one koji znaju da ubace drugi softver, samo napred imaćete dobar uređaj, ali ako niste sigurni ne pokušavajte jer će se uređaj blokirati (narandžasti početni ekran) i nema mu spasa osim da se menja ploča koja će vas najverovatnije koštati skoro kao nov uređaj.

mrsp

Ja kod mene ubacio sam Igi Primo 1.2 sa Dimka skinom i  novu mapu za Srbiju , najbolja je  Contrast mapa (Serbia_83_Contrast_2011.07_110812.fbl) i sve kamere po Srbiji i radare takođe,naravno sa reljefnom mapom.
Mogu da kažem da sam za sad prezadovoljan  :too:

mrsp

Pošto nema nikoga da nešto napiše toliko dugo evo ja nešto da dodam. :c:

Izašao je novi Igo Primo 2.0

Mogu da vam kažem da je prilično interesantan i da je bolji od Primo 1.2 barem po meni  :to:
Ima dodatak za prolazak kroz tunel

Tastatru na Srpskom
I naravno kompletan meni i navođenje je na Srpskom
Ima opciju pogled sa satelita u 2D i 3D modu
Dodatna štelovanja za osvetljenje
I mnogo štošta
Ja koristim dimkawa_p150 skin i mogu da kažem da je odličan :to:

Ako nekoga zanima malo više o čemu pričam evo i kompletnog uputstva
http://www.igo8mods.com/dimka_download_Primo_2.htm

ivan-bgd

A mogu li ja sam da snimim ovaj novi program i da ga ,,bacim,, na karticu od navigacije?tj da obrisem onaj stari ili da se ne zezam sa tim?