Dacia modeli u najavi

prethodna tema - sledeća tema

nik

:offtopic:
Još da se dokopamo Irana i bog da nas vidi.

Kocijas

boki01

Citat: dekiv68 poslato 16.11.2020. - 13:38
Vreme je za homologaciju i obimniji uvoz kineskih modela. Mislim da bi to značajno povećalo konkurenciju i smanjilo cenu na evropskom tržištu.
Kinezi definitivno dolaze. U početku će im se svi smejati, a onda će shvatiti da uopšte nisu tako loši. Setite se Solence i Logana. Razlika u kvalitetu je ogromna u korist novijeg modela.

Citat: kiconix poslato 16.11.2020. - 13:41
Eh, kad sam gledao Cherry u salonu bio jako zanimljiv.
Sad kad ih vidim na ulici, raspadaju se.
Ne bih kineski auto vozio.
Nekad s govorilo: Nikad Rumunski auto. Neki to ni danas ne mogu da prevare pa umesto nopvog Rumuna voze Nemačke, Francuske i Italijanske šklopocije koje su prešle 400-500 hiljada km.

saša61beograd

Kineski automobil koji će zadovoljiti evropske norme mora biti skup i to nije rešenje.Naš glavni problem je što je Reno odlučio da običnog Sandera pravi u Maroku i time ga učinio preskupim na našem tržištu.A u najavi je i Euro 7 norma izduvnih gasova,što zapravo znači kraj koncepta jeftinog narodnog automobila koji neko u istočnoj Evropi može da kupi novog (ono što je prva generacija Dačije bila).
Dakle,dragi forumaši,spremite se za polovnjake koji će dolaziti iz zapadne Evrope.Mislim da im je to bio plan (nema više Zastave,nema Lade,neće više biti ni Dačije,ostaje deponija).

montenegrino

Zoran

Ima ovde lijepih igrački.
Koliko li će da koštaju?
Sam svoj gazda - vazda.

bind

szs

Zanimljivo uporediti cene u Rumuniji i kod nas
Za 44 god vožnje: VW 1300,Zastava 750,Lada 1600,Fiat 650P,Trabant 601K, Trabant 601L,Fiat 650P,Audi 80 1.6D,Yugo 1.0,Mercedes 190D,Yugo 1.1,Corsa 1.7D,S Oktavia 1,9D,F Punto 1.3mjt, D Sandero 1.4,T Avanza 1.3,T Agya 1.0,D Sandero 1.5D, T Aygo X-Play, T Yaris 1.5 Stella

Goky

Treba videti i sadržaj paketa, Comfort TCe 90 mi je na granici kupovine. Probna vožnja i opšti utisak će odlučiti...
Sandero Stepway 1.0 TCE 90 Expression
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Sandero Stepway TCe 90 Prestige
Dacia Sandero 1.4 MPI Laureate
Fiat Punto Mk1 1.2 8v + TNG
VW Buba

Keka

Sa cenama su vrlo vrlo konkurentni.
Valjda mogu i ja jednom u zivotu da budem svaki dan pijan!

Goky

Comfort paket 1.0 Tce 90... 12.690
Paket Multimedia Adriatic... 190
Paket Sigurnost (Pomoć pri parkiranju napred i pozadi, Kamera za vožnju unazad, Sistem za nadzor mrtvog ugla)... 350
Ukupno 13.230

Paket Vozač (koji trenutno nije dostupan) kartica "Slobodne ruke", Automatska parking kočnica, Zatvorena središnja konzola s naslonom za ruke i sedište vozača podesivo po visini od 350 cenu već diže na 13.570.

Rezervni točak 120.

Cenovnik preuzet sa sajta Hit auta.
Sandero Stepway 1.0 TCE 90 Expression
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Sandero Stepway TCe 90 Prestige
Dacia Sandero 1.4 MPI Laureate
Fiat Punto Mk1 1.2 8v + TNG
VW Buba

Veterinar

U toj ceni bih birao Duster sa plinskim uređajem za 13800. :ne:

Kocijas

Bas me zanima kome ce prodati Stepway za ove pare pored zive Skode Scale za 13.170e.

https://www.polovniautomobili.com/auto-
oglasi/16061194/skoda-scala-active-10tsi

Necu dalje, znam da je ovo za drugu temu ali ne mogu da ne prokomentarisem ovde kad se vec prica o ovim nenormalnim cenama.

bocca

Hm, iako je Daster veći, skuplji, ima jednu ozbiljnu manu ili Stepway ima ozbiljnu prednost, stara i nova platforma!!! Ja iskreno verujem da se to može lepo osetiti u vožnji. Možda grešim.