Zamena - ugradnja zvučnika

prethodna tema - sledeća tema

DarioGTI

Možeš npr od lijevog zvučnika uzet plus, a od desnog uzmeš minus. Iako je to već kemijanje. Probaj pojačalo strpat negdje kod nogu suvozača, tako da bude blizu prednjih zvučnika, pa od njih uzmi signale. Ali opet nakon svega toga ostaje pitanje koliko će se razlika osjetiti, a i da li će se uopće osjetit, pogotovo ako su prednji zvučnici tvornički. Ja bih svakako preporučio da provučeš kabel cca 8mm2 od akumulatora do pojačala, takav set bi se morao dat nać za 7-8eura polovan, i onda znaš da će ti napajanje pojačala biti dobro.
Nekada:
'03 SupeRNova E7J LPG Europa - 219.200km (prodan)
'07 MCV K4M LPG Laureate A/C- 55 000km (prodan)
'02 SupeRNova E7J LPG Europa - 114.150km (prodan)
A tu je još:
'05 Logan K7M Laureate A/C - 200.000km and counting (HR)
'21 Sandero 1.0 ECO-G H4Dt LPG Comfort - 10.000km (HR)

staracstol

Nisam siguran, a jel to nije pojacalo za sub?

Keka

Nego sta je, sve osim postavke na woofer sa spajanjem izlaza za woofer sa radia na pojacalo je karabudz sistem i nije pametno.

Neces dobiti nista, upropastices i ono malo muzike sto imas u kolima, u smislu kvaliteta na racun snage.

Kao sto nije poenta sipati na sebe pola litre kolonjske vode pa stipati druge za oci, nije poenta da se tresu stakla na kolima a da to sve bude mono (lose).
Valjda mogu i ja jednom u zivotu da budem svaki dan pijan!

staracstol

Ma prikljucivanje tog pojacala i ide preko High In-a, to je u redu.

markonikolic83

Tema je zamene-ugradnja zvucnika.Vratimo se temi.Svi postovi nevezani za temu bice uskoro obrisani.

trajce

Keka je u pravu, na to samo jos woofer moze da se doda, pa da ima neke vajde.

trajce

Pozdrav,

Recite mi cemu sluzi ovaj dodati kondenzator i taj namotaj na zvucniku (mozda je to i nesto dugo, ne razumem se) https://www.kupujemprodajem.com/CarPlus-Woofer-150W-10344939-oglas.htm?filter_id=3834064 jer ga na takvim istim, sa drugih sajtova ne vidim. Pitam jer bih hteo da kupim ovo. Hvala na odgovorima  :ziveli:

staracstol

Mislim da glumi skretnicu al mi nesto nije povezano kako sam vidjao. Teoretski Kondezatori odsecaju nize frekvencije a Namotaju visoke il obrnuto  :ne:

Loganovac

Ovaj kondenzator i kalem su niskopropusni filtar 12dB/oct koji ima ulogu da oslabi frekvencije iznad granične, što znači da je zvučnik priključivan na full range signal a ne na subwoofer pojačavač. Razlika je u tome što se obično za subwoofer ovo filtriranje odrađuje elektronskim putem pre pojačavača pa se zvučnik na njegov izlaz kači direktno, bez ovakvih karabudževina. Znači, ako imaš "normalan" sistem sa izlazom i pojačalom za sub trebalo bi da ovu karabudževinu skineš i zvučnik normalno prikačiš.
Okolnost - kipuća voda, koja krompir omekša ali u kojoj jaje otvrdne.
Dakle, ne žalite se na okolnosti već razmislite od čega ste napravljeni.

trajce

Hvala vam!  :friends: :ziveli:
Ako kupim, a mislim da hocu, to cu onda skinuti. Imacu normalno pojacalo, verovatno onaj SAL WRC 240w koji sam i ranije koristio.

trajce

Opet ja  :dance:

Stigo zvucnik za 1100din... sutra ga nosim kod majstora da ga jos proveri mada mi se cini da je sve ok. Mozete li mi dai neke preporuke za kutiju, precnik je 200mm, visina 110mm. Sta bih mogao da napravim za ovo? Ako ovo stavim na pojacalo od 20A 120W, RMS-a koji minimani presek kabla mi treba (imam vec jedan od 6mmq?)?  :friends:

trajce

Evo jos malo od mene...
Juce i danas postavljani kablovi, pojacalo, sredjivana kutija. Stavio sam kabl od 10mmq i sve ostalo sto treba, ubacio zvucnik u kutiju koju sam uz zvucnik kupio za 400 din. :ne: i par slika... Kutija je daleko od originala, al meni se svidja i taman dodaje zvuku ono sto sam hteo.

kiconix

Sad imamo i pravo ozvucenje za prolecno okupljanje.  :aplause:

staracstol