Zamena - ugradnja zvučnika

prethodna tema - sledeća tema

Dachaa

http://www.tehnomanija.rs/auto-zvucnici/jvc-zvucnici-za-kola-cs-v527u.html

Sta mislite o ovome za napred,pucao sam ja na nesto jos skuplje ali dzabe kad niko nece da kupi polovan SonyPlaystation od mene... :doh:
Dacia Logan 1.5 dCi - (2005-2013) :(

ivan-bgd

Nisu loši i ok je cena.Mada zavisi i koji radio imaš.

Dachaa

Keka

87 dB i nije neki podatak za reklamu.
Valjda mogu i ja jednom u zivotu da budem svaki dan pijan!

staracstol

Vala može to i bolje za te pare.

Dachaa

Uh sto volim ovaj forum  :lux:,moze neka preporuka do 3-3.500 din..

zac

Ja imam ovaj i prezadovoljan sam. Ima displej u vise boja 5-6 ne znam tacno, ali ima i narandzastu istu kao kao cajgeri na Loganu....   Daljinac sam kupio posebno.

Dachaa

Gledao sam dugo sta da uzmem za prednje zvucnike,neko mi je preporucio ove:
http://elementa.rs/katalog/Audio%20komponente/Auto%20zvu%C4%8Dnici%20/Setovi%20auto%20zvu%C4%8Dnika/VPRO-S
i mozda cu njih da uzmem samo jel moze neko ko zna da mi kaze da li bi to islo dobro sa ovim http://www.tehnomanija.rs/autoradio/pioneer-autoradio-deh-2920-mp.html

a pozadi da prebacim ove fabricke sto su do sad bili napred,da li je to izvodljivo..

ivan-bgd

staracstol

Ja sam ugradio baš te zvučnike. Nisu loši, ja sam ih spojio na Alpine cde 126bt i lepo šljakaju, malko im je teško da se izbore ispod 60Hz ali rok, tehno i sl rade ko san. Rep i Hip hop ih malko muče ispod tih 60Hz. Niko ti ne može reći dal će to lepo da svira sa tim radiom ako nije sam čuo te zvučnike u tim kolima sa tim radiom, tako da... Isto imaj na umu da zvučnik koji stjava radi u vratima uopšte ne mora lepo da radi u zadnjoj polici. Kod mene u vratima imaju i puniji bas i manji hod membrane nego na polici a svi su isti. Ne znam da li fabrički imaš ugrađene zadnje ili ne. Ja nemam i samo sam isekao onaj tepih i ugradio zvučnike, možda oriđiđi ima neka plastična šolja kao u vratima pa to pomaže  :ne: .

Dachaa

Nemam zadnje fabricke zvucnike imam neke ali nisu za nista..tako da ce ti da lete a ovi od napred idu pozadi pa kako bude.
Znaci lepo sviraju,zanimalo me misljenje drugih a jos bolje ti sto ih imas u kolima najbolje znas kakvi su,ja se nesto i ne razumem mnogo u to ali cu ih verovarno uzeti drugar mi rece isto da su dobri a i uklapa mi se u budzet tako da cu verovatno da ih uzmem,a za pozadi nema veze kako god da rade meni su bitni ovi napred  :to:
I u gepek ce da najverovatnije da ide
http://www.tehnomanija.rs/auto-zvucnici/jvc-zvunici-za-kola-cs-g1200u.html  :cool:
Bice to dobro nadam se..

staracstol

Cime si planirao da ga pogonis? Ja sam krenuo da pravim kutiju ali za 4 manja ne sub nego woofera, dva ta sto oces da kupis (samo bez skretnice i visokotonca i dva WRX16W a napajacu ih sa dva SBF2025 . Kupio sam i neko mnogo ozbiljnije pojacalo ali nisam nesto bio odusevljen potrosnjom od 60A. Ova imaju potrosnju 5A i to je opusteno da ne oseti alternator a daju zvuka kolko i izlazi na radiu, znaci dovoljno.

DarioGTI

Sviđaju mi se ove gore ideje!  :lux:

Moj Pioneer DEH3500MP je otišao u  druge ruke... Sada se điram sa Sony CDX GT23, nema RCA izlaze, pa tako nema ni pojačala ni subwoofera ni ništa jer jednostavno nemogu spojiti chincheve na taj player jer nema izlaze za to... A ne kupuje mi se high-low converter. Nakon onakvog setupa, ovo sada je kratko rečeno užas.

Samo bih dodao da ovaj radio (navodi se 4x25W RMS ) nema baš snage da goni ova 4 zvučnika (Hertz DSK130 i DCX 690). Rekao bih da se nekako ranije pojavljuje distorzija, i player (dok vrti sa CD-a) počne preskakati kada se više optereti odnosno pojača. To mi se isto dešavalo i na Pioneeru, ali također bez pojačala za zadnje sisteme, sa pojačalom je odlično bilo.

Samo čekam da ubacim napokon neki pošteni player, sa 3 RCA izlaza sa 4V predizlaznog napona. Ima da raznesem stakla, ali ne od dubine već od SQ-a  :cool: :cool:
Nekada:
'03 SupeRNova E7J LPG Europa - 219.200km (prodan)
'07 MCV K4M LPG Laureate A/C- 55 000km (prodan)
'02 SupeRNova E7J LPG Europa - 114.150km (prodan)
A tu je još:
'05 Logan K7M Laureate A/C - 200.000km and counting (HR)
'21 Sandero 1.0 ECO-G H4Dt LPG Comfort - 10.000km (HR)

staracstol

Alpine je iz raja izasao!  :hall:

Dachaa

Gledam ovih dana izgleda da cu da uzmem one Sal-ove zvucnike i onaj JVC za gepek da napravm neku kutiju za njega a u medjuvremenu da prosvrljam internetom da nadjem neko dobro polovno pojacalo nemam pare za novo,drugar isto gleda na kupindu i kupujem prodajem dal ima nesto jer ja bas i ne znam nesto puno oko toga,ali nemam vise od 40e za pojacalo nacicu valjda neko dobro..