1. servis - Gde, Šta, Kada...

prethodna tema - sledeća tema

sphex

Eh pa da, šta reći kad nekom iz Bgd-a nije teško da potegne za Šabac radi servisa.... Dorovec nastupaj ;)
we brake for nobody!

Aksentije28

:hall: Pa hajde Doravec dodaj nesto ...

sds21

@Silent
Sinteticko, a koje nisam pitao. Njihova 3l, ja moje nisam nosio.

perke21

Filter klime se ne menja na prvom servisu.

srdjang

Procitah sve sto ste dosad napisali i skonta da sam apsolutni rekorder sto se tice placanja. Eto doceka  i ja prvi servis i odradi ga ali bolje da nisam bar u ovoj kuci (Reno salon i servis "MM" Karuse kod Doboja)
Ne znam trenutni kurs ali cu vam napisati u markama pa vi skontajte.

Filter ulja                                                                        19.95 KM
Ulizak filtera zraka (valjda filter klime. onaj kod nogu suvozaca) 32.30 KM
Filter zraka                                                                      34.30 KM
Podloska                                                                         3.14 KM
Ulje 5w 40 sipano iz bureta na nalogu 4.5 na racunu 5l             82.35 KM
Usluga                                                                             30,00 KM
ukupno                                                                            202.03 KM

Citajuci vase komentare vidim da ste sretnici u odnosu na mene. Doduse nisam zvao ni jedan drugi servis pa ne znam cijene u ostalim ali ovi deru brate ko u Londonu.
I jos da napomenem da sam im rekao da mi je kvacilo previsoko i kad su pogledali kazu da je hidraulicno i da tu nema stelovanja. Pitam se sta onda raditi sa kvacilom, dajte mi neki savjet moze li se to stelovati pa da im ja onda objasnim.

zac

@srdjang

Kazi molim te , (202.03KM) koliko je to otprilike u Evrima da bi stekli pravu sliku cene.

Kvacilo , iako je hidraulicno , trebalo bi se stelovati osim ako je automatsko . A ako ti je auto presao vecu kilometrazu moguce da je istrosena lamela (frikcione obloge lamele).    :)

hobbista

Grubo, to je oko 100€, odnosno oko 10.000 dinara.
Postao sam Kalif umesto Kalifa  :D

Ayrton

Ta cena oko 100 eura,tj.10000 din.nije strašna.Ja sam za motor 1.5 dci,prošle godine u maju ,platio servis 10500 din. u "Reno Sava" na Karaburmi,a toliko je bio i na ostalim mestima.
Uz napomenu da mi nisu menjali filter klime (tad ga još nisam ugradio!).
@Srdjang-Možda i nisi rekorder. :ziveli:
Znaćeš ko si ako vodu nosiš!

zac

srdjang

Ma nisam ja ni mislio da je to neka cijena od koje se pada  u nesvjest, nego citajuci postove vidim da su svi placali od 50-60 evra a ja sam nagulio na stotku. Znaci u poredjenju sa ostalima ovo je strasni sud.

Zoran

Ova podloška vjerovatno ima "pozlatu od 14 karata". Ja sam radio prvi servis kod njih ali je kod mene bazni model i sipali smo polusintetiku (račun bacio) mislim da je bilo oko 130 KM. Znam samo da su traljavo postavili uložak filtera za zrak te nije nalegao baš kako treba što sam primjetio tek poslije 10 000 km kada sam ja radio sledeći servis o svom trošku.
Sam svoj gazda - vazda.

Ayrton

Cena servisa za dci je dosta veća u odnosu na benzince,iako ti na tvom servisu nisi menjao filter goriva,tako da šta je tu je.Koliko je skuplji servis,toliko manje troši,pa se ti nadji u toj računici. :ziveli:
Znaćeš ko si ako vodu nosiš!

dzule

evo da se prijavim, odradio prvi servis, zamena ulja, filtera ulja, ja trazio jos zamenu filtera vazduha i filtera kabine, posto to jel'da ako neces ne moras da menjas, ali ja sam navikao da se uvek promeni i filter vazduha...suma sumarum 7200 kod sekulica u veterniku. ovo sam odradio sa kuponima, uzeo gumene patosnice pride i doplatio 1500 dinara, jer je ceo racun bio 11500.

david

Uzeli karticu e to mi se svidja  :aplause: :dobro: :ziveli:

dzule