TCe motori u Dačijama

prethodna tema - sledeća tema

Zoran

Prije tridesetak godina era turbobenzinaca je prekinuta pojavom viševentilske tehnologije.  Kako će sada biti brzo će se vidjeti. Kod dizelaša je druga priča. Tamo je turbina sve prisutnija u kontinuitetu već nekih 40 godina na našim prostorima...
Sam svoj gazda - vazda.

rade

Danas sam svraćao do jednog od dilera (na Dorćolu), ne nude i ne planiraju da uvoze novog Logana sa TCe motorom...

hobbista

Možeš slobodno da napišeš da si bio u Kompresoru. Mi nismo "njihovi" - tačnije: nismo ničiji :D
Nisam siguran da imaju pouzdane informacije. Uostalom, uskoro će sajam ( ili izložba, ako sam zapamtio promenjeni naziv ) automobila, pa će se videti šta je u ponudi. Mislim da će TCe biti u ponudi.
Postao sam Kalif umesto Kalifa  :D

rade

:), baš sam sa pitao šta je u pozadini. Možda još uvek ne žele da kvare posao sa DCi, možda samo nemaju pouzdane informacije kako kažeš...

hobbista

U novim modelima neće biti 1.4 i 1.6 motora. Ostaju 1.2-16v i TCe. Bilo bi sumanuto da se paleta benzinaca svede na samo jedan model  :ne:

Keka

Bice upravo tako-jedan benzinac (1.2) sa i bez fabrickog TNG  i jedan dizlo od po 75 KS, a u Stepway ce biti TCe i dCi od 90 KS.

TCe sa cenom i nemogucnoscu ugradnje TNG nije konkurentan, a bogami ni dizlo sa svojom pocetnom cenom od 10.000 evropskih novaca.

Plus sto homologacija kosta, a sigurno se nece (dovoljno) prodavati.

Valjda mogu i ja jednom u zivotu da budem svaki dan pijan!

hobbista

markofpi

To im skroz glupa fora da ne uvoze sve palete motora pa cak i ako su neki slabije trazeni. Znam ja da sve kosta ali da se ne lazem da i nas (vas) koji kupite Daciu deru i da zarada svakako nije mala. Neka bude i skuplji auto ako se narucuje direktno iz fabrike ali prosto smatram da mora postojati mogucnost da se izabere ono sto maticna fabrika i nudi za ova nasa trzista. Sada da kupujem auto pre bih uzeo neku full Daciui to dci 90ks nego neku base Astru i mislim d anisam jedini po takvom razmisljanju.

ppejic

U Rumuniju pa kupis sta zelis, ako zelis.

hobbista

Udaljismo se od teme.
Najbolje je sačekati još nedelju dana - do sajma, pa će se videti hoće li biti Logana TCe.

Keka

:nono:

Samo onih nekoliko Sandera i to je to.
Valjda mogu i ja jednom u zivotu da budem svaki dan pijan!

ppejic

Bumo vidjeli nakon sajma.

Loganovac

Verovatno koji dan ranije.
Okolnost - kipuća voda, koja krompir omekša ali u kojoj jaje otvrdne.
Dakle, ne žalite se na okolnosti već razmislite od čega ste napravljeni.

madridista

ne znam da li je neko ovo gledao ali evo kako u logano 09tce ubrzava

http://www.youtube.com/watch?v=AGZZIuW2FAA     premotajte na 6.12

saša61beograd

U novom Auto-magazinu test Sandera sa 0,9 tce.Uglavnom vrlo pozitivna ocena.Konstatovali su da kad se vozi umereno troši malo,a kad se "gazi"troši dosta.Ništa novo,to važi za svaki motor.
Jedan citat:"Već pri 1700 obrtaja snažno povuče,i to sa takvom srčanošću koja je temperementnija od tradicionalnih 1,6 16v motora".