Zatamnjivanje stakala

prethodna tema - sledeća tema

MajorSoul

Ma sviraju mora da menjaju pravilnik, i oni su ukapirali da su napravili gresku menjajuci onu prvu verziju.
:wind:
..need more buttons..

hobbista

To što moraju da menjaju pravilnik je u redu. Dokle god je postojeći pravilnik na snazi, policija će se pridržavati njega  :ne:
Postao sam Kalif umesto Kalifa  :D

Zoran

Čim se smanji prihod od kazni oni promijene zakon  :c:.
Sam svoj gazda - vazda.

DrJekyll

A kada će sprovesti akciju da iskluče iz saobraćaja vozila sa ne-fabričkim, ilegalno ugrađenim ksenonima bez sočiva koja zaslepljuju na sve strane? Ako već pričamo o bezbednosti ovo je mnogo veći problem od folija.
Pun mi je....lonac :ljut: od toga da kada neko ide iza mene ili u susret meni potpuno me zaslepi, pogotovo kada je iza mene...onda niš' ne vidim. Tada mi trebaju tamna stakla :badmood:
Horse Power is how fast you will hit the wall but TORQUE is how far will wall move after you hit it...

Keka

Da li se neko zalio na moje ksenone?  :ces:
Valjda mogu i ja jednom u zivotu da budem svaki dan pijan!

DrJekyll

Ceo problem sa tim ksenonima je što kada imaš obična svetla ne osvetljavaš više od gepeka tj. do zadnjeg stakla, a kad voziš sa ksenonima i kada staješ iza nekoga možeš da primetiš kako je osvetljen i njegov srednji retrovizor pa i nebo. To prilično zaslepi pogotovo što je 10 puta jače svetlo od običnog. Ali opet kažem nisu svi ksenoni isti, kao i što ima i onih što nemaju ksenone pa osvetljavaju zvezde a ne put :laugh1:
Horse Power is how fast you will hit the wall but TORQUE is how far will wall move after you hit it...

Keka

Znam ja na sta ciljas, hteo sam da potvrdis da nisu svi ksenoni isti. Cena zavisi najvise od kvaliteta i fokusiranosti sijalice (odnosi se na aftermarket komplete).

Rasipanje svetla moze da bude posledica i konstrukcije samog fara. Npr kod Logana je moguce iz stojeceg polozaja videti vlakno sijalice, sto znaci da ce manje-vise  obasjavati i nebo; kod Kadeta je far ususkan i ima zaslon ispred sijalice. Gde sve baca glavni snop zavisi od fokusa sijalice i sociva fara.

Loganovac

Ovako stoje stvari - sočiva imaju fokus ili žižu, sijalice nemaju. Kad pričamo o oborenom svetlu, kod sijalice može da bude u pitanju samo oblik i položaj žarne niti u odnosu na zastor u samoj sijalici, a ostalo zavisi isključivo od reflektora i sočiva fara.
Okolnost - kipuća voda, koja krompir omekša ali u kojoj jaje otvrdne.
Dakle, ne žalite se na okolnosti već razmislite od čega ste napravljeni.

Keka

U pravu si, nisam se dobro izrazio. Mislio sam na polozaj izvora svetla u samoj sijalici.

DrJekyll

Citat: Keka poslato 29.03.2011. - 23:26
Znam ja na sta ciljas, hteo sam da potvrdis da nisu svi ksenoni isti.....

Potvrđujem  :Smiley:

A jel neko zna da li još uvek gledaju na teh. pregledu visinu farova....zadnji put su mi to gledali pre 4 godine pa mi je to malo čudno, a i činjenica je da skoro svi prolaze tehnički preko veze (naravno veza vam je crvena novčanica :woo-hoo: ) pa tako i oni sa zatamljenim staklima....ponekad se pitam da sve te zakone policija menja u dosluhu sa teh pregledima i da se posle tale za pare. Ipak je ovo Srbija :doh:

MajorSoul

Meni do sada ni jednom nisu gledali visinu farova, a nisam prolazio tehnicki preko crvendaca nego sve regulare.
..need more buttons..

DrJekyll

A uopšte nema veze to što je auto nov, trebalo je da gledaju....tamo se izgleda ne zna ko pije, a ko plaća....dobro, plaćamo mi :ha:

A 'el zna neko da li bi mogla fora da prođe da ja uradim homolo.....izaciju (šta god) odmah posle registracije, a da posle toga malko samo zatamnim stakla.....jel bi prošlo to kod skotova, a da imam taj "stari" atest? Šta mislite?

MajorSoul

Homologaciju  :to:
Bolje se strpi jos malo da se napokon usaglase jer se ne zna ko pije, a ko placa. Mada 25% je dozvoljeno po pravilniku. Ma ja sam se skroz pogubio sto se tice ovoga.. nista ne diram dok ne odluce da li ce da menjaju ili ce da ostavljaju.
..need more buttons..

Sale

ma ljudi opustite se i uzivajte u voznji...ja vozim sa zatamljenim staklima i uzivam,a ako me zaustave i kazu nesto skinucu folije pred njima i gotovo nema sta da mi dira tablice :)
ako mi se bude dalo opet cu da ih stavim i sve u krug dok ne izmene pravilnik...ako ga izmene (ipak ljudi moraju da se spreme za izbore) :)

MajorSoul

Ti si lud ako ces da ih skidas pa da ih stavljas opet. Ja tu nista ne bi diro  :Smiley: bar za sad!
..need more buttons..