Dacia modeli u najavi

prethodna tema - sledeća tema

mali.alen

Upravo tako. Zasad teram sandera dok god služi. Nov auto ne želim da kupim a polovni da uzmem opet uzmem mačka u vreći. A ovaj moj zasad služi bez  greške

Zoran

Vala su ga pretjerali.  Sandera sam platio oko 6250 Eura 2009.  Godine.
Sam svoj gazda - vazda.

MitarMrgulic

Zoki druže,

Je li tad Sandero bio skuplji ili jeftiniji od Logana?

kiconix

U isto vreme sam ja pricao da od smanjenja cena nema nista.
Niko mi nije verovao.
:ne:

Zoran

Mitre, bio je jeftiniji od Logana.
Sam svoj gazda - vazda.

bugi

Dacia ide koracima Škode, napreduje svakom generacijom, vreme je da ide cena gore... To sto je nama skupo to je druga stvar... Meni ovaj sandero deluje bas ozbiljno, i ide sa modernim motorima, ne vredi porediti sa prvom generacijom, koja je dolazila sa motorima konstruisanim pocetkom devedesetih godina....

Zoran

Iskreno rečeno, meni se više sviđeju Mpi motori
Sam svoj gazda - vazda.

Loganovac

Kad ćemo već da offujemo, elektromotori su zakon, kaki MPI, kaki bakrači! Idealan moment takoreći od nula obrtaja, svo održavanje se svodi na zamenu ležajeva, nema malih i velikih servisa, milina! I evo ih u novim Dačijama (tema se zove "... u najavi").
Okolnost - kipuća voda, koja krompir omekša ali u kojoj jaje otvrdne.
Dakle, ne žalite se na okolnosti već razmislite od čega ste napravljeni.

Lazar@

Velika je razlika izmedju prve generacije i ovih sad vozila.
Mene je stepvej kostao 12k eura 2010, i kad ga sad uporedim sa novim, izgleda kao jugo sto se tice opreme i motora.

Kad sam ja kupovao daciju svi su se sprdali.
Brend  se u zadnjih 10 godina bas pokazao i dokazao i jednostavno ganja tu srednju nizu klasu, kako opremom tako i cijenom.
Inace su rekli da reno guraju u klasu iznad, a da dacija dolazi u njegovu nekadasnju klasu.
A za low end  Lada.

Sve fino objasnjeno

Goky

Možemo do sutra terati priču o ceni, vreme tj. prodajni  rezultati pokazati da li je cenovna politika RNS odnosno matične Dacie ispravna ili ne.
Što se mene tiče plan da između četvrte i pete godine zamenim Stepwaya za novo vozilo odlazi u stand by.
Sandero Stepway 1.0 TCE 90 Expression
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Sandero Stepway TCe 90 Prestige
Dacia Sandero 1.4 MPI Laureate
Fiat Punto Mk1 1.2 8v + TNG
VW Buba

Zoran

Novi model je skuplji 1000 Eura od starog.
Dok je Golf 6 skuplji samo 100 Eura od Golfa 5?
Sam svoj gazda - vazda.

neskafa

Nova Dacia sa 7 sedišta stiže 2021.
Sa oko 29.000 prodatih primeraka u 2019, Dacia Lodgy spada u komercijalno najneuspešnije modele rumunskog proizvođača. Zato i nije čudo što se najavljuje gašenje ovog minivana nakon samo jedne generacije.

Iako Lodgy neće imati direktnog naslednika, Dacia ipak neće ostati bez putničkog vozila sa 7 sedišta.
Novi sedmosed će biti SUV baziran na CMF-B mehaničkoj platformi koju koriste najnoviji Sandero i Logan, ali i mnogi drugi savremeni modeli kompanija Renault i Nissan, kao što su Clio, Captur ili Juke.
Pogonsku gamu će činiti 1.0-litarski TCe turbo-benzinac u verzijama sa 100 i 120 "konja", kao i 1.3-litarski TCe u opcijama od 140 i 160 KS. Očekuju se i verzije sa 12-voltnim "blagim" hibridnim pogonom, ali i varijanta koja kao gorivo koristi tečni naftni gas.
Iz modela Clio će biti pozajmljen 1.6 E-Tech hibridni pogonski sistem koji proizvodi 140 konjskih snaga.

I dok se Lodgy za evropsko tržište sklapao u Maroku, novi Dacia SUV će se proizvoditi u Rumuniji.

Kako se navodi, premijera je planirana za leto 2021, a automobil bi u prodajne salone trebalo da stigne krajem iste ili početkom 2022. godine.
When we are born, we cry that we are come to this great stage of fools.

Kocijas

Ovo ce mozda biti model koji ce da zameni ne samo Lodgy nego i Logan MCV. Nema logike da bude klasa iznad Dastera, time bi se umesao u Reno familiju.⁹

bocca

Pa ne može da bude klasa iznad Dastera kad je na platformi clia. Biće to jako "nasilovani" sedmosed!

Veterinar

Mozda, ali ne nuzno, jer se setim MCV-a prve generacije. Vec nekoliko godina sam mišljenja da bi Duster sedmosed i pickup bili odlične varijante.