Zamena - ugradnja zvučnika

prethodna tema - sledeća tema

staracstol

Aaaaa, taj odstojni prsten je kljuc. Ja to nemam a i zvucnik je drugciji. Hvala u svakom slucaju.

Loganovac

Sad ste me zbunili - jel može ili ne može da u postojeće rupe uđe dimenzija "C" sa slike, odnosno 128mm? Odstojni prsten tu ništa bitno ne bi promenio, pa nije valjda tri prsta visok?
Okolnost - kipuća voda, koja krompir omekša ali u kojoj jaje otvrdne.
Dakle, ne žalite se na okolnosti već razmislite od čega ste napravljeni.

staracstol

13-ica je standard, ona ide jer je fabricki otvor za nju. Mi smo pricali o ugradnji 16-ice u taj otvor. Prsten sluzi da podigne 16-icu pa da manje konusa prolazi kroz rupu.

Loganovac

Pogledaj sliku koju je Aleks postovao. Čovek je očigledno uterao 128mm u taj otvor na limu, nikakav prsten tanji od bar 20mm tu ništa ne menja, a i on pravi razliku od par mm. Bilo bi dobro da znamo kod je "the hell" prečnika ta "God damn" rupa...

staracstol

CitatU rupe na zadnjoj polici bez problema mogu stati i zvucnici veci od 130mm, tj. max. 165mm. "Sal" je u WRX seriji imao u ponudi dvosistemce precnika 165mm. Montirao sam ih pre pet godina i jos uvek ne pokazuju znake umora - a ne stedim ih uopste.

Zvucnici se deklarisu pod dimenziji koja je data pod A. Oni od 13cm imaju neku svoju dimenziju pod C i fabricke rupe su prilagodjene tome.

Keka

Nisam strucnjak za akustiku, ali sa slika je ocito da se te sesnaestice oslanjaju na rupu svojim nosacima.

Citat: Aleks poslato 14.04.2012. - 16:58
Malo je komplikovanija montaza jer se rupe u limu ne gadjaju sa rupama na zvucnicima, ali se zato mogu ucvrstiti uz pomoc zabica (koje dolaze uz zvucnike) za tapacir police a bez da se busi lim.

Dalje, koliko je dobro da zvucnik (ne) bude fiksiran za tapacirung? To je vrlo elasticna veza koja ne prija zvucnicima.

Prostora ima, ako neko bas hoce elipse ili vece zvucnike, nije greda da se secne gde treba.
Valjda mogu i ja jednom u zivotu da budem svaki dan pijan!

staracstol

Ma cvrsta je ta veza. To su one feder zabice za montazu zvucnika sto ih dovijes u kompletu sa zvucnicima. Fabricke su rupe na Daciji ali vecina kola ih fabricki nema vec ima proseke pa ih montiras tim zabicama.

Keka

OK za zabice, ali koliko tapacirung drzi zvucnik?

staracstol

Posto sam resio da se pocastim sound upgrade-om, nabavio sam pojacalo i naleteo sam na nedoumicu. Pojacalo vuce 60A na punom opterecenju i to sam uzeo u obzir prilikom nabavke kablova i osiguraca. Ono o cemu nisam razmisljao je snaga alternatora. Jel zna neko koliko A je doticni u stanju da proizvede, tj imal tu tih 60A rezerve pored standardnih potrosaca il cu morati da pribavljam veci?

Keka

Za beMzinca je situacija kao u tabeli. Za dizelku nemam podatak. Pokusaj da pogledas ciji je alternator na tvom autu.

staracstol

Hvala Keko. Moj je Valeo ali ne pise na njemu koliko A isteruje. Naravno, ostaje pitanje koliko A se trosi za potrosace vec ugradjene u auto. Ko kanda mi se smesi nov alternator (jaci)  :badmood:
Prepisacu oznaku sa alternatora pa google.

Lazar@

kod mene sve poslo u kur..  :banghead:   Imam fabricke zvucnike,2 komada...sad kad pustim muziq cuje se pucketanje i skripanje tapacira na vratima,a zvuk je uzasan...vratio sam fabricki radio(prije bio sony al je otisao u druga kola moram novi da uzimam za daciju) kad pojacam volume preko 30 to sve krci i tandara...dzabe i kad smanjim i kad pojacam bas imam nekako necist zvuk.... E sad sam pri kupovini novih zvucnika ocu da uzmem i za prednja i za zadnja vrata... mogu da uzmem zvucnike sa ovog sajta pa mi pomognite da izaberem posto je ovo skoro sve isto samo je mala razlika
http://tehnomax.me/AUTO_ZVUCNICI.php
dao bih tu do 35-40e za par,trebaju mi 2 para

Ii sta raditi sa vratima,kako da ih utegnem uradim neku izolaciju nesto?Cini mi se da i one fabricke mrezice skakucu i proizvode gadan zvuk...
Kad uzmem dobar radio povezacu i onaj sal woofer...E da jel ima fabricki blaupunkt uopste izlaze za 4 zvucnika posto vidim da mi kablovi za zadnje nisu razvuceni,sta s tim kuda da provlacim kablove?da ne pokusavam da nakacim woofer na fabricki radio? Posto mi djeluje da je male snage a ukoliko dobro procitah da je samo 15w? ako je tako onda kad mu prikovcam woofer nece da se cuje uopste jer je on 200w rms...mada majku mu dosta se jako cuje sa fabrickim zvucnicima za tih 15w  :zloca:

ppejic

Znam da nije sa sajta koji tebi odgovara, ali evo ponude koju ne terba propustiti.

http://www.tehnomanija.rs/auto-zvucnici/magnat-zvucnici-za-kola-edition-132.html

Loganovac

Na osnovu čega ceniš, jel si slušao taj model? I mali je nešto tviter, 1.3mm...

ppejic

... javio mi Ljubiša Trgovčević

Edit: Kada bih po istoj ceni imao Sony, Panasonic, Kenwood, Magnat... išao biih redosledom Kenwood, Magnat, Sony, pa ostala boranija.
Naravno, ako se podudara efikasnost, snaga i frekventni odziv, mada većina ljudi se pali na 20kHz a ne čuje veće frekvencije od 12kHz, ka oi donjih 30Hz koji su apsolutno potisnuti bukom od motora i točkova.