Zatamnjivanje stakala

prethodna tema - sledeća tema

DrJekyll

Mislim da je ovo trebalo da završi u ovom postu, a ne u mojem inbox-u, osim ako mi kolega forumaš ne persira :doh:

Citat: momo poslato 13.07.2012. - 12:36
"P.S.
Evo sada sam zvao Black Glass i covek mi je rekao..."ne ne nije 8% na Sanderu, 18% je". Ja sam ga pitao kako, kada svi "mi" mislimo da je po specifikaciji 8%, a on mi je odgovorio da merenjem se dobija 18% na fabrickim staklima Dacie Sandera.
Eto reko samo da podelim sa vama.
E da, celo zatamnjivanje je oko 110 eura."

Ova priča (18% na fabrickim staklima Dacie Sandera) se odnosi na fabrički zatmnjena stakla ili na svaki Sandero. Na mom Sanderu ne primećujem neki izražen stepen zatamnjenja stakala.
Pozdrav - Momo
Horse Power is how fast you will hit the wall but TORQUE is how far will wall move after you hit it...

speedo

Bazni Sandero ima obična stakla, ostali imaju lagano zelenkasta (to je valjda tih 18% zatamnjenja)...

maximumx7

Koji je ustvari Fabricki stepen zatamnjenosti kod Stepway-a? 

Posto planiram da zatamnim zadnja bocna samo, i koliko bi ste % preporucili.
I koliko bi tolerisali % bez atesta?

ivan-bgd

Mislim da zadnja stakla nemaju ograničenje  :ne:

Keka

Nemaju, ali svaka modifikacija mora na atest.
Valjda mogu i ja jednom u zivotu da budem svaki dan pijan!

ivan-bgd

Tako je,ali tu su regularne firme koje to pretpostavljam sve završavaju,a ako treba da se cimam još i za to i da plaćam par 'iljadarki za atest 'beš po'so.A i oni će da imaju manje mušterija za takve egzibicije.

DrJekyll

Drugar je sada na Stepi II i na Meganu zatamnio stakla i dobio je atest od njih direktno...Ne znam da li je to po zakonu ili ne, ali oni očigledno rade te ateste odmah posle ugradnje.
Ja sad ovih dana planiram da odem do njih i da pogledam šta i kako, a za 100 jevreja za sva stakla mi i nije puno pa ću da skupim pare i da odradim odmah ako budem siguran da je sve 100% čisto sa zakonom.

P.S.
Njemu su tamnili i napred 40% (zadnje 80%) i rekao mi je da su mu dali atest lagano, a sad ne znam da li će da mu bude to neki problem na sledećoj registraciji, ali ako ima atest šta njih boli briga....valjda
To je radio u blek glasu.
Horse Power is how fast you will hit the wall but TORQUE is how far will wall move after you hit it...

Keka

Zna se ko je nadlezan za davanje atesta, a to sigurno nisu firme za ugradnju folija.

DrJekyll

Keko u ovoj našoj državi je sve moguće :banghead:

Andrix

Atest bi trebalo da daje neka drzavna firma, AMS...kao za plin
Nisam toliko bogat da bih kupovao jeftine stvari

drzarkod

Atestiraj stakla  kuku, bullbar, tng....skuplja pita od tepsije... :ces:

Keka

Citat: DrJekyll poslato 23.05.2013. - 17:18
Keko u ovoj našoj državi je sve moguće :banghead:

Nije moguce, zato sto se to zove obmana potrosaca.

Servisi za ugradnju folija daju papir sa atestom folije. Bez tog papire ne mogu da je uvezu i to je radila Vinca. (I ja sam dobio taj papir).

Medjutim, atest folije nije isto sto i atest stakla sa postavljenom folijom, a to rade ustanove koje su ovlascene i koje imaju opremu-uredjaj za merenje propustljivosti svetla. Cini mi se da to ima samo AMS.

Caka je u tome da staklo bez folije (cak i bez fabrickog zatamnjenja) ima propustljivost manju od 100%, tako da ako se stavi folija npr. 40%, propustljivost nece biti 40% nego manja.

To treba dokumentovati (mozda i slikaju, posto folije nemaju serijski broj-mozes da stavis 10% uradis atest, skines 10% i stavis 100% i imas atest), upisati u saobracajnu itd.

DrJekyll

I posle bude "ko ti bre reko...pa nek ti oni sad plate kaznu" :ces: valjda si u pravu, mislim bar meni to ima logike.

A vidiš ja sam razmišljao da stavim prvo neke skoro providne folije pa da uradim atest i onda pravac servis na jedno 40-50% folije, ali ne mogu da nađem toliko providne od ovih jeftinih da ih sam stavim, a ne daje mi se 100 jevreja 2 puta.

Prokleta država i njeni nameti :ljut: :ranting:

ex-user

Da li stavljanje folija utiče na fabričku garanciju vozila?  :conf:
bla bla bla

miki-bgd