Kvalitet i cene gasa

prethodna tema - sledeća tema

Keka

Ne branim nikoga, ali Daki petrol je medju najpovoljnijim sa cenom, a nisam primetio da je gas katastrofa los.

Sa druge strane, u ovo doba prosle godine sam isao po Evropi kolima. Vozio sam na nas gas, sipao sam i u Madjarskoj, Austriji i Nemackoj, i nisam primetio ni malo razlike u potrosnji i ponasanju auta.
Valjda mogu i ja jednom u zivotu da budem svaki dan pijan!

stepwau-LPG

Potpuno se slažem sa Kekom, i ja sam zadjih godinu dana bas dosta putovao po Evropi (Grčka, Mađarska, Slovenija , Italija, Austrija...) i nisam primetio drastične razlike u potrošnji gasa i ponašanju motora sa istim, kod nas i u EU. Kada kažem drastične, smatram ne veće od 10% razlike, koje ne smem sa sigurnošću da ozvaničim jer lako mogu da budu i subjektivne (očekujem bolji kvalitet).  :wave:

nemanja46

Sipao sam malo pre na Nis-u u Zelezniku ,cena 74.9din,lepo ide  :too:

Veterinar

Na Knez Petrolovoj pumpi u Sremskim Karlovcima pre nekoliko dana točili smo TNG za 69,9 din.

Citat: drzarkod poslato 25.05.2013. - 17:40
Zadnje sipanje tng prvi put stalo 41 l u rezervoar od 42 l. kao da nema multiventil...mozda hapaju.....

Na MBG pumpi na Zrenjanincu su mi "sipali" 45 l u bocu od 42 l. Nisam imao vremena da to rešim na drugi način, nego sam uredno platio račun (vreme i  novac su zaista usko povezani). Zabrinuo sam se zbog multiventila, a onda sam u praznu bocu na drugoj pumpi sipao oko 35l (mozda bi stalo jos malo, ali je merac toliko usporio "odbrojavanje" da sam se smorio).

bmiillan

daki petrol surčinski put cena 67,90 iako na totemu piše 69,90
nemoj na silu uzmi veci cekic

Loganovac

:doh: A ja se još "radujem" što je na NIS-u pojeftinio na 71,40!
Okolnost - kipuća voda, koja krompir omekša ali u kojoj jaje otvrdne.
Dakle, ne žalite se na okolnosti već razmislite od čega ste napravljeni.

kovdejan

Do sada sam sipao više ili manje energetski kvalitetan gas, ali sam skoro sipao gas i to sastava 900 gr gasa, 100 gr gvozdenih opiljaka. Popi... sam. Za 500 km morao sam dva puta da menjam filter. Prvi put su izvadili fildžan opiljaka iz filtera i malkice iz cevi. Drugi put nisam smeo da gledam, ali mogu misliti na šta je ličio filter s obzirom da auto nije hteo da vuče i da je palio žutu lampicu. Mislim da ću u skorije vreme morati na još jedno čišćenje i valjda će se moje muke sa tim završiti.

Namerno neću da imenujem pumpu, jer nisam siguran da li sam kod njih nakupio svo ovo đubre. U svakom slučaju izbegavam tu pumpu na koju sumnjam iako sam vrlo često punio plin kod njih. Malo da ih bojkotujem barem dok ne isperu rezervoare. :)

Keka

Mozda je do pumpe, ali....

Vremenom u rezervozaru se stvaraju "opiljci" iako to nisu pravi opisljci, vise je prasina.

Ko cesto vozi na rezervi/sa malom kolicinom gasa/prazni bocu do kraja uterace ovaj talog u filter.

Resenje-demontaza i ciscenje boce.
Valjda mogu i ja jednom u zivotu da budem svaki dan pijan!

nemanja46

Mozda nije lose da napises koja je pumpa ,da se i nekom od nas ne bi desilo tako nesto. Ako ne zelis da napises ovde posalji na PM  :ziveli:

sibelius

i ranije sam pisao i pominjao ali evo ponovicu
pumpa kod plavog mosta na medaku ima ujednacen kvalitet. sve ove godine mi se nije desilo da uzmem a da je loseg kvaliteta
UNIVERZUM pumpa

jasho

Ja imam dobra iskustva sa NIS-om generalno uglavnom sipam u Mladenovcu, na Zmaju kod skretanja za NS i sipao sam preksinoć u NS kod garaže GSP na Novom naselju, ide bez greške, ponekad sipam i na EKO Mladenovac bilo je za sada ok i da spomenem Knez u Sremskim Karlovcima gde je gas isto ok,samo tamo mi se jednom desilo da je malo prepunio preko 33 litre a da multi ventil nije odradio, nego sam ga ja isključio na 35l, ali to je bilo pre jedno godinu dana i skoro se nije dešavalo, čak na Knezu u Karlovcima zimus kad sam sipao sam mislio da je kerozin u njemu :D koliko je dobro vukao uz brdo prema Čortanovcima! :welcome:

sibelius

da potrdim ovo sto je rekao jasho
zmaj u pravcu ka gradu poslednjih godinu dana drzi dobar kvalitet

Raja

Dok sam  stanovao u Novom Beogradu, isključivo sam sipao na "Zmaju", eventualno "Krio gas" i bio vrlo zadovoljan. Nikad nisam imao problema sa filterima.

Branislav-NIŠ

Mol u Nis-u spustio cenu na 71.40,NIS se i dalje pravi vazan sa cenom 73.90(na pumpi nema nikog da sipa).

drzarkod

Cini mi se da cena polako krece gore.....a kvalitet je losiji unazad dva meseca... :place: