Kada ćemo dočekati 1.2 16 v?

prethodna tema - sledeća tema

saša61beograd

Nema,ima komplet za popravku.
Ne bih da offujem zanimljivu temu,ali da naglasim da ovaj motor ima ČETIRI cilindra.Blok je isti kao u verziji sa 8 ventila.Kad se pojavila 16V varijanta bilo je čudno što ima samo jednu bregastu.Reno je to pravdao smanjenjem trenja,težine,bla,bla...I povećavanjem svoje zarade(to nisu rekli).Sve u svemu,jedinstveno rešenje koje je ispalo dobro.
Jedino se pitam da li će ga biti u sledećoj generaciji Logana/Sandera zato što će ona biti bliža Meganu nego Kliju,a onda je ovaj motor preslab.
Lično nemam ništa protiv malih a efikasnih motora.Vozio sam i automobile od 600 kubika i stizao gde sam pošao (istina stizao sam zadnji ako nas je bilo više).

neskafa

OK, znači ti voziš 1.4 17v (ili 16v)  :glare:

Što se tiče teme: 1.2 16v se vec prodaje/ugrađuje u Sandera, a u novom modelu bi trebao da ima u ponudi i motore 0.9 TCE (90ks) i 1.2 TCE (115ks).
When we are born, we cry that we are come to this great stage of fools.

Loganovac

A šta onda ja vozim, a?  1.6 22V  (16 motor, 4 na gumama, 2 na kompresoru za pumpanje guma, srčane zaliske da ne brojimo, a ima ih i na servu i još...  :ces: ) :crazy:

Pravo pitanje je kad ćemo doćekati TCE motore u Dačiji, ali em je to druga tema, em je odgovor (verovatno) "maaalo suuutra".
Okolnost - kipuća voda, koja krompir omekša ali u kojoj jaje otvrdne.
Dakle, ne žalite se na okolnosti već razmislite od čega ste napravljeni.

neskafa

nemaš rezervnu?  :ces:

Kada ih budu proizvodili od 2012. u Mioveni-ju za Reno, valjda ce neki da pretekne za Daciju.  :(

When we are born, we cry that we are come to this great stage of fools.

Keka

Za novi Logan su najavili TCE motore, medjutim videcemo.
Valjda mogu i ja jednom u zivotu da budem svaki dan pijan!

Andrix

Sve je to lepo, mada nisam pristalica tolikog forsiranja, pogotovo malolitraznih motora.Reno je izbacio i 1.4 sa 140 ks, ali koliko ce on prelaziti ???
Nisam toliko bogat da bih kupovao jeftine stvari

Keka

Valjda mogu i ja jednom u zivotu da budem svaki dan pijan!

Zoran

Servisi će sigurno biti skupi a možda i još kraći  :ces:.
Sam svoj gazda - vazda.

Daniel

Ae neka ostavimo da nas pozitivno iznenade  :lazy:
Jedan TCOE u Daciji bi bio  :jea:
The good thing about being a pessimist is that you are always either proven right or pleasantly surprised.

LeNgenda

Neka po sadasnjim cenama osmoventilaca prodaju 16-oventilce iz aktuelne game i pesma.
Интелект не може да се глуми. То је ипак наш терен.

ivan-bgd

Dočekasmo i 1.2 motor u sanderu  za 55 eura mesečno... E sad ne znam da' l je na lizing ili.... Mada mislim da je to slab motor za tu karoseriju...

Loganovac

Okolnost - kipuća voda, koja krompir omekša ali u kojoj jaje otvrdne.
Dakle, ne žalite se na okolnosti već razmislite od čega ste napravljeni.

Veterinar

Vozio sam tokom vikenda cetiri godine star Clio 1.2 (43 Kw) po brdima sa ukljucenom klimom i nije bio slabasan koliko sam ocekivao da ce biti. Mislim da ce 1.2 16 v pristajati Sanderu.

hobbista

Heh, uzmem i ja povremeno od roditelja Clio 1.2 8v, i osećam se kao da sam seo u avion (u odnosu na ovaj moj sanduk)  :ne:
Treba uporediti težine i menjače.
Postao sam Kalif umesto Kalifa  :D

kiconix

Ako budu stavili neki menjac namenjen Dacii, bice kao slinac.
Nadam se da ce ipak biti Renaultov.