1. servis - Gde, Šta, Kada...

prethodna tema - sledeća tema

Andrix

Citat: Yoda poslato 25.04.2025. - 21:38Da. A ko drugi treba da kaže kako se održava vozilo nego proizvođač? Možeš ti filtere da menjaš i svakog dana
Negde sam citao, da proizvodjaci kola, kada prodaju novo vozilo gledaju da kupca, dalje sto manje opterecuju /i finansijski/ sto se tice odrzavanja- jer je kupljen nov auto koji treba da ide..i ide.....I zato produzavaju servisne intervale da bi on trajao bar koliko je GARANCIJA, a za dalje ih ne zanima, jednostavno idu da se taj auto onda proda pa opet kupi nov, od strane istog korisnika.
Nisam toliko bogat da bih kupovao jeftine stvari

Yoda

@Loganovac
Pa onda posle 100 metara takve vožnje po makadamu treba zameniti filter vazduha? Preporučeni servisni interval se odnosi na eksploataciju vozila u normalnim uslovima, a ja znam po kakvim sam putevima vozio ovih 8.100 km. Greška je što sam napisao - nijedan filter, a trebalo je - filter na mom autu.

@Andrix
Meni to ne deluje logično jer ako posle 4,5,6 godina (zavisno od dužine garancije) održavanja u ovlašćenom servisu po svim preporukama proizvođača, auto načisto krepa, nećeš više nikad da kupiš tu marku vozila.

Predlažem da se manemo ove rasprave jer ne vodi nigde. Ja sam samo hteo da pomognem ako nekog interesuje cena prvog servisa.
Dacia Sandero Stepway III (facelift 2022)
1.0 TCe 90,
999 ccm, 67 kW, 91 ks
6-stepeni menjač

Veterinar

+1

Idemo na servise. Gde, kada, pošto?