Diskovi i Pločice

prethodna tema - sledeća tema

Zoran

Baš tako, ugrađuju se sve manji diskovi sa sve moćnijim kliještima. Na kraju imate isti efekat kočenja ali slabu trajnost.Viđao sam na parkinzima neka američka vozila koja imaju diskove malecke kao na skuteru  :fiju:.
Sam svoj gazda - vazda.

Raja

Zamenjene disk pločice na 74400 i nekom km. Odokativno, mesa bilo još makar po 5mm na pločicama. Problem koji mi se javlja je grejanje i
cirlikanje, pogotovo prednji levi točak. Bio danas kod Žaca (hvala Zac) i razradio čovek oba klipa, koji su i inače bili ok i nije im trebala razrada.
Kad sam stigao kući, prednji levi vruć a prednji desni hladan. Oko desetak kilometara je u pitanju.

Pločice su, ako se dobro sećam, klakson ili klareks. Da li malo da sastružem pločice o beton (po rubovima), da bolje ulegnu i da ne cirliču?

zac

Opet bile vruce.  :conf:   Nemoj ih strugati, vozi jos par dana, bar 100-200km pa ako ne prestane sa grejanjem onda treba razmisljati o daljim akcijama.
Stvarno ne vidim uzrok, cilindri ne ribaju a i klizaci (bolcne) su potpuno pokretni i podmazani.  :ces: 

Ipak sam ubedjen da se radi o leganju novih plocica. Na diskovima postoje blagi risevi a na novim plocicama ih nema, posle par dana voznje ce plocice poprimiti profil riseva na disku i mislim da ce grejanje prestati.
Budi strpljiv par dana pa ce mo videti.  :to:

hobbista

Citat: Raja poslato 16.05.2012. - 22:24
Da li malo da sastružem pločice o beton (po rubovima), da bolje ulegnu i da ne cirliču?
Ma jok, sastruzi majstora  :njanja: :hihi:

To sto cvile plocice je do opiljaka u njima. Ako su se klipovi vratili lagano, onda bi trebalo da je OK. Ipak, proveravaj narednih dana da li se stanje menja.
Postao sam Kalif umesto Kalifa  :D

zac

Cilindri se rukom vracaju, a bolcne klizaca ociscene i podmazane. 

Zoran

Možda je pločica stisnuta u u ležištu zbog korozije i sl?Treba se moći lako postaviti i skinuti.Ako ne ide onda šarafciger može biti od pomoći  :wave:.
Sam svoj gazda - vazda.

zac

:-)1  Nema korozije na nalezucim povrsinama, plocice se lagano postavljaju.

zac

Ponovno danas proverene kocnice na cika Rajinom Ferrariju, ustanovljeno da se debljina diska, merena mikrometrom od periferije ka centru, razlikuje za 0.5 mm.  sto je najverovatnije uzrok blokiranja i grejanja tog tocka.
Resenje: Zamena ili obrada diskova ili voznja sa istim dok se nove plocice ne prilagode razlici.   :to:

Raja

trajce

Plocice (fabricke) zamenjene na 90000km, na njima je bilo ne vise od 4 do 5mm mesa. Zamenio sam samo plocice (kupio Bosch za 2000 din). Racunam sledeci put kad dodje vreme za zamenu plocica menjacu i diskove. Trebalo je par dana voznje da sve legne na svoje mesto, tj. da kocenje bude onako kako treba. Sad je sve ok. Uskoro cu da pretresem i pakne i dobose.

Raja

Proveri da li se greju diskovi.

trajce

Pozdrav!
Proverio sam juce i ne greju se jako (imao sam blaga kocenja pre zaustavljanja na parking). Juce je bio i vreo dan pa je i hladjenje bilo slabije. Cini se da je sve u redu.

zac

Kad smo kod grejanja, cika Rajo sta se desava sa tvojim diskovima?  :ces:

Raja

Leglo k'o budali šamar. Greje po malo, što je sasvim prirodno. :wave:

jasho

Recite mi jel neko od vas dobio uz pločice nove limice koje idu na kanžu na koje se stavljaju pločice ili ste morali ,,malo'' da ih čistite?  :to: