Diskovi i Pločice

prethodna tema - sledeća tema

Zoran

Limiće nikada do sada nisam dobio uz pločice - morao sam uvijek čistiti.
Sam svoj gazda - vazda.

Dragan.vi

Primetio sam poslednjih nekoliko dana da mi diskovi cvile. Ne mnogo, prvo sam pomislio da se to ne cuju moji, ali sada sam siguran, i to kada ne pritisnem pedalu jako. Nije bilo kise, potpuno suvo sve.Presao nepunih 25k km. Da li ima razloga za brigu ? Doduse ionako se za mesec dana priblizava 3. servis  :ces:

zac

Menjaj te fabricke dok su ti diskovi dobri, stavi neke mekse!  :wave:

Veterinar

Joooj, koliko to meni nije logicno...  :ne:

zac

Da ali istinito, da sam ranije znao menjao bih poodavno pa mi ne bi diskovi bili na pola puta za 40 000km.

dejanz

Ja sam sa fabrickim plocicama morao da menjam i diskove na 41.000. Ima tu istine.

sibelius

uuuuhhhhh....
na prethodnom loganu diskovi su dobili debele tragove vec oko 50000 i to toliko da je to kriminalno
nisam ih menjao ali sto je najgore svaka promena plocica je bila na vreme tj nisam dozvolio da se pojedu da bi stetili diskove. e sad ili su plocice bile tiha jeza ili su diskovi bili jos gori. mada nije iskljuceno da je bio u pitanju tandem  i jednog i drugog

Zoran

Jesu pločice tvrde ali neću ih mjenjati pa neka bude šta mora (118 000 km).
Sam svoj gazda - vazda.

Veterinar

gromovnik

Ja sam nedavno, na 53.000 promenio i diskove i pločice (3. zamena pločica na autu). Na desnom točku klešta nisu bila ispravna pa je kočio više jednom pločicom koja se zbog toga brže trošila. Ta klešta su mi popravljena. Diskove sam prošle godine nosio na struganje, kada sam stavio i nove pločice, ali sam rešio da ih sad zamenim kad već plaćam ruke majstoru. Inače, prethodni vlasnik je radio 2 redovna servisa u Kompresoru u garantnom roku, ali im je verovatno bilo lakše da mu uzmu pare za pločice nego da mu besplatno poprave ta klešta.

glavonja3

Koje velicine su na mojoj Daciji diskovi: 238mm ili 259mm? Ili je to svejedno kada kupujem nove?

dejanz

Kada sam menjao diskove uzeo sam 238mm pune, jer po svim online katalozima za moj paket opreme bez abs-a je bio taj podatak. Kad je majstor skinuo ono 259mm. Zamenio za 259mm pune i doplatio razliku. Bilo bi pametno da prvo premeriš stare.

glavonja3

Eh, to premeravanje sam hteo da izbegnem, jer sam mislio da je velicina diska opste poznata cinjenica. U svakom slucaju hvala.

Andrix

meni menjali u NTD/u posle 3.para plocica, ne znam kolika je cena jer je bilo u kompletu sa trapom...
Nisam toliko bogat da bih kupovao jeftine stvari

Zoran

Skidane pločice, očišćena mjesta nalijeganja na kliješta, klipovi razrađeni. Desni disk potrošen više od očekivanog. Pločice mogu još nekih 5 godina ovim tempom. Potrošene su oko 3 mm. Na satu 160 000 km.Proizvođač Ferodo.
Sam svoj gazda - vazda.