Kupovina nove Dacije

prethodna tema - sledeća tema

Capriolo

Naravno, prodavac ti napiše jedno, a u ugovoru drugo i prodavac se ugovorom zaštiti kao beli medved, a kupac bude ugovorom osiguran koliko i antilopa u kavezu sa lavovima.

dekiv68

Citat: Veterinar poslato 18.01.2022. - 23:44
Nije vise 2021. Ova godina nosi svoje zanimljivosti. Ovako sada izgleda predugovor u praksi.

"U slučaju da prodavac ne može na vreme da ispuni svoje ugovorne obaveze iz razloga
povezanih sa epidemijom COVID-19 (npr. Zatvaranje fabrika, ograničeni granični
prelazi, kašnjenja u isporukama, zatvaranje odnosno ograničeno delovanje prodajnih
salona itd.), odmah će o tome obavestiti kupca. U takvom slučaju, kupac nema pravo
da odustane od ugovora i takođe nema pravo na naknadu za bilo kakvu štetu koja mu
može nastati.
Kupac nema pravo da odustane od ugovora u slučaju kašnjenja u isporuci zbog
posledica globalne nestašice poluprovodnika. Prema tome, kupac takođe nema pravo
da odustane od ugovora u slučaju nepotpune opreme vozila dodatnom opremom, koja
je rezultat nedostatka poluprovodnika. Prodavac nije odgovoran za bilo kakvu štetu
koja može nastati kupcu usled kašnjenja ili nepotpune dodatne opreme za vozilo
prouzrokovane globalnom nestašicom poluprovodnika."

Kako li ce stvari da izgledaju za desetak godina? Tipa, porucis alu felne, ali te obaveste da nema aluminijuma i da moras da uzmeš čelične.  :ne:
Jel ovo istovetno kod svih prodavaca Dačije ili samo kod pojedinih?

Veterinar

Ovo konkretno je Reno Sava, a
ali verujem da je slicno i drugde.

Mare

Kada Veterinar plati avans za Joggera, obavezno da uslika uslove koji su navedeni u ugovoru.

Mislim, ono gore su takve gluposti da je to neverovatno da auto kuće uopšte navode tako nešto u ugovorima.

papicdu1

moguće da je istinito,kod nas isto se dosta mjenja odnos prodavač-kupac i to u korist prodavača,ne samo automobila

Veterinar

Ono jeste slikan ugovor. Ostalo je isto, kao kod svakog ugovora, ali ovo je ono što je vredno paznje, pa sam podelio.
Zašto sam potpisao takav ugovor?
Zato što ne postoji deo opreme (osim klime, zbog dece) bez kojeg ne mogu. Sto manje elektronike, to bolje. Osim toga, ako ne dobijem to što sam želeo, necu to da kupim, a verujem da sam sposoban da učinim i dogovorim se da ne budem na gubitku. Da podsetim, u HIT autu sam kupio jedan auto u smislu nivoa opreme, a dobio drugi, tako da gore od toga ne može da bude. I tada se nije završilo na moju štetu.
I na kraju, treci razlog je, ako ne dodje auto zbog toga što raspolozivi primerci idu u razvijenije zemlje, nikom nista. Nisam bez automobila, Lodgy je izvrstan (auto koji trenutno vozimo). Bas zato sto je izvrstan, na tržištu ima dobru vrednost, svaki Lodgy sa plinskim uređajem se proda isti dan i u oglasima ih nema. Idealan za učešće, ali idealan i da ostane u kući kao polovnjak, ako nešto u vezi nabavke novog vozila ne bude islo dobrim tokom.
Koristimo priliku, u današnje vreme retko povoljnu, jer supruga prvi put ima posao za stalno, velike troškove vezane za malu decu i skućavanje smo prevazišli, u dve i po godine sam imao sest dana odmora, a zamena drugog nuznog automobila u kući nije nas kostala nista (novi auto je kostao koliko je vredeo stari). Ta prilika je značila i potpis na ugovoru, jer na kraju necemo ništa da izgubimo, a o svakom koraku i svim dešavanjima u tom pogledu pisacu ovde. To znate vi, ali i prodavci, a to ima svoju težinu.
Mislim da Jogger u osnovnoj opremi vredi toliko kolika je cena trenutno. Razlika u ceni između Stepwaya i Joggera nije velika, a dobija se "po' metra" automobila vise. U tih pola metra su i dva sedista više i duplo veći prtljažnik, pa je to Dacija koja me zanima. Verujem da će cena da mu raste, kao što je rasla drugim modelima Dacije u pislednje dve godine, ali u ovom slučaju ne samo zbog trenda, nego i zbog realne cene u odnosu na manje modele, a mozda i zbog dobrog odaziva tržišta, ako sam dobro procenio.

