TCe motori u Dačijama

prethodna tema - sledeća tema

Keka

Motor i menjac (prenosni odnosi) su identicni.
Valjda mogu i ja jednom u zivotu da budem svaki dan pijan!

kiconix

-mogao je u Clio IV da ugradi barem 1.2 TCe od 115 KS-   citat o agregatu.

Ovo ja pričam od početka.

ivan-bgd

I ja sam za 1.2.Ovo čudo od motora čudno  i troši...11L..Mnogo bre. :bonk:

markofpi

Da su ubacili 1.2 TCe skuplje bi i kostao, a to svakako nije politika Dacije. Kakav god ovaj 0.9 bio svakako je novina i tu se svaka prica zavrsava. Ko zeli jace ima 1.5dci, a verujem da ce se u skorijoj buducnosti mojaviti bar jos jedan benzinac bilo atmo bilo turbo koji je jaci.

saša61beograd

Mercedes će u novi Smart ugrađivati Renoov 0,9 tce.Znači,kod Renoa i Mercedesa je prošao,još da prođe ovde na Forumu i prodaja može početi!

Loganovac

Smart? Jel to beše onaj jednoiposed za odlazak u šoping?  :ces:

:lol1:
Okolnost - kipuća voda, koja krompir omekša ali u kojoj jaje otvrdne.
Dakle, ne žalite se na okolnosti već razmislite od čega ste napravljeni.

Dragan.vi

Jeste, bas taj, sa vrlo povoljnom cenom  :banghead: :)

Andrix

Bice da se radi o dvosedu, za izlazak na kafu, tesko da ista od sopinga moze u nj. U salonu sam cuo od nekih poznavalaca tce motora da je normalno da ovaj trocilindras radi kao freza od jednog cilindra, na leru...
Nisam toliko bogat da bih kupovao jeftine stvari

saša61beograd

Nisu ti trebali stručnjaci da bi zaključio da trocilindraš zvuči drugačije nego četvorocilindraš,to je normalno.
Neko ko je vozio šestocilindraše,recimo redni šestak iz BMW-a,njemu ove naše Dačije zvuče kao kanta puna štafova koja se kotrlja nizbrdo.Prema tome,sve je to relativno.Motor je da se vozi,a muzika je da se sluša.

Loganovac

E ovo je pravi Spartanac!  :hall:

Ne treba nam ni zvučna izolacija, to samo otežava auto i troši gorivo...    :c:
Okolnost - kipuća voda, koja krompir omekša ali u kojoj jaje otvrdne.
Dakle, ne žalite se na okolnosti već razmislite od čega ste napravljeni.

saša61beograd

Ma volim ja da se motor ne čuje mnogo u kabini.Reč je o tome da ljudi dignu haubu,gurnu glavu unutra i osluškuju;bio je snimak na You tube-u.Normalno je da je onda bučan i da ima onaj karakteristični zvuk trocilindraša.
Buka se u kabini može smanjiti,ako se fabrika potrudi;siguran sam da se u Kliu ovaj motor uopšte ne čuje,kako je u Dačiji,čuće se.
Vibracije su veći problem kod trocilindraša nego buka,kako je to rešeno,i to će se čuti.

Jovunalola

Citat: Loganovac poslato 19.04.2013. - 07:51
Smart? Jel to beše onaj jednoiposed za odlazak u šoping?  :ces:

:lol1:

To je onaj što liči na onog spljoskanog u harmoniku iz crtanog filma.
There is always an exception to the rule: I before E except after C... so we come to the "seize", like in SEIZE THE DAY!  :)

Aleks

A u koji Smart ce se ugradjivati 0.9, Fortwo ili Forfour? :rtfm:  Ovaj veci itekako lici na auto.

saša61beograd

Predpostavljam u Fortwo i to novi (koji će možda biti veći od ovog "zgrčenog").Smart Forfor je bio zajednički projekat sa Micubišijem i imao je platformu Kolta.Oba su se proizvodila u Holandiji, u fabrici Nedcar,poznatoj po izuzetnim radnim uslovima.Forfor se zbog male potražnje proizvodio vrlo kratko,a njegov brat Mitsubiši Kolt do prošle godine.A onda je fabrika zatvorena i ponuđena na prodaju po ceni od 1 evro!Tuga.Uzgred,i Smart i Kolt su imali trocilindrični motor od 1150ccm.
Jedino ne znam kakve veze ima ovo moje pisanije sa 0,9 tce.

LeNgenda

Lepo ste vi meni setali i klopali, nego ajde sad da cujemo kako ide nepar?

Posebno Veterinar koji je pominjao Eco mode, klimu i krivinu u istom postu.
Интелект не може да се глуми. То је ипак наш терен.