Cene polovnih Dacia vozila

prethodna tema - sledeća tema

Keka

Godiste i oprema veliki minus....kilometraza koliko je plus, toliko je i minus....verujem da je oko 3000 evra ostvarivo.
Valjda mogu i ja jednom u zivotu da budem svaki dan pijan!

Veterinar

Slazem se. Ako se ne varam, to je Ambiance oprema. Kupca ocekuje veliki servis, a prodaja auta bez klime u toku "leta" može biti otežavajuća okolnost. Auto vredi toliko, samo treba biti strpljiv i čekati kupca.

vladimiris

logan je malo vožen, ali je ipak star oko 7 godina, nema klimu...itd...to se zove amortizacija...realno, ako je u dobrom stanju, može da vredi max. 2500 evra... ja sam pre malo više od dve godine, mog logana 2006. godište u sličnoj opremi sa pređenih 57.000km od prvog vlasnika platio 2 500 evra...

drzarkod

Koliko po vama onda vredi gorepomenuti Duster ?  :banghead:
Sto se tice Logana,  pa za te pare nemozes skuter uzeti....nevalja kad puno predje, nevalja kad malo predje, oprema, godiste....uvek neko nezadovoljstvo  :lazy:.
Po meni je bitno da je odrzavan i od prvog vlasnika....a ti to imas i srecno ti bilo sa prodajom. :too:

Vladan P

Citat: Keka poslato 20.05.2013. - 20:55
.kilometraza koliko je plus, toliko je i minus
Jel' može pojašnjenje zašto mala kilometraža,u ovom slučaju, može biti i ''minus''?

Hvala svima koji su izneli procenu.
Zajedno smo skupa !

miki-bgd

@Vladan P
Ne znam da li je Keka na ovo mislio, ali masina se pravi da radi. Ako dugo stoji i ne vozi se, kvari se od neupotrebljavanja.
Opet, ako neko malo prelazi, npr 5000km godisnje, a servisni interval 10 ili 15 000km, vrlo je moguce da mali servis radi jednom u 2,3 godine, znam jednog takvog :fiju:

Keka

Otprilike tako nekako. Uz to, vozen ili ne, gumeni delovi stare.

:offtopic: Da si pre dve nedelje dao auto na prodaju, moj drugar bi ga sigurno uzeo. Ovako se "usrecio" sa C5 za 3000 evra.

Logan1.4MPI

zato ja ni nemam zelju da prodam svog logana... znam koliko sam ulozio, koliko sam ga odrzavao i cuvao... a 3000 je premalo za sve to, posebno sto sam ga kupio pre krize, za 9.600e...

vujanovgoran

Dizla je dizla
i opet dizla!!!

Veterinar

@vujanovgoran
Jeste da odgovara nazivu teme, ali je post više namenjen podforumu "Oglasi".  :wink:

Kad se već javljam ovde, igrom slučaja juče sam gledao jednog Logišu.
Laureat Pack, 1.6 BRC, 2005 god., 150000 km, traže 2500 evra.
Prvi vlasnik, servisna knjižica, reatestiran BRC dva dana ranije, kada je i registrovan. Limarijski korektan (sami začeci korozije na neuobičajenim mestima (npr. gornji rub vrata), dok ih na krilima nema, kao ni u koševima, a pored čepa rezervoara je jedva vidljiva).
O estetici apsolutno nisu vodili računa, mislim da nikad nije usisan  :huh: , ali muljaže nije bilo.
Klima radi odlično, motor tih, nema dimljenja niti curenja, kvačilo odlično.
Dakle, minorna (za Logana) korozija, jedno 50 evra da se dotera iznutra i zadnji znak koji je ukraden su bile sve zamerke, tako da je 2300 evra bilo u redu (na toj cifri smo se našli).

Vožnja kroz nekoliko uličica u redu, ja zadovoljan, očekujem da će majstor da nadje još neku zamerku da spustimo cenu još malo. Na autoputu vuče i ubrzava kao nov, a onda pri kočenju motorom (pri ubacivanju iz više u nižu brzinu) "Krrrr!". Stradali sinhroni. Verovatno je, kao mnogi, izgubio ulje menjača na manžetni leve poluosovine. Kako sam čuo, menjač bi se mogao srediti za 200-250 evra. Auto odjednom vredi manje od 2000, jer majstor izgovara rečenicu: "Ubiću te ako daš više.".

Majstor je prvo nakon detaljnog pregleda rekao da je auto solidan za 2300 evra. Onda sam mu , na pitanje kakav je u vožnji, ispričao kako auto ide i auto je istog trenutka "postao" krš, pogotovo kad smo se majstor i ja provozali i šaltali medjugasom. 

Poenta priče - treba verovati majstoru, treba pogledati auto, ali - auto se mora probati! Danas ljudi dodju na plac, povedu majstora koji spoji lapić, okrenu dva kruga u drugoj, trećoj brzini po parkingu uz auto plac i kupe ga. Isprobajte auto.

Keka

Ne bih da kvarim pazar kolegi iz Beckereka, ali o autu nije bas sve receno  :whistling:

Veterinar

Na forumu jeste. Zato mi imamo popust.  :laugh1:

Idemo dalje sa cenama polovnih Dacija.  :wave:

vujanovgoran

Citat: Keka poslato 25.05.2013. - 22:11
Ne bih da kvarim pazar kolegi iz Beckereka, ali o autu nije bas sve receno  :whistling:
Ko prati forum, njemu je sve receno.
Dizla je dizla
i opet dizla!!!

nesic1

jeste da je topic star ali da ne otvaram nov, vredi li ovo nesto?
ovaj prvenstveno zbog plina
http://www.mojauto.rs/polovni-automobili/1341385_Dacia_Logan_2006_god

ili ovaj?
http://www.mojauto.rs/polovni-automobili/1355948_Dacia_Logan_2006_god

gledam logane jer se nadam da je manja verovatnoca da je nesto muljano oko kilometraze?

Vladan P

Treba imati u vidu da je dosta Logana korišćeno kao taxi vozilo.
Nažalost,''mulja'' se i sa njihovim kilometražama.

Jasno je ,nadam se ,da se ova konstatacija ne odnosi na dva predhodna primera o kojima nemam nikakvih saznanja.
Zajedno smo skupa !