Koji je put do saobracajne sa upisanim TNG sistemom? Atest i kontrolni pregled

prethodna tema - sledeća tema

hobbista

Da zamutim malo i ja vodu :)

Ozbiljno razmišljam da uđem u spor sa državom. Činjenično stanje:
- Ugradio sam TNG na (skoro) nov auto - na pređenih 900 km.
- A-test sam dobio od AMSS-a, sa rokom važnosti 10 godina (bez bilo kakve veze ili podmazivanja).
- Nalog za A-test mi je dao MUP, koji je i prihvatio taj papir kao validan.

Sa moje tačke gledišta, neko me je prevario - ili AMSS ili MUP, a verovatnije da su u tome učestvovale obe "institucije".
Prilikom atestiranja slikana je oprema na vozilu, tako da postoji dokaz o načinu ugradnje, kao i o ugrađenoj opremi.

Gde je igranka:
- Morao bih da odjavim registraciju ako ulazim u spor.
- da iznajmim garažu (jer neregistrovan auto ne sme da stoji na javnoj površini).
- da inicijalno platim sudske troškove
- da platim bar 2 veštačenja
- da se spremim na par godina nerviranja

ali:
- svi troškovi suđenja bi bili nadoknađeni po okončanju postupka
- obzirom da bi veštak utvrdio da sam prosečno prelazio 15.000 km/god, dobili bi račune za taksi i rent-a-car za toliku kilometražu godišnje.
- troškovi iznajmljivanja garaže
itd.

Igraju na kartu da niko nije spreman da ulazi u ovo zbog 100-150€ (A-test odnosno pregled+prepravke).
Sudski troškovi i veštačenja lako mogu izći na par hiljada €. Ukoliko nemate advokata koji će da radi za procenat (bez naplate po izlaženju na ročište) to uvećava troškove.

Još uvek se lomim, ali postoji velika šansa da uđem u spor :D
Postao sam Kalif umesto Kalifa  :D

Black

Ja sam juče pokušao da zakažem pregled. Na mašincu prvi slobodan termin 15.07. a u AMSS 20 i neki,  jel zna neko kako je u Vinči?8)
Kaniš li pobijediti, ne smiješ izgubiti!

Keka

U NS na FTN niko se ne javlja, a u AMSS moze u ponedeljak u 8 ali mi ne odgovara termin.
Valjda mogu i ja jednom u zivotu da budem svaki dan pijan!

Veterinar

Znam čoveka koji je čekao na red kod "Knez Petrola" na Zr putu pre neki dan od 5 ujutru i uradio reatest u toku prepodneva. Koliko znam, nije imao zakazano, ali to cu moci tek u ponedeljak sa sigurnoscu tvrditi.

Black

Keka

Nekako sam uspeo da zakazem telefonom u AMSS Novi Sad za ponedeljak ujutro. Uzeo sam slobodan dan, nadam se da cu uspeti sve da zavrsim.

Dejan

Citat: hobbista poslato 04.07.2013. - 18:01
Da zamutim malo i ja vodu :)...
...
Još uvek se lomim, ali postoji velika šansa da uđem u spor :D
Ako uđeš u spor, koga ćeš da tužiš, AMSS, MUP ili Republiku Srbiju?

Vladimir

Ja sam se napatio sa kontrolnim pregledom ili kako ga kod mene zovu reatestom...
Pored Dacie imam i Keca sa ugradjenim plinom, pa sam morao da se upustim u ovaj proces koji me debelo kosta.
Prvo mi je majstor naplatio 6.000,00 dinara da mi zameni creva, nosace boce itd.
Onda sam predao zahtev u AMD u mom gradu i morao da cekam 3 nedelje da dodjem na red.
Danas sam konacno obavio pregled, sve je ok, dobijam potvrdu u ponedeljak a to me kostalo jos 6.500,00 dinara.
U ponedeljak idem da ga registrujem i cela stvar ce sa registracijom da izadje na 25.000,00 dinara.
A kad se pomislim da mi je plin ugradjen u ovlascenom prodajnom salonu gde sam i kupio Zastavu 2007. godine, nista na divljaka nego sve fabricki i da mi je Masinski fakultet iz Nisa dao atest do 2017...e sad to vise ne vazi, pa ajde ponovo.

Keka

Da li se pri obavljanju kontrolnog pregleda tzv. zahtev podnosi na nekom posebnom obrascu, ili se popunjava na licu mesta?

Da li se placanje vrsi na licu mesta ili uplatnicom na posti?

Vladimir

Ja sam samo predao dokumentaciju na salter AMD i odmah im platio 500 dinara za neke obrasce-placeno kod njih, dobio sam i racun.
Nista ja nisam popunjavao, oni su uzeli sve papire (originalni atest, izvestaj majstora sa njegovom specifikacijom obavljenih radova...) uzeli mi broj telefona i zvali su me posle 3 nedelje da odradim pregled.
Posle pregleda placa se kod njih jos 6.000,00 dinara i uzima se reatest.

Loganovac

Ma idi begaj, ja otišao na lice mesta, čekao ko budala ceo božji dan, predveče mi uzeše dokumeta (atest i saobraćajna), posle sat vremana pregledaše auto i posle još dva sata dadoše papir i uzeše pare na astalu, kaki šalter, kaki bakrači... Dali račun  :hall:
Okolnost - kipuća voda, koja krompir omekša ali u kojoj jaje otvrdne.
Dakle, ne žalite se na okolnosti već razmislite od čega ste napravljeni.

Black

Masinski i AMSS u BGu zakazuje na 7-10 dana, u AMSS na ZR. putu, dosao pre 5 ujutru i bio 7. na redu, zavrsio u pola3..patnja ziva, nisu mogli da ocitaju br. isparivaca jedno 45 minuta, uz racun (6000din) se dobija i vaucer za besplatan tehnicki u njihovoj firmi (pod uslovom da sve odradite kod njih)...usput da  dodam da je zeleni karton u AMSSu 3000din (dunav - 2000) :whistling:

Keka

Danas sam obavio kontrolni pregled u AMSS-CMV u Novom sadu na Bulevaru Oslobodjenja 133.

Zakazani termin je bio u 8:30, primili su me u 8:50.

Dobar dan-dobar dan. Predao saobracajnu, kopiju uverenja sa FTN uz original na uvid. Napravili su zahtev za periodicni pregled koji sam potpisao i check-listu po kojoj su pregledali auto.

Sam pregled je trajao ne vise do 5 minuta, uz nekoliko slika i guranje sonde za detekciju curenja gasa.

Na kraju platio 6000 dinara, na licu mesta dobio uverenje.

Kad zavrse zakazane, primaju nezakazane na pregled.

Ne mogu reci da nisam zadovoljan u smislu da sam ocekivao vecu guzvu, haos i peripetije, ali ne mogu da se otmem utisku da je ovo samo u cilju uzimanja novaca.

Raja

I mene danas ojadiše za šest hiljadarki. Šest im hiljada limunova..... Nikako mi nije jasno zašto tolike pare za samo dvadesetak minuta upoređivanja cifara
na papiru i cifara na stanju.  :ranting: :ranting: :ranting:

nik

I ja juče. Isti zaključak.  :place: :bonk: :banghead:

Zahvaljujem našem članu slavko_bgd na svesrdnoj pomoći oko pripreme za atest.Da nije bilo njega, menjao bih bocu bez potrebe.