Servisiranje vozila i reparacija sklopova

prethodna tema - sledeća tema

zac

Jos jedan IPM 30MGV10 (Fića) Difuzor 21mm.   
Ovaj je na prodaju.

Karburator je generalno sređen...vidi se na slikama.

Cena.... 5000 din.

Highlander

Čovječe, gledam na šta liče ti karburatori...
Mada sam potpuni laik za to, ja bih kupio od tebe neki od tih karburatora i stavio ga na sto u kancelariji kao skulpturu savremene umjetnosti. Znam da bi to bilo bez veze, jer oni treba da u nekom autu pređu još mnogo kilometara, ali ja vidim koliko si se trudio da ih dovedeš u to stanje i meni su interesantni i lijepi iz čisto estetskih razloga. Iskreno mislim da ti tvoji karburatori imaju sva svojstva umjetničkih djela. Kada bi svi na Balkanu shvatali svoj posao onako kako ga, izgleda, ti shvataš - gdje bi nam bio kraj.  :respect:
Koja su kola to bolja od Moskviča???!!!

zac

Sređen jedan IPM 32MGV-12 (difuzor 22mm.) karburator je namenjen vozilima Zastava 101 i Jugo 55.
Kao i obično, detaljno očišćen, izbrušene naležuće površine, pocinkovani svi čelični delovi, predihtovan novim dihtunzima.

I ovaj je na prodaju... cena 3000 din.

Dragan.vi

Majstor je majstor. Negde sam vec pisao, da skoro nisam video takvog zaljubljenika kao sto je Zac  :too: :jea: Covek je DAR i svaka cast majstoru  :dobro: Pozdrav  :respect: :ziveli:

zac

Jos jedan za Juga 55... i ovaj je generalno sredjen, stim sto je ovaj skoro NOV. Presao je oko 32 000 km...sa tatinog Juga....sada je na prodaju.
Cena 4000 din.

A stigli su mi direkt iz Deutschland i setovi za reparaciju Webera 30DIC1   :woo-hoo:

zac

Reparirao sam jedan vrlo interesantan i redak karburator, pravi raritet. Karburator je navodno sa nekog Fijata 500 ili 600 . Verovatno je star  50-60 godina... 
Model je nepoznat, pise samo FASSIO MILANO.
Karburator je vrlo proste konstrukcije, bez leptira sauha, mesaca, ubrzivaca, nepovratih ventila, membrana, gumica i slicno... prakticno nema sta da se pokvari.

Grlo mu je 24 mm ,a jedva vidljivi difuzor 21 mm.

Zoran

:to: Jednostavan karburator u prevodu znači , velika potrošnja goriva. To je sasvim razuljivo za pravila koja su vladala prije 50 ili 60 godina.
Sam svoj gazda - vazda.

zac

Restaurirani Ficini 28 MGV 1, 28 MGV 10 i 30 MGV 1 

zac

Jos cetiri pumpe za gorivo. Nisam slikao pre sredjivanja, bile su ocajne, verujte mi na rec.  :nami:
Pumpe su za VW Bubu 1200...tri su za noviji model..od 1978 a jedna je za starije Bube.. Sredjene, pocinkovani delovi, zamenjeni ventili, membrane i opruge....kao nove.

Zoran

Sam svoj gazda - vazda.

roolet

vujanovgoran

Dizla je dizla
i opet dizla!!!

Aleks

Kako se snalazis za setove za reparaciju?

zac

Hvala svima!  :ziveli: :friends:

Aleks, setove nabavljam iz italije, Engleske, Turske...kako kad...ali najcesce trazim da vlasnik karburatora to odradi....  :D

Evo jos nekoliko komada za VW Bubu...Solexi PCI 28, PCTI 28 i PCTI 30 ...Generalno restaurirani. Zamenjene sve membrane, pocinkovani celicni delovi , ociscen u ultrazvucnoj kadi i poravnate nalezuce povrsine... Slike sve govore...

PRE...

POSLE ...