Motor 1.0 SCE

prethodna tema - sledeća tema

Loganovac

Citat: MitarMrgulic poslato 31.01.2021. - 09:26
Evo svježi podatak o potrošnji...

Signalna sijalica za rezervu goriva je krajnje nepouzdan pokazatelj da bi se na osnovu toga izvlačili podaci o potrošnji goriva. U svakom slučaju, stoji tvrdnja da u pomenutom režimu ovaj motor malo troši.
Okolnost - kipuća voda, koja krompir omekša ali u kojoj jaje otvrdne.
Dakle, ne žalite se na okolnosti već razmislite od čega ste napravljeni.

MitarMrgulic

Citat: Midzi poslato 31.01.2021. - 10:18
Iz mog iskustva potrošnja na otvorenom putu se kretala od 4.5-5 l na 100 km...

Pozdrav

Raduje me da imamo slična iskustva, ja sam imao nedoumicu, kako će se kretati jer je MCV ipak karavan, pa i nešto teži i sam od sebe, a i tovarom....uglavnom, dobro je :)

Midzi

Imam jednu nedoumicu.

Od prethodnog servisa u AK Kompresor prošlo je godinu dana.

Pretpostavljam da upaljena naranđasta lampica levo i strelica sa ključnem desno ukazuje da je vreme za servis.

Tako nešto slično sam video u uputstvu, ali nisam siguran.

Ovo je prikazano prilikom davanja kontakta, dok kasnije u vožnji naranđasta lampica konstantno svetli.

Keka

Gornja ili donja?
Valjda mogu i ja jednom u zivotu da budem svaki dan pijan!

Midzi

Gornja. Donja se odnosi na katalizator i ona samo svetli dok se ne upali motor.

Hardvet

Meni se pred servis upali ovo sto je kod tebe na ekranu desno, odnosno slicica auta i znak kljuca. Ovo sto ti svetli na ekranu levo gore ( kao talasi) to kod mene ne svetli pred redovni servis.

glavonja3

Nije mi uputstvo pri ruci, ali ima objasnjenje za ove "talase", mislim da je u pitanju struja i da treba "obratiti se predstavniku Marke sto pre".

miki-bgd

Midzi

Hvala na info. Zakazaću pregled i dijagnostiku taman i mali servis.

Pretpostavljam da je limar/fabar nešto čačkao prilikom sredjivanja zadnjih vrata, jer je i radio tražio šifru kada sam preuzeo automobil.

Aleks

Verovatno je skidao kleme sa akumulatora.

szs

@Midzi
Ako se ne varam imaš ELM
Skini sa app store Torque pa isčitaj kod
Lako se nadje šta je a možeš iz iste app i da resetuješ
Ako se ponovo upali onda je problem za servis garant
Možda samo zbog skidanja akumulatora nešto?
Za 44 god vožnje: VW 1300,Zastava 750,Lada 1600,Fiat 650P,Trabant 601K, Trabant 601L,Fiat 650P,Audi 80 1.6D,Yugo 1.0,Mercedes 190D,Yugo 1.1,Corsa 1.7D,S Oktavia 1,9D,F Punto 1.3mjt, D Sandero 1.4,T Avanza 1.3,T Agya 1.0,D Sandero 1.5D, T Aygo X-Play, T Yaris 1.5 Stella

MitarMrgulic

Nema razloga za brigu :)

Lampica sa ključem, svijetli 30 dana prije redovnog servisa, koji mora biti obavljen u najmanje 1 godini ili 20 000 km.

Nakon što prođe 30 dana, svijetli i narandžasta sa cik-cak strelicom, da ti javi da si prekucao 365 dana i da si već ušao u "crveno" što se tiče obaveznog servisa i da si prekoračio rok.

Ja sam auto preuzeo 08.03. ali je servis bio podešen na 06.03. pa je i mene ta lampic iznenadila i uplasila :):)

dekiv68

Do sada sam zbog 5-godišnje garancije servise radio u ovlašćenom i oni su nakon intervencije redovno resetovali kilometražu do servisa.
Da li u neovlašćenom servisu mogu da resetuju isto?

Midzi

@szs

Nemam ELM ali gledam da nabavim. Tvoj me je poslužio prošle godine za otključavanje bord kompjutera.

@MitarMrgulic

Hvala na informacijoi iz prve ruke. Moja pretpostavka je bila da je to zbog 365+ dana od poslednjeg servisa. Neko vreme je samo pokazivalo strelicu i ključ.

shole

@ dekiv68
Na dokkeru su mi zaboravljali ponistiti servisni interval u Kompresoru,pa sam ga sam poništavao. Pritisneš dugme na ručici brisača i duže zadržiš. Predhodno dođeš pomoću istog prekidača na kilometražu za servis.