Zatamnjivanje stakala

prethodna tema - sledeća tema

DrJekyll

Ne utiče, uvek možeš da je skineš bez posledica tako da ne utiče na kvarove ili bilo kakve druge sklopove na automobilu...
Horse Power is how fast you will hit the wall but TORQUE is how far will wall move after you hit it...

momo

Citat: DejanNS poslato 02.04.2012. - 15:01
Evo ovako, da osvezimo temu.

Propis je i dalje isti... iza B stuba do 25% a napred nista! (sem ako nije fabricki)
Propis ce se navodno uskoro menjati al ko zna...

Meni je auto skoro crn pa bi bar malo da smanjim temeperaturu u autu zatamljivanjem stakala...

AMSS kaze da je Dacia vec fabricki blago zatamljena i izmerili su mi 8% na FTN-u (tu imam drugara pa je za dzabe)... Navodno sta god da zalepim prece tih 25%...
Sertifikat kosta 2500din u AMSS i policija bi obrisala dupe sa njim...

Video sam da je dosta auta u NS na ulici zatamljeno i resio sam da iza B stuba stavim C35 folije (srednje tamne - recimo 40% po mojoj odokativnoj metodi)
Odradicu to u servisu, i za ta tri stakla iza B stuba mi trazi 50e... lepe se iznutra, garancija 5 godina a drug mi je tamo radio i stoje mu vec dugo dugo bez ikakve promene....

Cesto putujem u inostranstvo al uglavnom sam u Madjarskoj (tranzitno) i Rumuniji gde nema auta a da nije 100% zatamljen!  :whistling:
Tako da cu zalepiti pa makar ih skidao noktima na granici! :D

Koji autobmobil je u pitanju i koja verzija?

Max28

Pozdrav svima,
imam neka pitanja u vezi zatamnjivanja stakala:
- kakva je vidljivost kroz zadnje staklo kad se stavi tamna folija (recimo 50% zatamnjenja) ? Pogotovo me zanima vidljivost u nocnoj voznji. Kakvi su vasi utisci (onih koji su stavili folije) u poredjenju bez folije ? Dali je vidljivost losija (mnogo ili manje) ili je prihvatljivo ?
- posto na soferku (prednje staklo) po zakonu ne sme da se stavlja nikakva tamna folija, zanima me dali sme da se stavi skroz providna folija. Procitao sam na par sajtova firmi koje se bave zatamnjivanjem, da imaju skroz providne folije koje ipak imaju 99% UV zastite. Znaci soferka bi i dalje bila providna, samo sto bih imao UV zastitu a staklo bi bilo ojacano (u slucaju loma).
Hvala svima na komentarima.
Pozdrav.

saša61beograd

Vozim Zastavu,bez zatamnjenja i Logana sa zatamnjenjem.Razlika je primetna noću u korist Zastave.Da je na Loganu samo koji procenat veće zatamnjene,bio bi to ozbiljan problem,bar meni.
Ta folija bez zatamnjenja sigurno nije optički savršena kao šoferšajbna.A nema ništa ni od ojačanja jer je prednje staklo dvoslojno,sa folijom između,ništa ne bi dobio.Nešto se dobija na bočnim staklima koja su kaljena-jednoslojna.
Baci pare na nešto drugo,šoferku ne diraj.

Vladan P

Skoro potpuno se slažem sa Sašom.
Jedino bih rekao da je ta providna folija vrlo poželjna na bočnim staklima(u slučaju loma sprečava rasipanje kaljenog stakla i vrlo izvesne povrede koje ti parčići mogu da naprave).
Zajedno smo skupa !

nik

Citat: Vladan P poslato 19.11.2013. - 23:03
u slučaju loma sprečava rasipanje kaljenog stakla...
Kao što i otežava izlazak iz smrskanog vozila posle sudara kroz prozor.

Max28

DrJekyll

Citat: nik poslato 20.11.2013. - 00:18
Kao što i otežava izlazak iz smrskanog vozila posle sudara kroz prozor.
Nije istina. Nije to ona debela folija koja je ranije bila na šoferkama pa da ne možeš da je pocepaš. Ovo je tanka folija i u slučaju loma dovoljno je samo je gurnuti rukom, a čak mislim da ne postoji šansa ni da se izgrebeš, a posle sudara gde su ti vrata zaglavljena...mislim da nije ni bitno ako se malo izgrebeš.
Uzmite foliju, zalepite je na obično staklo i polomite ga...pa ćete videti šta se dešava.
Horse Power is how fast you will hit the wall but TORQUE is how far will wall move after you hit it...

ivan-bgd

Upravo odrađeno zatamnjivanje u ,,black glassu,, :)

nik

Spremamo se za susret, a?  :hihi:

:aplause: :aplause: :aplause:
Šalu na stranu, ekstra je ispalo.
Jesi li zatamnjivao prednja stakla? Rekao bih da jesi, ali možda je i do slike.
Koji procenat zatamnjenja?

ivan-bgd

Hvala na komplimentu :ziveli: Jesu ,prednja i zadnja.S tim da sam sa prednjima malo izašao iz ,,zakonskog,, okvira.Prednja 65%,a zadnja 85%

speedo

miki-bgd

Lepo ovo izgleda  :aplause:

Jel tajna koliko je izaslo sve?  :c:

ivan-bgd

Svojevremeno kada sam pitao ,cena je bila 110€ ,međutim utrčala kombinacija za dž :too:

miki-bgd