Dacia modeli u najavi

prethodna tema - sledeća tema

MitarMrgulic

Ma kakvi, 12 000 eura je već zona za neke proizvođače (Citroen Elysess, Peugeot 301. dieseli već idu za te novce, pa Fabia, pa Fiati, Seat), to je već Renaultova zona.

Pun pogodak bi bio Logan sa TNG za cca 10-11 hiljada eura, u nekim pristojim opremama :)

Opet kažem, samo moje mišljenje.

Nekad mi je drago, što je Zastava, konstruisala i realizirala vozila, kojima se znalo mjesto, pa nije pokušavala napraviti Stojadina sa opremom, da bude konkurencija Audi 80.

kiconix

Ja gledao ovaj Citroen, gori je od Dacije.

Goran25

Ako se ne varam juče je u emisiji SAT bilo reči o pomenutom Citroenu. Uključio sam se u momentu dok su mu kritikovali raspored dugmića za podešavanje retorivizora ( ispod volana) i prednjih prozora ( dole kod menjača)

Cena je svakako konkurentna, 13k za dizel uz odličan paket opreme, nema tu greške.

Meni je lično odbojan zbog izgleda, nešto kao Renault Thalia.

Dadokg

ivan-bgd

Obzirom da je sandero dobio dosta opreme u bazičnom modelu realno je bilo da će biti i skuplji.

montenegrino

Kod nas teško da će Stepway LPG biti iste cijene kao i obični Tce, a ako i bude, i ove cijene koje su u Fr su onako, na granici da se razmisli...Treba sacekati da se vidi šta sve ide od opreme u koji paket. S obzirom da kod nas neće biti Sandera, Logan LPG mi je interesantan. Ako ovaj srednji nivo opreme bude OK, mogao bi doći u obzir. Stepway teško

djomla1977

speedo

Rekao bih da je najveći problem, ne auta iz iste klase, nego Astra J sedan za 13000 € ili novi Ceed koji počinje od nekih 13500 ili 14000€. To su već ozbiljniji automobili.

Zoran

Jednostavno Dacia je preskupa sa lancom od bicikla u motoru
Sam svoj gazda - vazda.

silent

А и стварно су претерали са ових 65 коња, коме треба да се толико разбацује кад се зна да је 55 сасвим довољно. Југо је имаo толико и без проблема се возио.

saša61beograd

Biće i 55 ks,ali postepeno,metodom "kuvane žabe".
Za mojih 10 godina na forumu,ovako smo išli:
-prvo je bilo da je 1400 sa 75 ks nedovoljan,bolji je 1600
-zatim je negde 2012.godine nastala kuknjava što umesto 1400 uvode onaj od 1149
-onda je 2016 umesto njega došao 1000,Sce,sa 74ks (54kW)
-sada smo na 64 ks
Koliko znam,zakoni fizike nisu ukinuti,masa,inercija,otpori i sl. važe i dalje.Auto je pre svega mehanička naprava,a ne gomila besmislene softverske opreme i plastičnih lajsni.
A bezbednost?Biće verovatno dobijena još neka zvezdica na testu,samo šta to vredi ako te otpozadi samelje neki klinac u polovnom BMW-u od 200 ks?
Rešenje je Tce,samo ako bude koštao 12.000 evra,kupiću nešto drugo,svakako ne Dačiju.

MitarMrgulic

Mislim da Eco norme i smanjenje potrošnje, tjeraju na ovakve poteze...

Dacia bi bila najsretnija da je jedini motor 1.6 benz i svima dovoljno.

Sjećam se kad sam imao Forda Ka, on je bio samo sa 1,3 motorom, u dvije varijante od 50 i 60 KS i to je bilo to :)

szs

Gledam ove najave cena u Nemačkoj i Rumuniji
Čini mi se da ne vidim sebe više u Dačiji
Tačnije, sve sam dalje od razmišljanja o njihovim automobilima
Vreme za promenu?
Što da ne?
Šta mi teško?
Moje pare, moj izbor  :ne:
Za 44 god vožnje: VW 1300,Zastava 750,Lada 1600,Fiat 650P,Trabant 601K, Trabant 601L,Fiat 650P,Audi 80 1.6D,Yugo 1.0,Mercedes 190D,Yugo 1.1,Corsa 1.7D,S Oktavia 1,9D,F Punto 1.3mjt, D Sandero 1.4,T Avanza 1.3,T Agya 1.0,D Sandero 1.5D, T Aygo X-Play, T Yaris 1.5 Stella

gromovnik

Citat: kiconix poslato 02.11.2020. - 06:34
Ja gledao ovaj Citroen, gori je od Dacije.
Benzinac ili dizel? Po čemu je gori?