Zamena - ugradnja zvučnika

prethodna tema - sledeća tema

staracstol

"Dakle, od 50W isisanih iz akumulatora možete na izlazu pojačavača dobiti tek tridesetak, što je daleko manje od onih deklarisanih kilovata!"  Amen.

Loganovac

Okolnost - kipuća voda, koja krompir omekša ali u kojoj jaje otvrdne.
Dakle, ne žalite se na okolnosti već razmislite od čega ste napravljeni.

staracstol

A klepaju masu, svaka im cast. Malo-malo pa mi neki klinac objasni kako ima gazilion kilovata a kabel za napajanje 2kvmm. Samo se nasmejem i odem. Nekad sam imao zivaca da im objasnjavam da to nije sam tak al sad me mrzi, pustim ih da uzivaju u megavatima i svih 75% izoblicenja.  :whistling:

Dachaa

Evo ja zavrsi moju jurnjavu za wooferom napokon sam uzeo Sal RX-10/A,polovni platio sam ga 50e,juce je sve povezano i mnogo dobro radi veoma sam zadovoljan.Samo jos da mi stignu prednji zvucnici i uzivanje ce biti potpuno  :woo-hoo:
Evo nekih slika

:whistling:
Dacia Logan 1.5 dCi - (2005-2013) :(

staracstol

Aleks

:aplause: :aplause: Nego.... jel' si ga ti ucvrstio nekako?  :ces:

DarioGTI

:jea: :jea:

Obavzno ga učvrsti! Ja sam to nekad radio sa onim rastezljivim konopima što imaju kuke na krajevima. To je bilo super! Inače, bez tih konopa je sub (ponekad) znao letit po gepeku  :c: :D

Kasnije sam se "modernizirao" pa sam ubacio kutiju preko cijelog gepeka, i  nigdje ne mrda!  :Smiley:
Nekada:
'03 SupeRNova E7J LPG Europa - 219.200km (prodan)
'07 MCV K4M LPG Laureate A/C- 55 000km (prodan)
'02 SupeRNova E7J LPG Europa - 114.150km (prodan)
A tu je još:
'05 Logan K7M Laureate A/C - 200.000km and counting (HR)
'21 Sandero 1.0 ECO-G H4Dt LPG Comfort - 10.000km (HR)

Lazar@

Dachaa

Nisam ga jos ucvrstio,nasao sam te konopce sto se rastezu i to su na oko veoma lepi sutra cu da se pozabavim time..  :to:
Dacia Logan 1.5 dCi - (2005-2013) :(

trajce

Pozdrav!
U prilici sam da zamenim fabricke zvucnike na zadnjoj klupi s necim malo jacim pa me interesuje vase misljenje o tom. Imam fabricki CD, a zvucnike koje mogu da postavim pozadi su marke JBL, GT 0937 elipsasti, 100w RMS-a i 2ohma. Posto oni ne bi mogli da stanu u vec postojece rupe planiram da tu napravim adapter od iverice u dva sloja, tako da gornji deo prihvati zvucnik, a donji se poklopi sa rupama za pricvrscivanje postojecih zvucnika. JBL zvucnike sam vec probao, daju cistiji zvuk i bolji bas. Znam da su jaci od samog CD-a i da tu moram da vodim racuna koliko ih pojacavam. Nakon sto dobijem neki savet od nekog od vas odlucicu se konacno da li da ih ubacujem ili ne. Preko njih cu drzati zastitne mrezice za sunce u tri sloja tako da ne bodu oci prolaznicama.
Hvala!

staracstol

Da li fabrički cd može da "voza" zvučnike od 2Ohm? Tu može biti problem. Na nekim spravama sam viđao podatak "min 4Ohm". U principu ako može, ti zvučnici će biti glasniji od prednjih koji su 4Ohm (fabrički). Kako će to cd da doživi, nemam pojma. Ja sam krenuo u neko prepakivanje sprave jer sam primetio da jaki zvučnici na zadnjoj polici razvaljuju glavu putnicima pozadi pa sam krenuo u izradu neke kutije za prtljažnik da ih spustim dole. Ako vozaš nekog pozadi, imaj na umu da mu izbijaš mozak iz lobanje jakim zvučnicima.

Lazar@

zvucnici po pravilu trebaju da budu minimum 20-30w jaci od pojacalaa.Tako da neces da imas problema s tim.E sad ne znam moze li fabricki radio da gura zvucnike na 2 ohm...Mislim svirace to koji god zvucnik da stavis ali moze da se desi da ti se pregrijava radio(pojacalo) i da se gasi.Jer je to ipak duplo manja impedansa.... a jos ako izmijesas naprijed 4 ohm,pozadi 2 ohm ko zna kako ce da radi,i siguran budi da ce na istom volumenu ovi od 2ohm da sviraju mnogo glasnije...

E sad ja da pitam sta je bolje uraditi(nemam sad nesto para za bacanje) da uzmem neke zvucnike i da zamijenim fabricke,ili da ostavim fabricke a uzmem neku muziku?
Ovo mi je privuklo paznju,sta mislite o njima?Dosta su jeftini,25w osjetljivost 90db,Frequency response 48 - 25,000 Hz,sto je najbolje sa njima dolazi dzek za RENO,opel,volkswagen...
http://www.tehnomax.me/AUTO%20TEHNIKA/AUTO%20ZVUCNICI/Pioneer_zvucnici_za_kola_TS-1301i.php

Kakav je nama dzek za zvucnike?Jesu li ono normalna dva kabla koja se samo ubodu u zvucnik, ili ima ono kao dzek posebnog oblika tako da ne mogu svi zvucnici da se prikljuce?

Keka

Taj JBL bez ozbiljnog dodatnog pojacala nece raditi kako treba da radi JBL.
Valjda mogu i ja jednom u zivotu da budem svaki dan pijan!

trajce

A vec imam nekog iskustva sa velikim zvunicima, a bez pojacala. Imao sam Monacor zvucnike 250mm precnika na dasci i Sony CD 4x50w. Posle 4 godine je CD poceo da se gasi kad ga pojacam bas glasno. Onda sam zamenio prednje i zadnje izlaze i sve je opet nekako radilo. Ovu kombinaciju sam nasledio i takvu je koristio. Zadnje zvucnike cu drzati na balansu, a mozda za neko vreme ugradim i pojacalo. Imam i gotovu varijantu sa kutijom koju mogu samo da ubacim u gepek ali cu onda izgubiti visoke tonove. Jos nesto, kad sam imao Monacor zvucnike na dasci u autu sa petoro vrata, u dasku sam ugradio i refleksnu cev da bih umanjio naprezenje zvucnika tj. vesanja, koje se javlja od pritiska pri zatvaranju gepeka.

staracstol

@Trajce: Razmisli o varijanti da prodas te pa kupis neke zvucnike koji su na 4 Ohm i koji bi lepo radili uz taj fabricki HU.