Cene polovnih Dacia vozila

prethodna tema - sledeća tema

nemanja46

Po ovoj ceni tesko da nesto nije miljano,pogotovo za ovaj beli  :ne:

samsung

Ova plava dci mi bas deluje zanimljivo...belu sam gledao na placu hypo lizinga to je krsh zivi koji moze pravac na otpad.....
pozdrav iz St.Pazove

nesic1

moze li neki info zbog cega je krsh? zbog stanja motora ili? cisto informativno pitam

Saputnik

Pa eto, pogledaj samo komentare vlasnika u tom oglasu:

DELOVI ZA ZAMENU 1. Staklo prednje vetrobransko višeslojno polomljeno 2. Akumulator ispražnjen 3. Rezervni točak nedostaje 4. Poklopac prostora rezervnog točka nedostaje 5. Čep otvora kuke za vuču u prednjem braniku nedostaje 6. Ukrasni poklopac naplatka prednjeg levog točka oštećen 7. Ukrasni poklopac naplatka zadnjeg levog točka nedostaje 8. Ukrasni poklopac naplatka zadnjeg desnog točka polomljen 9. Ukrasni poklopac naplatka prednjeg desnog točka polomljen 10. Metlice brisača prednjeg stakla sa nosačima komplet nedostaju 11. Zaštitna plastika prednjeg levog blatobrana je pukla

DELOVI ZA POPRAVKU 1. Plastična obloga prednjeg branika u boji vozila površinski oštećena 2. Maska prednja ukrasna, boja površinski oštećena 3. Poklopac prostora motora lako ulubljen 4. Blatobran prednji levi, boja površinski tačkasto oštećena 5. Vrata prednja leva vrlo lako tačkasto ulubljena i boja površinski oštećena 6. Vrata zadnja leva vrlo lako tačkasto ulubljena i boja površinski oštećena 7. Blatobran zadnji levi srednje do jače ulubljen 8. Poklopac prostora prtljaga, lako ulubljen 9. Plastična obloga zadnjeg branika u boji vozila, površinski oštećena 10. Blatobran zadnji desni srednje ulubljen 11. Vrata zadnja desna vrlo lako tačkasto ulubljena i boja površinski oštećena 12. Vrata prednja desna vrlo lako tačkasto ulubljena i boja površinski oštećena 13. Blatobran prednji desni, vrlo lako ulubljen 14. Poklopac zvučnika u desnim prednjim vratima je demontiran 15. Presvlaka naslona zadnjeg desnog sedišta je progorela 16. Preslake sedišta i enterijer su zaprljani 17. Kontrola ispravnosti motora, isti ne može da startuje 18. Potrebno je uraditi servisni pregled motora uz kontrolu stanja elemenata oslanjanja, upravljačkog mehanizma, menjača i kočionog sistema. 19. Farbanje oštećenih površina

samsung

Jednostavno treba videti tu daciu zardjalu sa svih strana onako jadnu oronulu sa celavim izduvanim gumama....stvarno stvarno jadan utisak je ostavila....

Na slikama jos i izgleda nekako pogotovo kako su je preparkirali iz korova i obnovili oglas ali uzivo je blagi uzas....
pozdrav iz St.Pazove

nesic1

e dobro, hvala sto si mi ustedeo vreme i novac   :ziveli:

Tale

Nesicu, nemoj trčati sa kupovinom, zeznut ćeš se. Kažeš da ti nije bitno vanjsko stanje auta, ali znaj da ono otprilike oslikava i ostatak auta. Na ovoj bijeloj se vidi da je teški krš. Imaš novac kod sebe, ti diktiraš i nemoj se zalijetati. Bolje kupiti za taj novac odličan primjerak malo starijeg auta nego se zalijetati za novije i kupiti krš.

nesic1

pa izgleda da cu te poslusati, ja kao birah dacije jer su kupovane nove kod nas pa se nadam da je manje muljano sa kilometrazom ali vidim da mozda i hresim, kao sto neko rece dosta njih je vozeno kao taxi a i nije mi jasno kako relativno nov auto moze da se zapusti ovako

Keka

Relativno nov je relativan pojam.

Ima u oglasima i odlicnih Dacija, ali nisu po ceni ispod 2000 evra.

Valjda mogu i ja jednom u zivotu da budem svaki dan pijan!

Zoran

Samo nekoliko smjernica. Ako je motor pregrijavan vidi se po expanzionoj posudi. Ako je jako forsiran na duge staze u visokim obrtajima ili ako nije korišteno adekvatno ulje vidi se nagorelo ulje na klackalicama pomoću baterijske lampe kroz otvor za sipanje ulja. Ako je vožen maximalnom brzinom dugo vremena, vide se sitne pukotine po farovima pravo ispred sijalica...
Sam svoj gazda - vazda.

Saputnik

Ima sajt (ima ih vjerovatno dosta, nego ja znam za ovaj...) www.whatcar.com/car-depreciation-calculator , pokazuje opadanje vrijednosti vozila nakon prve četiri godine; ne znam koliko je tačno i da li se može primijeniti na nas ili samo u UK (ovdje mnogi smatraju da VW praktično ne gubi vrijednost, lol).

Uporedio sam neka vozila, eto tabela u attachmentu; od Dacia, imaju samo Duster na listi, i on se pokazao kao najbolji za držanje vrijednosti, iznenađujuće ili ne, a ne mogu da vjerujem da su Astra i Corsa na začelju... Ovdje sigurno ne bi bilo tako, zato i mislim da je taj kalkulator primjenljiv samo u UK, ali bilo je interesantno pogledati...

Rimad

Prije jedno pola godine sam kupio polovnog Logana 1.4 MPI (na vratima piše Ambiance) 2006. godište. (Znači star 7 godina).

Prvi vlasnik. Ima ABS, klima, servo volan, električni dizači prednjih stakala, radio, daljinsko zaključavanje.

Prešao 61000km. Zupčasti i vodena pumpa zamjenjeni prije jedno dvije godine. Nov akumulator, dvije nove zimske gume (Tigar).

Platio sam oko 2750 € . Inače, cijena ovakvih bi se kretala (na piku) oko 3500-4000€, ali se ljudima žurilo, jer su dobili priliku za novije auto da dobiju jeftinije.

Na prvi pogled vrlo sumnjivo. Odveo auto na pregled u ovlašteni servis - ništa nisu našli. Ljudi izgledali pošteno - porodični sa bebom, tako da sam bez ikakvog razmišljanja ili cjenkanja uzeo.

Jedino što mi se kvarilo je jedna sijalica. Možda ću, u bližoj budućnosti, morati mijenjati kvačilo. Što zbog toga što su stanovali na teškoj uzbrdici, što zbog mog početničkog voženja  - u početku, nekoliko puta mi je zasmrdila lamela  :c:, a ni do danas nisam 100% načisto kakvo je puštanje najbolje za lamelu. 

Zoran

:offtopic: Na ravnom putu sa 1500  ob/min polazi i lamela će ti trajati vječno. Na najvećem usponu 3000 ob/min. U toj situaciji neka malo "prošlajdra" po cesti, pogotovo ako ima pijeska,  lameli si olakšao a gume to podnose lako.
Sam svoj gazda - vazda.

mladja73

Menjan mu je vazdusni jastuk posto je bio udaran, a to se vidi i na prednjem braniku.
Trčeći il' polako, svi na kraju stižemo na isto mesto.