GPS

prethodna tema - sledeća tema

Dachaa

Ja na mojoj Nokiji imam navigaciju Garmin,ne moze da se poredi sa ovim uredjajim koji kostaju 10.000 i vise,ali nije lose kad je vec za dzabe doslo uz telefon :D
Ja sam zadovoljan.
Dacia Logan 1.5 dCi - (2005-2013) :(

Aleks

@mrsp   Neznam gde bi mogao da nabavis auto punjac za Prestigio, ali mogu da ti predlozim jedno alternativno resenje dok se ne snadjes. Na mom auto punjacu za Nokiu kupljenom u Handy-u pre 2 godine postoji USB port u koji mozes da ustekas kabal od GPS-a za povezivanje sa racunarom i tako ga dopunis. Jeste da je kabal za racunar puno kraci (bar na Mio), od kabla na auto punjacu, ali moze da zavrsi posao. Takodje sam skoro negde video sliku, stvarno nemogu da se setim gde, uloska za upaljac koji na sebi ima 1 ili vise USB portova.  :ziveli:

MajorSoul

:wind:
..need more buttons..

mrsp

@Aleks bilo bi lepo kad bi mogao da se puni preko USB porta odavno bi resi problem.Moracu da nadjem bas punjac za njega. Juce sam trazio po netu i nasao sam distribuera,ali oni ljudi rade samo sa firmama ne prodaju na malo.Tako da cu sad da vidim dali moze neka firma to da naruci. :too:

@MajorSoul Video sam ovo sto si mi predlozio ali neodgovara! Hvala u svakom slucaju :respect:

MajorSoul

Ovo su generalni zastupnici za Prestigio imaju sigurno punjace:

ASBIS Srbija

Adresa: Bulevar Milutina Milankovića 9G
11070 Beograd

Tel:  +381 11 310 7700

Fax: + 381 11 310 7710

E-mail: infosales@asbis.rs
..need more buttons..

mrsp

Njih sam i kontaktirao ali rade samo sa firmama.Zvao sam Winwin i oni su mi dali broj telefona njihovog servisa u Beogradu. Trenutno nemaju ali će ga dobiti sledeće nedelje.Cena je oko 1300 din i nije toliko strasno sobzirom da su mi pojedini u KG tražili i 30 eura.
Hvala na informacijama i na trudu  :too: :too: :too:

Aleks

Probaj i kod Handy-ja, mozda su povoljniji a u ponudi imaju Prestigio.

kiconix

Na mojoj staroj navigaciji je pasovao punjac od Motorole (mobilni).
Probaj da li odgovara od nekog telefona, ili slikaj ulaz u navigaciju i postavi slike.

MajorSoul

Da ti punjaci ne treba da budu skuplji od 500 dinara. Slikaj kakav ti je ulaz pa cemo naci nesto sigurno ;)
..need more buttons..

ziki_the

A da ti samo vidis koji konektor i napon je na punjacu za 220v pa da preradimo neki od auta po tvojoj meri. :friends:
Jbg 1300 je mnogo, bar za mene.

kiconix

Punjaci za mob su oko 300-400 din.

staracstol

Da li punjači za mobilne imaju dovoljno "snage" da teraju gps? Galeb gnd 001, znači stara sprava od 300mhz ima punjač od 1500 mA a za Samsung D780 Duos punjač ima 550mA.

ziki_the

Snage ima na pretek, auto punjac je u pitanju.

kiborggg

Ja mislim da ce mo u skorijoj buducnosti nositi all-in-one uređaje. Kod mene je već tako i težim boljem. Jer recimo sada imate uređaje koje smo ranije nazivali mobilni telefon sa: procesorima na 1.2GHz, 1Gb ram-a, 32Gb hdd, naprednim grafičkim čipovima (opengl), integrisanim GPS modulima(sa mogućnosti instalacije različitog softwera), muzičkim i video player-ima koji podržavaju mnoštvo AV kodeka, 12mpx kamerama sa xenon bilecem(face detection, smile detection, gps tag, itd..) i video rekorderima 1080p - 30 fps. Sve u svemu, budućnost je "all in one" uređaj. Ne vidim poentu kupovine posebno gps uređaja, koji zauzima prostor i pažnju, kao i posebnim foto aparatom, video kamerom, mp3/mp4 playerom. Šta ekipa misli o ovome ? :ces:

Loganovac

Kao prvo, zaboravio si vaser vagu - moj drugar ima u Nokiji.
Kao drugo, imam laptop. Imam foto aparat. Imam navigator. A mobilni koristim za telefoniranje, pa sam odabrao najjeftiniju Nokiju koja ima Bluetttoth i nema kameru, nema eksternu mem. karticu i nema libelu.
Okolnost - kipuća voda, koja krompir omekša ali u kojoj jaje otvrdne.
Dakle, ne žalite se na okolnosti već razmislite od čega ste napravljeni.