Zamena - ugradnja zvučnika

prethodna tema - sledeća tema

ivan-bgd

Po pravilu zvučnici bolje gruvaju kada su na zadnjoj dasci nego u vratima ,pogotovu što  je auto limuzina ,a ne heč bek ili sa petim vratima.Gepek je bolje zadihtovan nego kod auta sa petim vratima.

nik

Citat: trajce poslato 04.12.2013. - 22:44
Kad se stave 17-ice legnu tacno na tapacirung i moze da se fiksira sa tri srafa.
Interesuje me kakva su iskustva po pitanju vibriranja tapacira i zvučnika ako se malo jače "odvrne".

trajce

CitatInteresuje me kakva su iskustva po pitanju vibriranja tapacira i zvučnika ako se malo jače "odvrne".
Kad pojacam do 50% jacine nema problema, preko toga vec pocinje sa brujanjem i ton nije cist, al mislim da je to samo iz zvucnika. Probacemo ih i danas na skupu :wave:

Max28

Pozdrav svima.
Nisam bas nesto vican audio uredjajima pa da pitam neke od vas koji su iskusniji. Imam Sandero 1.2 iz 2012. Kad sam ga kupio ugradio sam zvucnike "Magnat Edition 132" i Radio/USB player "Nexon AP-1102R". Znam da nije neka marka, ali u to vreme vec sam se "ispucao" na auto, tako da mi nije bas puno ostalo za dodatnu opremu. Sve je radilo kako treba, al u poslednje vreme desni zvuznik (pored vozaca/mene) je poceo da krci na odredjenim pesmama. U pitanju su MP3 pesme koje se pustaju sa USB-a. Iste pesme su letos radile kako treba, medjutim sad, pogotovo one koje imaju malo jaci bas, teraju zvucnik da krci (ili "probija" - valjda se tako kaze). Dali neko zna sta bi mogao biti uzrok tome. Dali su zvucnici pri kraju zivota, ili je u piitanju sam Radio/USB, ili mozda neka od zica nema dobar kontakt ?
Stvarno ne znam, pa bih vas zamolio sa savet.
Hvala

zac

Zna da krci kada se namotaj zvucnika odlepi sa spulne (spude, kako ko vec zove), pa vibrira na istoj... posebno ako si ga gruvao cesto...a mozda kvalitet los...

Max28

Zaboravio sam da napomenem, da nisam od onih sto odvrnu muziku do daske da sve gruva - ja volim da cujem muzika ali i da u isto vreme cujem i razumem sagorovornika ali i da cujem motor kako radi, tako da slusanje preglasne muzike kod mene, nije slucaj.

Ivan91

Citat: trajce poslato 08.12.2013. - 07:16
Kad pojacam do 50% jacine nema problema, preko toga vec pocinje sa brujanjem i ton nije cist, al mislim da je to samo iz zvucnika. Probacemo ih i danas na skupu :wave:
Te pionire sam probao u 10 i 13 varijanti i po meni su dosta losi drajveri, pogotovu kad se odvrnu malo vise.
Ja sam kod sebe stavio http://www.winwin.rs/auto-zvucnici-lg-lsc6553-50w-1149643.html , i zadovoljan sam zvukom. Planriam uskro pozadi jos 2 koamda, msm da nazad idu 13-tice i moram instalaciju da provlacim jer nije fabricki provucena.

Keka

Danas sam se frapirao kad sam video kako nas :mojeovce: u odnosu na trulu Evropu:

Srbija, Tehnomanija.

Magnat Edition 693:   4699 din    http://www.tehnomanija.rs/auto-zvucnici/magnat-zvucnici-za-kola-edition-693.html
Magnat woofer Edition B30: 10.450 din   http://www.tehnomanija.rs/auto-zvucnici/magnat-zvucnici-za-auto-edition-b30.html
Magnat pojacalo Edition four: 19.399 din   http://www.tehnomanija.rs/pojacala/magnat-pojacalo-edition-four-ltd.html

Ukupno: 34.548 din (300.42 e po kursu 115).

Nemacka, MediaMarkt.
Magnat set 4693, koji se sastoji iz gore navedenih komponenti plus komplet ozicenje, 179 e    http://www.mediamarkt.de/mcs/product/MAGNAT-EDITION-SET-4693,48353,460794,275379.html?langId=-3
Valjda mogu i ja jednom u zivotu da budem svaki dan pijan!

ivan-bgd

Frajeri izvadili iz kutije pa prodaju pojedinačno...ili je skuplje na komad,ili mnogo zarađuju. :conf:

Keka

U Germaniji  je isto kad kupujes na komad ili u kompletu.
Valjda mogu i ja jednom u zivotu da budem svaki dan pijan!

ivan-bgd

Da u Germaniji,koja je inače daleko 1000 i kusur km od nas,a u mozgu daleko svetlosnu godinu. :ne:

Lazar@

Ima li neko ideju kako bi na fabricku muziku mogao da spojim ovo?

Nema cinceve(a koliko znam ni fabricka muzika nema cinceve) vec samo jedan high input.I kako bih rijesio remote za paljenje?Pojacalo nije prejako,daje 65w na 4ohm...Da li bi mozda moglo da se napaja sa upaljaca?

Imam samo prednje zvucnike tako da su zadnji izlazi sa radia slobodni

DarioGTI

PWR je plus od napajanja, RMT je remote, GND je masa. Remote ukradeš od npr napajanja za radio, ili od 12V utičnice.

High in +- je ulaz, dakle od tvorničkih zvučnika ukradeš signale i spojiš ih na to.

Subwoofer +- je izlaz.

Dal mu je dovoljna struja od upaljača, ne bih znao. Ako već mora biti tako neko kemijanje, onda bar uzmi neku deblju žicu. Iako ja nisam za tako nešto.
Nekada:
'03 SupeRNova E7J LPG Europa - 219.200km (prodan)
'07 MCV K4M LPG Laureate A/C- 55 000km (prodan)
'02 SupeRNova E7J LPG Europa - 114.150km (prodan)
A tu je još:
'05 Logan K7M Laureate A/C - 200.000km and counting (HR)
'21 Sandero 1.0 ECO-G H4Dt LPG Comfort - 10.000km (HR)

staracstol

Jel moze upaljac da podnese 20A?

Lazar@

Citat: DarioGTI poslato 18.01.2014. - 18:00
PWR je plus od napajanja, RMT je remote, GND je masa. Remote ukradeš od npr napajanja za radio, ili od 12V utičnice.

High in +- je ulaz, dakle od tvorničkih zvučnika ukradeš signale i spojiš ih na to.

Subwoofer +- je izlaz.

Dal mu je dovoljna struja od upaljača, ne bih znao. Ako već mora biti tako neko kemijanje, onda bar uzmi neku deblju žicu. Iako ja nisam za tako nešto.
vidis dobru si mi ideju dao,normalno povucem instalaciju za pojacalo a recimo od 12v uticnice uzmem za pobudu pojacala   :bonk:

Citat: DarioGTI poslato 18.01.2014. - 18:00

.
imam prednje zvucnike,zadnji izlazi sa radija su slobodni...Nego me buni sto je ovo mono pojacalo i ima jedan high ulaz,kako da ja od zadnjih zvucnika napravim mono?Glupo mi je na primjer da od zadnjeg lijveog zvucnika vodim kabal u pojacalo jer opterecujem samo jedan kanal,desni zvucnik mi onda ostaje slobodan...
Kako bi to uopste sviralo,jer mi se cini da fabricki radio kad se pojaca preko 30 ima dosta distrozije