Kada ćemo dočekati 1.2 16 v?

prethodna tema - sledeća tema

neskafa

Citat: LeNgenda poslato 16.03.2011. - 13:33
Taman ce akcija za 7.777 evradi da postane akcija za 8.000 evradi sa ultra mega stedljivim savremenim Renoovim benzinskim motorom odlicnih performansi i neprevazidjene ekonomicnosti...

Motor 1.2 16v trosi manje, ali potrosnja nije najbitnija karateristika u odnosu na K7J.
U EU  najbitnija stavka koja utice na cenu registracije je emisija CO2. (D4F izbacuje 135, a K7J 165g/km)
When we are born, we cry that we are come to this great stage of fools.

Zoran

Vjerovatno E7J manje i troši od K7J jer nije prigušen, pa valjda zato ima više konja, ali je K7J ekološkiji (čišći).
Sam svoj gazda - vazda.

neskafa

Citat: Zoran poslato 16.03.2011. - 20:36
Vjerovatno E7J manje i troši od K7J jer nije prigušen, pa valjda zato ima više konja, ali je K7J ekološkiji (čišći).

Poredimo D4F (1.2 16v) i K7J (1.4) koji se ugradjuju u Sandera

Citat: abc123 poslato 16.03.2011. - 18:45
Biser je i ovaj poslednji tekst u novostima. Potrosnja Sandera 1.4 u gradu 9.6 L!!! Pa gde vade ove podatke.
(izvor http://auto.blog.rs/blog/auto/predstavljamo/2011/03/16/poredjenje-fiat-punto-classic-i-dacia-sandero)

Sa zvanicnog sajta:
http://www.dacia.rs/modeli-dacia/sandero/karakteristike.html

abc123

Izgleda da papir trpi sve. Kome ovde verovati:

Podaci o potrosnji
Srpski zastupnik:                    Hrvatski zastupnik              Nemacki zastupnik

1.4 MPI 75
Gradska vožnja      9,6              9,0
Vangradska vožnja 5,4              5,1
Mešovita vožnja     7,0               6,5     

1.6 MPI 90
Gradska vožnja      10                                                          9,3
Vangradska vožnja 5,6                                                         5,4
Mešovita vožnja     7,2                                                         6,7

Ili ovde nisu isti motori ili se prosek potrosnje racuna na osnovu nekih parametara o kvalitetu goriva na datom trzistu.

LeNgenda

Zasto se meni cini da je razlika izmedju E7J i K7J samo u mapi ECU-a i da je K7J u Dacijama jos dodatno ustinut?

I zasto mi se cini da ce, kad se od D4F bude zahtevala elasticnost kao kod K7J, potrosnja doci na isto?
Интелект не може да се глуми. То је ипак наш терен.

Loganovac

Mogu da zahtevaju šta god hoče, ne biva!  :-)1
Okolnost - kipuća voda, koja krompir omekša ali u kojoj jaje otvrdne.
Dakle, ne žalite se na okolnosti već razmislite od čega ste napravljeni.

Zoran

Abc 123, podaci su odokativni ili lažni, jer treće ne znam šta bi moglo biti ?
Sam svoj gazda - vazda.

neskafa

Različiti motori su  u pitanju (1.6)

saša61beograd

Dočekali smo;na sajtu Dačia Srbija date cene i karakteristike (vidi pod Euro5 motori).Obratite pažnju na potrošnju i menjače-znatno "kraći" prenos kod 1,2 16v!Pojavio se i Dci 75ks.

neskafa

Bilo je pitanje vremena...

Kod potrosnje za motor 1,2 16v permutovali su vrednosti za voznju u gradu / mesovitu voznju

dzule

da, stigao je 1,2 motor, ali su izbacili laureate paket opreme, sad samo ima base, ambiance i black line paket opreme

Zoran

Znaci bit ce opet volana bez serva  :kava:.
Sam svoj gazda - vazda.

naca24

Citat: dzule poslato 26.04.2011. - 12:19
da, stigao je 1,2 motor, ali su izbacili laureate paket opreme, sad samo ima base, ambiance i black line paket opreme

laureate ce biti = black line opremi

Tako su nam rekli na sajmu....e sada ako oni  :whistling: onda i ja

Keka

Oni  :whistling:

U Rumuniji je ponuda bar 4 puta veca, kako motora, tako i opreme.
Valjda mogu i ja jednom u zivotu da budem svaki dan pijan!

DaciaLog

Citat: dizelas poslato 28.11.2010. - 17:13

Čak taj motor smatram optimalnim za Sandera jer ne bi bio (puno) skuplji od 1.4, a ne bi mu bila neophodna skupa ugradnja auto-gasa. Potrošnjom i ostalim voznim karakteristikama bi bio u rangu Clia III sa navedenim motorom. 

Recimo, u Bosni ne postoji ovlašteni servis za ugradnju gasa, pa bi svaka ugradnja bila rađena "na divlje" i ugrozila garanciju. A znam dosta ljudi koji se odlučuju za Fabiju 1.2 ili Chevrolet Aveo 1.2 baš iz razloga što Sandero ne mogu kupiti sa 1.2 motorom.

Na zalost, moramo da zaboravimo na ugradnju plinskog uredjaja na 1.2 16V. Zabranjena je ugradnja dok je vozilo u garantnom roku.