Zatamnjivanje stakala

prethodna tema - sledeća tema

DrJekyll

I da dodam samo...i ako niste imali fabrički tamna stakla i nalepite 20-25% foliju opet morate da dajete pare lopovima za atest.
Ja ću ove godine da nalepim najsvetliju crnu foliju na zadnja i možda na gepek staklo i onda ako me budu smarali skinuću.
Pošto ako neko nije znao proceduru, nijedan pandur ne može da napiše kaznu za to na licu mesta nego mora da ide na kontrolu tj. vanredni tehnički da se tamo utvrdi postotak zatamljenosti. Do tada sam ja već uveliko skinuo folije i uter'o im ono  :hihi1:
Tako mi je bar bilo za onaj "famuozni" atest za plin, pa se posle ispostavilo da uopšte u zakonu nema član za taj atest i da smo svi bili ovce za šišanje.
Horse Power is how fast you will hit the wall but TORQUE is how far will wall move after you hit it...

ivan-bgd

Osim ako te ne natera da ga pratiš kolima do najbližeg teh.pregleda :glare:

DejanNS

ako ce on da me vodi do tehnickog pregleda nek mi plati isti... i vreme koje sam potrosio na to  :whistling:

Keka

Platice ako prodjes tehnicki. Ako ne prodjes tehnicki, placas i tehnicki i kaznu.
Valjda mogu i ja jednom u zivotu da budem svaki dan pijan!

zac

ivan-bgd

Što će reći ,,kadija te tuži ,kadija ti sudi,, :ces:

nik

Nema to veze sa kadijom već sa poštovanjem zakona, to je normalan postupak u takvoj situaciji kada policajac ne može na licu mesta da ustanovi da li je prekršen zakon.
Apropo te situacije, gledao sam u DE emisiju o patroli policije na autobanu (ono kada ih novinar prati, rijaliti smeće, ali stvarna situacija, može da se vidi svašta). Zaustavili su lika sa ksenonima i lupili mu kaznu na licu mesta (mislim da je bilo 150 evrića) i isključili ga iz saobraćaja jer nije imao uredjaj za autonivelaciju snopa, a to su ustanovili tako što su parkirali policijski auto ispred vozila (golf III) i zaljuljali zadnji kraj. Ode 150 evrića bez vanrednog tehničkog, a pošto se tip ku*obecao palo je i merenje dubine šare na gumama i provera dokumentacije ugradjenih nižih opruga (ovo zadnje je lik imao).

Ljota

Moram da priznam da je zakonska odredba o zatamnjenim staklima na mestu i da utiče na bezbednost vozača i policajaca pri zaustavljanju i kontroli vozila! :aplause:

ivan-bgd

Opet će tu ,,sirotinja,, da najebe,a šmekeri sa crnim audijima, bmw-ima i mečkama će i dalje da se šepure sa tamnim staklima i neće smeti ni ,,a,, da im kažu a kamoli da ih zaustave :hm:

DejanNS

zatamljna stakla koja nemaju refleksiju (nisu ko ogledala) iza B stuba nikako ne ugrozavaju saobracaj ako imas oba retrovizora.... veruj mi...

Keka

Osim ako nocu ne vozis u rikverc bez parking senzora  :wave:
Valjda mogu i ja jednom u zivotu da budem svaki dan pijan!

DrJekyll

Horse Power is how fast you will hit the wall but TORQUE is how far will wall move after you hit it...

Dachaa

Zasto ja ugrozavam nekog ako imam tamna stakla.  :conf:
Jeste zeznuto voziti nocu u rikverc ali navikne se covek.  :doh:
Dacia Logan 1.5 dCi - (2005-2013) :(

ivan-bgd

Ne vidi policajac s kim ima posla s druge strane stakla.To je problem.Ne može da odreaguje pravovremeno. :palica:

Dachaa

Ček samo da pitam još nešto, onaj koji naruči Audi A6 (lupam bez veze) sa fabrički zatamljenim staklima i to je sve legalno on ne ugrožava saobraćaj a ja ga ugrožavam, a nemam one obične folije da ih nazovem pijačarske koje kada stavim vidjao sam da se skoro ništa ne vidi spolja ja veoma dobro vidim i smatram da tim što su mi zatamljena stakla apsolutno nikog ne ugrožavam..  :wave:
Dacia Logan 1.5 dCi - (2005-2013) :(