Diskovi i Pločice

prethodna tema - sledeća tema

Zoran

Tako je . I sada ova lampica svijetli u dva slučaja : 1. kada je ručna podignuta i 2. kada padne nivo kočione tečnosti ispod "min".
Sam svoj gazda - vazda.

VaskezNS

Pripremam se za pregled i eventualni remont kočnica (pločice, pakne, diskovi) pa se raspitujem za cene i prizvođače. Auto-Cvika nudi Klaxcar (pločice oko 1400, diskovi oko 3500, pakne oko 1700).
Ima li neko informacija o kvalitetu ovih delova ovog proizvođača ?
Ovo je mesto za sLogan ;-)

drzarkod

Meni se njihov roler pk kaiša kupljen kod Zeljka raspao nakon 2000 km... :ranting:, a tek sa kočnicama nije se igrati....trazi garanciju kad budes kupovao.

saša61beograd

I ja se na proleće spreman u akciju.Moja lista proizvođača kočionog materijala je:ATE (mada moj prijatelj kaže da mu se ove pločice čuju),Ferodo (pretvrde pločice?),Valeo,Boš,pa čak i Motrio pre nego ove Kl...kako ono beše.Zapravo,pre bih uzeo Cobest Mladenovac nego ove Kl...kako ono beše.

VaskezNS

Da...ni ja nisam bio oduševljen ovom ponudom  :ces:

Iskoristio sam priliku da pitam prodavca da li zna ko radi prvu ugradnju pločica u Daciu (lupa Renoov pečat na svoj proizvod), mislim da je spomenuo https://www.trwaftermarket.com/

I da, spomenuste Motrio. Ali ni Motrio nije neka fabrika delova, i tu drugi dobavljači koji inače rade za Reno umesto "Reno" samo lupaju "Motrio" pečat. Jeftinije bi bilo saznati ko pravi za "Motrio"  :ne:

ivan-bgd

Probaj sa textar-om ili nippon-om.Na ćaletovog fokusa montirane nippon ,ne čuju se ,dobro koči a koliko će trajati videćemo.Ovu marku pločica sam pazario i kada sam imao i tojotu,i micubšija i marutija,a nadam se da prave i za daciu.Treba se raspitati.U svakom slučaju zadovoljan.
A evo šta kažu i na renoforumu što se kočionog materijala tiče....   http://www.renaultforumserbia.com/index.php?topic=317.1365

saša61beograd

Citat: VaskezNS poslato 05.10.2013. - 18:38

I da, spomenuste Motrio. Ali ni Motrio nije neka fabrika delova, i tu drugi dobavljači koji inače rade za Reno umesto "Reno" samo lupaju "Motrio" pečat. Jeftinije bi bilo saznati ko pravi za "Motrio"  :ne:
Da,neko pravi za Motrio,verovatno ne neko ko je vrhunski u tome.Ali,to što je dobilo etiketu Motrio zadovoljava neki minimum koji traži Reno.Mislim da se tu dobija neki prosečan kvalitet bez rizika od totalnog krša ili falsifikata.
Problem je što Motrio u mreži RNS prodavnica i servisa ima cenu (skoro) kao neki premijum brend negde drugde.
Kao i u svemu kod nas,lutrija.
Razmisli pa javi šta si uradio.Glavno je da pogodiš da pločice i paknovi budu mekši od diskova i doboša,što sa fabričkom kombinacijom nije slučaj  (bar se meni tako čini kad zagledam moje diskove).

vujanovgoran

Nemoj zaboraviti i da tvrdoca diskova zavisi od proizvodjaca. Ja sam na fabricke diskove stavljao valeo plocice i gurale su 70000-80000km, a diskove nisam ni ravnao ni menjao.
Dizla je dizla
i opet dizla!!!

Keka

Nemoj zaboraviti da vujanovgoran vozi dizlu.
Valjda mogu i ja jednom u zivotu da budem svaki dan pijan!

vujanovgoran

Dizla je dizla
i opet dizla!!!

Turbo

Upravo se vratio od Martina.
Zamenio plocice i diskove,(76000km).
Diskovi Swag 5000 par.
Plocice Bosch 2000.
Ruke 2000.
Videcemo kako ce se pokazati.

miki-bgd

@Turbo
Samo jedno pitanje, nisam pratio na casu, da li se Martin premestio kod Arene ili ne? :wave:

vujanovgoran

Martin je u Jakovo, kod Arene jos ne funkcionise. Nisam @Turbo, ali znam  :wink:
Dizla je dizla
i opet dizla!!!

Turbo

Jos uvek je u Jakovu a za preseljenje ga nisam pitao.

VaskezNS

Da ne listam celu temu, mislim da je bilo postavljeno pitanje čemu limovi na pločicama. Ne znam da li je neko dao odgovor ali i nije zgoreg da ponovim. Danas mi je majster potvrdio - limovi su indikatori minimalno dozvoljene istrošenosti pločica. Kada se pločica istroši, lim krene da "para" o disk i stvara "cviljenje" koje se čuje.