Funkcije BC skrivene u fabrici

prethodna tema - sledeća tema

Loganovac

Kako miskiš štopaljki, valjda pozicionih svetala?
Okolnost - kipuća voda, koja krompir omekša ali u kojoj jaje otvrdne.
Dakle, ne žalite se na okolnosti već razmislite od čega ste napravljeni.

astmario

Aha, na nekim reno vozilima ima mogućnosti da se podesi da preko dana i zadnje pozicije svetle, ne videh kod nas.

LeNgenda

Na Fluensu sam to aktivirao preko DDT4ALL, to je Scandinavian mod, ima na puno mesta kako se aktivira.

To znači da se oborena svetla i zadnje pozicije pale kada se startuje motor.

Kada motor ugasiš, gase se i sva svetla.

Ima i Swiss mod, sve se pali sa motorom, ali se gasi tek kad izvučeš ključ/otvoriš vrata.

Za HSA auto mora da ima ESP,  naravno.
Интелект не може да се глуми. То је ипак наш терен.

Zoran

Jako glupa situacija na Sanderu 2017 , gdje nema nikakve kontrolne sijalice,dali dnevna svjetla rade ili ne rade?
Ne pitajte me što pitam :mad_6:
Sam svoj gazda - vazda.

MitarMrgulic

Trebale bi da rade, ako nisu uključene pozicije ili kratka svjetla, a svakako bi dobro došao i neki indikator na instrument-tabli...ovako, ujutro kad krenem na posao, na tabli gore samo crtice stanja goriva...

Dobro bi bilo da neko ima ko jeftino "otključava" prosječnu i ukupnu potrošnju i ove cake koje dođu uz više pakete opreme. Nekako mi škrtaroški od Dacije, da se muči i sebi zadaje posla, da nešto uskrati vozaču...nije mi to njihov stil :)

glavonja3

Meni na Loganu 2017. pocela da otkazuje rucica za svetlo. Npr. ukljucim kratka svetla, ona se ugase posle nekog vremena. Ili ne mogu da prebacim na njih, jer negde gubi kontakta na rucici. Ali najgore je za dnevna svetla koja se trebaju sama ukljuciti. Ukljuce se po startovanju pa se negde u voznji iskljuce. Sto meni nije problem jer ne trebaju mi za voznju ali zakon kaze da moraju stalno biti ukljucena. Desilo mi se neki dan da me je zaustavila policija i kaze nemam svetla a ja ljutito kako kada imam dnevna LED svetla. Nije ih bilo - nema pokazivaca na instrument tabli za LED svetla da bih mogao pratiti stanje ukljucenosti  :badmood:

szs

Čudno i glupo to rešenje
Mislim da je jedina indikacija zapravo osvetljenje cajgera
Ali debelo ovo ode u off
 :offtopic:
Neki moderator da malo preuredi?
Za 44 god vožnje: VW 1300,Zastava 750,Lada 1600,Fiat 650P,Trabant 601K, Trabant 601L,Fiat 650P,Audi 80 1.6D,Yugo 1.0,Mercedes 190D,Yugo 1.1,Corsa 1.7D,S Oktavia 1,9D,F Punto 1.3mjt, D Sandero 1.4,T Avanza 1.3,T Agya 1.0,D Sandero 1.5D, T Aygo X-Play, T Yaris 1.5 Stella

astmario

Citat: LeNgenda poslato 26.04.2025. - 17:43Za HSA auto mora da ima ESP,  naravno.
Zar nije ESP obavezan na svim automobilima u EU od 2013, nisam znao da ima Sandero 2/Logan 2 bez ESP?

LeNgenda

Od 2013. da, ali mislim da ima tzv. prelaznih godišta, Sandero 2 iz 2012. mislim da u zavisnosti od opreme može da bude bez ESP.
Интелект не може да се глуми. То је ипак наш терен.

astmario

Pozjamio drugi OBD adapter i uspešno otljučao BC. Koliko je precizno merenje potrošnje, koliko preko da računam?