Dacia modeli u najavi

prethodna tema - sledeća tema

Keka

Citat: Aleksabgd poslato 02.10.2020. - 21:22
Kia Rio 1.25 motor 84ks, cena malog servisa .
Čisto da vas razuverim da su preskupi servisi u garantnom roku.

Skuplji su od VW.

Ali to nije tema.
Valjda mogu i ja jednom u zivotu da budem svaki dan pijan!

KizaHood

Ladno su nerfovali motor, ne mogu da verujem... :ha: A sad slabiji dodje skuplji... Nekako sam skeptican u vezi sa kombinacijom Duster + 90KS. Kontam da je Duster gabaritno slican sa 500L, a zale se ljudi na 90KS u 500L, kazu pretrom i jedva se vuce uzbrdo.

Doduse i vozaci su postali razmazeni, mozda i nije malo? :ces:

kiconix

Duster jeTce 100ks turbo, 500l je atmosferac od 90 ks.
Neuporedivo.
PS. I ja sam mislio slicno dok nisam probao 0.9 tce.
Prvo probati, onda polemisati.

srbininside

Vozim Dustera 1.0TCe, sasvim mu je dovoljan taj motor, a kao sto rece kiconix na 500L je atmosferac, dok je u Daciji turbobenzinac. Sad ne znam uz kakvo brdo planiras da izadjes, ali sam siguran da te nece razocarati ako ga poredis sa 500L i tim 1.4 motorom, pa cak i sa starim 1.6 atmosfercem (115KS) iz Dacije. Uz Bubanj potok bez problema izadje petom brzinom, ako nema guzve, sa sve klimom i 4 putnika, a to nisam uspevao ni sa "jacim" atmosfercima.
"Stara skola" ce ti uvek preporucivati atmosferca, a ne "kosilice sa tri klipa" ali to je za drugu diskusiju, mada je ocigledno da gotovo svi proizvodjaci prelaze na male turbobenzince kao osnovni model.

KizaHood

Ma ne pricam o 1.0Tce 100Ks, nego o ovom novom 1.0Tce 90Ks.

Kol'ko sam shvatio, 100KS benzinac se povlaci, zamenio ga je 90KS. Cenim da jos niko sa ovog Foruma to nije provoz'o...

kiconix

1.0 tce je turbo benzinac, ustrojen iz nekog razloga.
U sutini isti kao i ovaj od 100.
Vozio sam 0.9 tce sa 90 ks, Veterinar gazi sa njim preko 100kkm.
Sad videh na Wikipediji, ista slovna oznaka motora ( H4Dt) i za 90 i za 100ks, znaci samo softverski je ubijen 10 posto.

Raja

Citat: KizaHood link=topic=9404.msg224175#msg224175 date=1601879484
Doduse i vozaci su postali razmazeni, mozda i nije malo? :ces:

U pravu si 100%

Kocijas

MitarMrgulic

Znaju li se negdje ili barem naslućuju, cijene ovih novih modela Dacie.

Kod nas na zvaničnoj web stranici za BiH, imaju najave i opis vozila, ali nema cijena niti rokova isporuke :)

ivan-bgd

Rekoše od 15 do 20 hiljada...

sokoll

Pa ko će da kupi klot Sandera za 15k?Gde si to video?

Nego, ne pominje se više hybrid Stapway?

ivan-bgd

Ovo su cene za električni model(ako se pitanje migulića odnosi na prethodni post za električnu verziju).Za hibrid još ništa,a i cene za novi model još nema ni u najavi.Pretpostavljam da će je biti iduće godine oko sajma automobila...ako ga uopšte bude...

MitarMrgulic

Pitao sam općenito za sve modele, već su ih stavili na web stranice, a nigdje informacija kad će početi prodaja i koje su cijene.

Držim da će ovaj novi Sandero, biti bar 5-10% skuplji od sadašnjeg...

saša61beograd

Citat: saša61beograd poslato 02.10.2020. - 08:24
Auto Blog piše da se kod nas neće prodavati Sandro već samo Stepvej.Sandro će se proizvoditi u Maroku,pa bi zbog carine od 12,5% kod nas bio preskup.Iz toga proizilazi da neće biti ni motora Sce 1,0,već samo Tce.Znači da je kod nas minimum kombinacija Stepvej sa Tce motorom,a cenu ovoga samo pretpostavljam.Ostaće verovatno Logan sa Sce motorom.
Mislim da će donja granica biti 10.000.Gledanje i diskretno pipanje u salonima i na sajmu ostaće besplatno.

montenegrino

Logan 1.0 Tce ECO-G u srednjem (ako budu 3) nivou opreme, ili jacem (ako budu samo 2), moze li biti oko ili ispod 12000?