Problemi sa sistemom za TNG

prethodna tema - sledeća tema

naca24

Citat: kiconix poslato 24.05.2022. - 17:36
Polovan ne stavljaj.
Ja bih prvo zamenio membrane i ocistio uredjaj.
Ne iskljucujem ni senzor pritiska u rail-u.
Sacekajmo Slavka za strucnije misljenje.

Slican problem...logan 0.9 nece da prebaci na plin
Kada je hladno vreme, prebaci..

Cim se zagreje, pišti i isključi plin...

Rešeno (za sad)  promenjena. Špulna- elektroventil, koji se nalazi sa leve strane točka, prednjeg

Promenuo filtere......zanimljivo, dok je bio u garanciji, u veterniku u sekuliću nisu nikada promenuli  filter,
Onaj mali okrugli.....
Posle 5 god je promenjen

Servis u Gundulićeva 6, n.sad

slavko_bgd

Onaj "mali okrugli" filter u LI10 je bio propisan da se menja na svakih 60kkm bez vremenskog uslova. Bez obzira na važenje garancije trošak njegove zamene plaća vlasnik vozila.
Nijedan ovlašćeni servis ne sme da promeni ništa za šta nije dobio saglasnost vlasnika vozila potpisom na radnom nalogu.

sds21

Pozdrav svima,

Stepway 1.6 2010. god. Landirenzo sistem,koji su ugradjivali u to vreme u ovlascenim servisima. Evo vec 160.000km na plinu, ali pre par meseci je poceo da trese na leru. Na benzinu normalno radi, na plinu trese. Zamenjeni su kablovi svecica, stavljene nove svecice, uradjena reparacija isparivaca. Deluje kao da je neka dizna neispravna. Da li kupiti polovne i zameniti? Na kp sam nasao za 100e kompjuter, dizne, kablove... I da li imate neku preporuku za nekog plindziju iz Nisa?

Zoran

Pretpostavljam da postoji jednostavan način isključenja dizne dok motor radi. Traži koji džek kada skineš, nema promjene. Ta dizna nevalja.
Sam svoj gazda - vazda.

Loganovac

Nemate pojma kako motor radi ako je jedna dizna neispravna (ja sam nažalost imao to iskustvo davno jednog leta u Grčkoj), i to ne samo na leru, tako da ta vrsta dijagnostike netje da prođe. Za stabilan rad u leru (na 900rpm) od fundamentalnog značaja je tačan tajming otvaranja dizni, tu je krucijalna njihova brzina i preciznost. Zato verujem da su omatorele, odnosno istrošena im duša, pa više to ne mogu da postignu, tim pre ako se u vožnji ovo manje oseća nego na leru.
Okolnost - kipuća voda, koja krompir omekša ali u kojoj jaje otvrdne.
Dakle, ne žalite se na okolnosti već razmislite od čega ste napravljeni.

sds21

U voznji je sve ok. Normalno idu, prebacuju na plin. Samo na leru bas tresu. Oseca se i na menjacu. Prali smo benzinske dizne. Stavili bobinu sa drugog stepway-a, ali je ona jos gora nego ova nasa. Narucio sam ove polovne dizne sa oglasa, pa cemo da ih menjamo i vidimo kavko je stanje. Ako neko ima preporuku za plindziju u Nisu, slobodno neka pise.

Loganovac

Prali ste benzinske dizne? Pa jel trese na benzin ili na gas?
Okolnost - kipuća voda, koja krompir omekša ali u kojoj jaje otvrdne.
Dakle, ne žalite se na okolnosti već razmislite od čega ste napravljeni.

sds21

Ultrazvucno ciscenje benzijskih dizni :) Trese samo na plin, ali "majstori" su preporucili da bi bilo dobro da se i benzijske dizne ociste

Keka

Kad su stelovani ventili? Da li su uzivo praceni parametri rada motora na racunaru? Preko adekvatnog softvera mogu da se iskljucuju jedna po jedna dizna, nema potrebe da se fizicki menjaju.

Ocito je doticni majstor slabo opremljen i obucen.

Za preporuku upitaj naseg clana Slavka, bolje otici na duzi put do majstora, nego izgubiti vreme i novac na lokalu pa onda otici na duzi put do majstora.
Valjda mogu i ja jednom u zivotu da budem svaki dan pijan!

sds21

Prosle godine su stelovani ventili. Auto je od kako je kupljen odrzavan u ovlascenom servisu. Ali zadnjih pet puta, kad god smo bili u servis, zakazivali pregled plina, uvek se desi da majstor za plin nije tu (bolestan, odmor, ne radi taj dan...). A uvek smo napomenuli da nam je on potreban i da se uklapamo sa terminom sa njim. Velika neozbiljnost za ovlasceni servis. Ali sta je tu je.

slavko_bgd

Ovakve simptome mogu da uzrokuju 3 stvari/komponente: injektori(dizne), isparivač i računar. Kao što je Loganovac napisao injektori se vremenom pohabaju i počnu neravnomerno da ubrizgavaju gas zbog čega se motor trese. Rešenje je zamena i po pravilu se menjaju sve 4 dizne. Isparivač može da izazove ovakve simptome ako je pritisak na leru nepravilan ili postoji nezaptivenost membrane pa ubacije gas u usisnu granu preko vakuum creva. Računar: dešavalo se da kod ovakvih simptoma za probu samo stavimo drugi nov komp i unesemo istu kalibraciju i da se motor preporodi. Objašnjenje bi moglo biti da je došlo do starenja ili neke anomalije u drajverima injektora. U svakom slučaju je potrebno da to pogleda neko ko ima čime i ko zna šta gleda. A ako nema u Nišu onda možda Kragujevac, Jagodina, Požarevac, nebitno. A nekada se isplati izvaditi sve to ispod haube i lokalno ugraditi nešto drugo, novo, sa garancijom, za šta ima i delova i majstora. A ovoga poljubiti i zahvaliti na vernoj službi jer je na 160000km uštedeo više nego što sada vredi auto na kojem je.

Lanemi

Поздрав свима,

проблем је са плином, Сандеро 0,9 + фабрички плин, 90 к прешао, одржаван беспрекорно и ово је први проблем.
Неће да пребаци на плин. Након гашења и поновног стартовања (или извлачења и враћања осигурача, ресет компјутера), проради и све ради ок.
Мајстор дијагностоиковао регулатор гаса, који је замењен, рачунар ресетован и не показује грешку. Ујутру поново исто.
Потрошено пара и времена, нема решење на видику. Има ли помоћи?

Batakole

Pozdrav vozim Dacia Sandero 1.2 16v benzin plin, sa hladnim vremenom poceo da neravnomerno radi na gas trese se pali se chek engine or lampica gasi se i to sve dok se ne zagreje na radnu temperaturu a tada radi normalno bez problema .Porasla je i potrosnja gasa .Lampica ne svetli konstantno vec treperi i gasi se kad dodam gas. Probao sam da rucno prebacujem na gas kasnije nego sto sistem to radi i tada su problemi manje izrazeni. Imam oebd uredjaj za dijagnostiku pa bih mogao da ocitam moguce greske. Isto tako kako je toplije vreme problemi su manji .Auto redovno servisiran u ovlascenim servisima sve vreme od 2014.godine pa mi treba preporuka sta bi moglo da bude. Hvala unapred

slavko_bgd

Plinske dizne, tipični simptomi.

Batakole

Nasao sam nekoliko postova gde je slican problem resen reparaciom isparivaca i zamenom filtera pa me interesuje da li vredi probati i koliko kosta zamena dizni ili da li mogu da se repariraju