Središnji naslon za ruku

prethodna tema - sledeća tema

Sir Oliver

I drink to make other people more interesting.

zeljkor

Nisam jos uvek prodao nekome ko ima model sa zadnjim podizacima, tako da ne znam da li odgovara... Ali, mislim da sam to citao u nekoj od tema na forumu.
Novi delovi za sve modele Dacia vozila - www.dacia-delovi.com ; 065/55-55-358

LeNgenda

Ako je zadnja strana stope iscela, onda nije za model sa zadnjim podizacima, a ako ima sirok zljeb, kao onaj iz Cristijevog tutorijala, onda jeste.
Интелект не може да се глуми. То је ипак наш терен.

nikola

Znaci sad dok neko ne kupi naslon za ruku necemo saznati da li je model koji odgovara autu sa zadnjim podizacima stakla??

Drajver

Sve i da odgovara prekidači će biti teško dostupni ( ko ima dečurliju imaće problem sa otvaranjem i zatvaranjem prozora ) i bez kontrole. Ako dođe do bilo kakve intervencije na središnjoj konzoli mora se naslonjač ukloniti da bi se konzola skinula ili imalo pristupa prekidačima. Jednostavno, na ovim tipovima automobila fabrički nije predviđeno da postoji taj naslon. Ne kažem da se ne može nabudžiti ( ali baš budžiti  jer na žalost ovo je jedan od ređih automobila gde jednostavno nema rezervnog mesta za izmeštanje prekidača bilo kog tipa ).

Keka

Izmestanje prekidaca ni na ovom ni na drugim vozilima nije ni predvidjeno.

Postavljanje "original" naslona kao i skidanje konzole se vrsi preko istog srafa preko kojeg se skida i konzola bez naslona, tako da ne vidim da je to neka komplikacija. Sta to ima ispod konzole da bi morala da se skida.....ni to ne vidim kao potencijalni uzrok problema.

Ko je jednom vozio auto sa sredisnjim naslonom za ruku, verujem da ni pod razno nece dovoditi u pitanje postavljanje naslona ukoliko ga nema u fabrickoj opremi.
Valjda mogu i ja jednom u zivotu da budem svaki dan pijan!

Svarog

Ako se podešavanje ili zamena sajli ručne kočnice radi odozdo, ispod auta, onda nema apsolutno nikakve potrebe za skidanjem konzole. Ako je nekom potrebno da skida konzolu, dovoljno je skloniti tri šrafa i to je to. Što se tiče baš originalnog naslona koji se zvanično prodaje u Dačija prodajnoj mreži (dakle Armster naslon), tu je sve dobro rešeno za zadnje prekidače, o čemu je uostalom već pisano na prvim stranama ove teme.

Keka

Konzolu drzi jedan sraf pozadi i dva zuba napred.

Rucna se steluje iz kabine, preko srafa.

Boka

Citat: zeljkor poslato 04.04.2011. - 01:32
Sa tog sajta sam preuzeo sliku... Ovih dana cu slikati nekim aparatom i ubaciti vise slika na forumu.
Inace, "Auto speed" je jedan od mojih kooperanata, ali ovaj naslon nije iz njihove proizvodne linije.
Ja sam nestrpljiv da vidim slike naslona koje si obecao da ces da postavis.

Svarog

Keko, u pravu si za jedan šraf, ali ja sam mislio nakon montaže originalnog naslona. Tada se javljaju još dva šrafa sa strane koji idu kroz konzolu i šrafe se za metalni nosač ispod konzole. Pošto taj metalni nosač mora da ostane (fizički je nemoguće skinuti ga s konzolom jer ne može da se pomeri unapred upravo zbog konzole) onda moraju da se odšrafe i ta dva šrafa, a prednja dva ne moraju već se skidaju konzola i naslon zajedno. Sve u svemu ipak je krajnje jednostavno skinuti konzolu i prići šrafovima za štelovanje ručne.

Keka

Koliko sam razumeo sliku za montazu original naslona, prvo se naslon postavi na plastiku, pa se sve sa nosacem posle fiksira srafom za pod.

zeljkor

Keka

Slikaj ovaj crni lim iz vise uglova da vidimo da li pase na modele sa zadnjim podizacima.

zeljkor

Mislis na ovo crno plasticno postolje? Metalno ojacanje je ovo u kesi .

Keka

Da, mislim na ovo lucno postolje sto se montira do plastike.