MitarMrgulic

Svaka čast druže,

Podsjetio si me na mene, kada sam krajem 2017. kaparisao Logan MCV koji je trebao stići nekad na proljeće 2018., a nisam bio bez auta :)

Kod nas u BIH, Jogger sa 7 sjedišta, je negdje oko 15 000 eura, sa ovim 1,0 Tce motorom sa LPG, mislim da je trenutno u odnosu na uloženo i dobijeno, best buy opcija :)

Veterinar

Hvala!  :ziveli: Takva je cena u Francuskoj, kako sam shvatio, a kod nas je 1600 niza u osnovi. Da ne bude ovo tema o Joggeru, posto takva postoji, pisacu o svim utiscima vezanim za nabavku novog vozila iz svog ugla.  :wave:

MitarMrgulic

Ok, svakako :)

Moje jedino razmišljanje sada je, da li je bila bolja kupovina Dustera 1.5 dci 115 za 30 500 KM, prije par mjeseci bilo ih je akcijskih na lageru, jedina "mana" je što su svi bili bijeli i nisu bili 4x4, ili je ipak bolja opcija uzeti Joggera benzin / plin za cca 1000 KM (500 eura) jeftinije...

Veterinar

Jogger ima veći tovarni prostor, dva sedista više, novu platformu.  :wave:

Mensur D

Citat: dekiv68 poslato 20.01.2022. - 16:56
Jel ovo istovetno kod svih prodavaca Dačije ili samo kod pojedinih?

Mislim da je isto svugde, kod mene je to član 9 opštih uslova prodaje za nova Dacia vozila, auto kaparisan u Novom Sadu, krajem septembra.

P.S. Pre nedelju  dana mi javili da je auto proizveden i da bi sve trebalo da se završi do Sretenja. Ako bude tako (ostaviću, iz opreza,  prostora za sumnju), može se reći da se drže onoga što mi je rečeno kada sam auto poručivao- 4 do 5 meseci čekanja.

Capriolo

Nije tu odredbu opštih uslova smislio diler, već uvoznik, ali u skladu sa nalozima koje je dobio odozgo. Nije isključeno ni da se samo radi o lošem "Google prevodu" od strane našeg uvoznika odredbi ino ugovora koji su dobili odozgo radi implementacije i u opšte uslove za Srbiju i da je baš to razlog zašto ta odredba u Srbiji zvuči tako rogobatno i pravno nepismeno.

saša61beograd

U zamljama EU može da se kupi bazni Sandero za oko 9.000 evra.Sa 1,0 Sce motorom.Nisam se udubljivao u spisak opreme jer me ne zanima.Meni je prihvatljivo i da nema klimu i da ima crne branike.Zanima me jedino da kupim nov i pouzdan auto,da sledećih "n" godina samo menjam ulje i da nemam posla sa majstorima.Na našem tržištu trenutno za novu Dačiju treba dati bar 4.000 evra više.To ne dolazi u obzir,te ću pare radije da dam nekom drugom,a ne Dačiji.
U sledeće dve godine se nadam raspletu trenutne nebulozne situacije na auto tržištu.Rasplet podrazumeva pojavu skromnijih verzija od Stepveja.A ako ne bude povoljnog raspleta,dižem ruke od svega.Neka onda mlađi deo porodice kupuje nove automobile,meni će ostati dovoljno da Logana doživotno održavam u dobrom stanju.Ili,ako ipak kupim nov auto to bude Hyundai I10 ili Fiat Panda.Ili,neki polovnjak iz kategorije nepopularnih;recimo neki benzinac (bez turba!) od 2000 kubika koji se teško prodaje jer troši 12 litara na 100 km.Sa mojih 8-10.000 godišnje i to je prihvatljivo za odgovarajuću cenu.
Dakle,iz mog ugla,kupovina nove Dačije nije isključena,ali je moguća samo pod nemogućim uslovima,a to je cena ispod 9.000 evra.Radoznao sam da vidim šta će se desiti,jedino je sigurno da ću nešto voziti sve dok to mogu.

kiconix

Prateci tvoja pisanija u ovoj temi, ovo si rekao mnogo puta, e sad, sta se promenilo pa si ponovio ovaj stav?
Samo pitam, posto na svako malo napises to isto

:ne:

maestral5747