Rezervni točak u Sanderu

prethodna tema - sledeća tema

mrsp

I mani su u servisu odbili reklamaciju,jer im oni tako kazu.Ali ne treba da odustajete,jeste da smo mi u Srbiji ali i mi imamo neka prava :rtfm:.
Ipak smo mi posteno platili nase automobile a ovo nije nasa greska nego fabricka!

shole

Prije par dana primjetih i kod mene isti problem. :ranting: Auto star 3,5 mjeseca. Danas sam svratio do Kompresora i poslije pregleda kažu da je tako kod svih sandera i da ne mogu ništa da rade bez odobrenja RNS jer nemaju nikakav dopis o konstrukcijskoj grešci nosača.Uputili me da se obratim RNS (što sam i sam namjeravao da učinim :rtfm:) i lagano stegli šraf.

zac

Ljudi, sta mislite o postavljanju prstena spoljasnje gume pod rez. tocak, da razjasnim, staru spoljasnju gumu resecete uzduz po gazecem sloju i dobijete polutku spoljasnje gume koju navucete na rez. tocak i onda na nosac. Mozda ce to zastititi gumu od deformacije, a malo i od zapljuskivanja vodom..   :)

mrsp

Zac - Nije samo problem u žicama kriv je sam nosač rezervnog točka(barem kod mene) i prvo to treba da se namesti a posle da se obezbedi da se žice ne urezuju u gumu. Pošto su nam vozila u garanciji,ja barem mislim, da to treba da urade ovi u servisu :rtfm:.
A ne mi posle da ispadamo pametni, kako smo to smeli da diramo:whistling:

staracstol

@mrsp: Apsolutno, pa u ovom slucaju jedan citav uredjaj/sklop il sta god ne radi kako treba. To je kao da ima gresku pa pojede bregastu za 60k. To je auto bez rezervnog tocka jer to sto ti imas blatnjavi metalni lonac sa izoblicenim gumenim slaufom zasrafljen za pod, ne znaci da imas auto sa rezervnim tockom vec auto kom il sve gume drze il ces se ubiti kad ti se napacena/grilovana guma raspadne 150m od mesta nabacivanja. Ja licno taj problem nemam al smatram da ste osteceni i u krajnoj liniji dovedeni u potencijalnu opasnost da koristite vozilo sa rezervnim hjeroglifom. Verujem da se svi slazemo da je to ozbiljno opasno i da kao takvo mora podleci garanciji, jer nije da je vase vozilo napravljeno u nizem kvalitetu, ono je napravljeno nebezbednim.

zac

To je Ok. Slazem se da treba prvo izjuriti servis da taj nosac isprave-poprave ili zamene, sta god. A za kasniji smestaj rez. tocka mislim da je dobra ideja da se pod gumu stavi prsten od stare spoljasnje, to bi u svakom slucaju zastitilo gumu posto one sipke ne bi mogle da se urezuju u gumu, izmedju bi bila takodje guma koja bi prva primula taj pritisak.  :wave:

Loganovac

Ma kakvi, najbolje je da tu postavite rezervoar za gas da bi vam vozilo opet bilo "bezbedno"! :hihi:
Okolnost - kipuća voda, koja krompir omekša ali u kojoj jaje otvrdne.
Dakle, ne žalite se na okolnosti već razmislite od čega ste napravljeni.

zac

A gde ce tocak  :conf: ,sta im u tom slucaju ostaje od gepeka? Jedino copavac pa i nekako...   :whistling:

staracstol

Taj nosac treba da bude takav, da bez ikakvih dorada i naknadnih modifikacija, drzi gumu tako i takvom da je bezbedna za upotrebu. Sve van toga je istocni lager i lakovanje trabanta na godisnjem odmoru.

mrsp

Problem je što je nosač kriv i uopšte ne naleže ne gumu ravnomerno pa još i kad je pritegneš  :banghead:

zac

Ma to razumem covece, ja sam ti dao predlog kako da drzis tocak posle ispravljanja nosaca.  :)

mrsp

zac

DrJekyll

Došao sa letovanja i video se sa čika Rajom koji mi je pozajmio rez. točak iz njegovog Logana i imali smo šta da vidimo. Posle samo deset dana novi rezervni točak je imao iste otiske kao da je izgorelo na mestima de ga drži nosač samo se guma nije deformisala toliko koliko je moja posle godinu dana. Znači i da dobijem novu gumu mogu odmah posle mesec dana da tražim opet novu i tako u nedogled.
Treba sada da se pozabavim Hit autom i sa inspekcijom i da isteram ovo do kraja. Videću da insistiram da mi zamene sistem kačenja rez. točka i da nekako stave onaj koji je na Dusteru.
I dalje sam raspoložen za masovni odlazak u servis ako ima zainteresovanih.
Horse Power is how fast you will hit the wall but TORQUE is how far will wall move after you hit it...

staracstol

Da se ne ponavljam, vratite se koji post gore...