Zatamnjivanje stakala

prethodna tema - sledeća tema

Aleks

Ako ces da ljustis, ljusti samo sa prednjih bocnih! Zadnja bocna i zadnje staklo mozes da zatamnis i 100%!

Zoran

Samo spusti stakla prije tehničkog i riješio si prolaz  :crazy:.
Sam svoj gazda - vazda.

Sale

danas na povratku sa posla zaustavise me plavci i samo su pitali za pojas  :) za stakla je samo rekao da nece da me gnjavi jer se kao dovoljno vidi kroz njih ali da van bg-a mogu da me maltretiraju dok je ova akcija

Keka

Citat: Aleks poslato 09.03.2011. - 17:57
Ako ces da ljustis, ljusti samo sa prednjih bocnih! Zadnja bocna i zadnje staklo mozes da zatamnis i 100%!

Nakon izmene ZOBS u oktobru 2010, i za zadnja je dozvoljeno do 25%. Postoje indicije da ce se ovo uskladiti da Evropskom regulativom (100%).
Valjda mogu i ja jednom u zivotu da budem svaki dan pijan!

Sale

ma sto bi reko neki drug "zivi bili mladi se ozenili",samo nek oni nama rade i posteno zarade lupajuci nam kazne jer udisemo vazduh,gledamo u sunce i imamo foliju na par prozora  :)

Raja

Pravo da ti kažem, meni još nikad nisu udarali kazne zato što dišem vazduh i gledam u sunce.

dzule

Sale

Ma znam sve...to oduzimanje tablica je ustvari slanje na vanredni tehnički pregled jer samo tad mogu da da ih skidaju...na tehničkom pregledu konstatuju
da li je vozilo "neispravno" tj. da li je zatamljenost veća od 25% i sa tim zapisnikom se ide u policiju gde vraćaju tablice,a u zavisnosti od zapisnika sa teh. preg.
pišu prijave sudiji za prekršaje ili puštaju ako je sve ok.
Lično podržavam akciju policije da se skinu te najtamnije folije koje stavljaju klinci i tako ugroze bezbodnost svih jer se kroz njih ništa ne vidi i jako je teško voziti. Mene kažem policija ni juče nije gnjavila jer sam stavio folije kroz koje se i spolja i iznutra vidi dovoljno,a opet umanjuje sunčeve zrake koje ulaze u kabinu. Uvek može da se nađe neko kome će biti gušt ili potreba da se iživljava pa će ako nema folija naći nešto drugo da me zeza i traži pare.

staracstol

Pokusavam da uhvatim neku nit normalnosti u ovom "novom" zakonu i nasoj diskusiji ovde i ne ide. Nije mi jasno sto je toliko frka da se vidi od spolja ka unutar vozila? Da te kao pandur vidi? Pa oni tradicionalno ne vide ono sto ne smeju a vide ono sto smeju, tako da ta argumentacija ne drzi vodu. Sve moderne folije od normalnih proizvodjaca su i pravljene da zatamnjuju visestruko vise od spolja ka unutra nego sto zatamnjuju od unutra ka spolja. Znaci i ako se propusnost bude merila nekim validnim mernim uredjajem, mogu se dobiti dva razlicita rezultata. Kao i sve u Srbiji i ovaj zakon je maloumni pokusaj da se ociste debili koji nis ne razumeju pa na kraju dobijes na putu krs sa soferkom od Arcopal-a ali oni ce ovim zakonom (kao i ostalim pre ovog) ostati neokrznuti, stradace normalni opet. Sto se tice tih folija sto jako zatamnjuju, ko im je izdo dozvole i homologacije da budu uvezene i ko nije izvijo i pohapsio svercere koji ih unose i na pijacama rasturaju? Koje su alernative? One kineske mrezice sa Garfildom i gumenom sisaljkom iza koje moze gradski bus da ti se skrije ili losion za suncanje ili naocare za sunce cija prosecna zatamnjenost ide od 60 - 90%? Sto bi rekao veliki mislilac Zokanovic, "Neznam, stvaaaarno nisam pametan".

david

I ja sam mislio da zatamnim zadnja bocna stakla i z.soferku. Kad sam se raspitao u teh.pregledu na par mesta, pisao AMSS oni mi posalju pravilnik da mogu sva stakla ali do 25% zatamljenosti. Nasa su tonirana malo manje od 20% tako da mi to ondah nista ne znaci. Bilo bih dobro da je zadnji kraj zatamljen, sacekati cu jos malo do leta pa videti, mozda bude nekih promena. Kod mene u ulici teh.pregled i pitam za to on kaze da imaju naredbu da takva kola ne pustaju, aj sad sta reci..

dejanz

I ja sam razmisljao proslog leta o zadnjim staklima, zbog deteta. Kao sacekacu da se odluce kako ce biti, oni nikako da se odluce

http://www.24sata.rs/vesti.php?id=91382

Keka

Hteo sam da vidim sta ce biti sa ovom akcijom policije.....ali.....danas u povratku kuci, kod Autokomande policijski auto i zaustavljena 2 auta sa tamnim staklima. Na auto-putu Beograd-Novi Sad, kod naplatne rampe, radar na tronoscu, zaustavljaju zbog prekoracenja brzine i jos jednog nahvatali sa zatamnjenim staklima. Kad sam stigao kuci, kaze mi komsija taksista da su mu skinuli tablice zbog folija.

Onda sam posle rucka krenuo da skidam. Folije su lako sisle, ali je za lepak na staklu radio nitro razredjivac i na kraju mer-glass.

Epilog: auto izgleda nekako obogaljeno, kao i moje ruke  :place:

Zoran

Što je sigurno sigurno, sa rogatim se nije bost... Za dalje će vidiš kad se sve utiša jer sada je šišanje na kratko :c: i nije vrijeme za  :dance: jer je bolje  :kava:.
Sam svoj gazda - vazda.

Sale

Au stanje je kriticno...sad sam se vozikao gradom i sve je prepuno lovaca na zatamljena stakla...mene nisu dirali jer sam se vozio sa spustenim prozorima ali su zato jurili i presreli lika u dzipu koji je ima zatamljena stakla.
Da mi je neko pricao nisam siguran da li bih poverovao ali sad kad sam  video svojim ocima mogu samo da kazem da sam sokiran...pa da sam znao da smo mi sa zatamljenim staklima najveci problem drzave odma bi se predao
i zahtevao dozivotnu robiju da mi daju  :ha:
E ja cu svoje da skinem tek kad me zaustave do tad me boli briga...tablice nece moci da mi uzmu kad budem skinuo folije pred njima,a kuci imam brdo novih folija i samo cu da ih lepim...otpor do groba  :njanja:  :hihi:

Keka

Gulices i lepak sa stakala do groba  :baeh: